Meny Stäng

Viking Lines sommarkryssningar 2021 – 4 heta resmål

Annons

Viking Lines sommarkryssningar 2021 går till fyra heta destinationer i tre olika länder. I förra veckan deltog Peter i ett videomöte då Viking Line presenterade sina spännande nyheter. Här får du veta mer!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Viking Lines sommarkryssningar 2021

Sommaren 2019 började Viking Line med kryssningar vill Visby. Det blev en succé, och nu väljer man att utöka utbudet av specialkryssningar runt Östersjön. Viking Lines sommarkryssningar 2021 går till Gdansk, Bornholm, Visby och Höga Kusten. Alla kryssningar är 3 eller 4 dagar långa, och om man vill kan man ta med egen bil eller cykel för att utforska destinationen. För den som vill finns även guidade turer att boka.

Cinderella

Kryssning 1: Gdansk

Gdansk är en både vacker och historiskt intressant gammal hansastad, som är väl värd ett besök. Tillsammans med Gdynia och Sopot bildas det som kallas Trójmiasto (Trestaden). Också Gdynia, där fartyget lägger till, är en trevlig hamnstad med stränder och shopping.

Sopot är kanske den mest exklusiva semesterdestinationen av de tre, med anrika hotell och lyxiga champagnebarer precis vid sandstranden. Viking Line har transferbussar, och om du vill kan du uppleva Gdansk på egen hand med audioguide.

 • Beskrivning: 4 dagar, från Stockholm via Mariehamn och Visby
 • Avångar: Kl. 16:00 från Stockholm den 27 juni och 10 augusti
 • Prisexempel: 2 198 kr/person inkl hytt och tre middagar ombord

Utflykter att boka

 • Panorama busstur (Heldag med guide i Trójmiasto ”Trestaden”, lokala smaker som lunch eller fika)
Viking Lines sommarkryssningar 2021 - Gdansk

Kryssning 2: Bornholm

Ända sedan vi seglade i Östersjön sommaren 2019 har vi varit sugna på Bornholm. Vi missade starten i Bornholm och hoppade på segelyachten senare, men hade under hela resan sällskap med Bornholmsbor som talade varmt om sin ö.

Till sommaren kan man resa hit (Rönne) med Viking Lines sommarkryssningar 2021. Man kan ladda ner Bornholmsappen och utforska ön med egen bil eller cykel, eller boka in sig på någon av Viking Lines utflykter.

 • Beskrivning: 4 dagar, från Stockholm via Mariehamn och Visby
 • Avångar: Kl. 16:00 från Stockholm den 30 maj, 6 juni, 20 juni, 12 juli och 15 augusti
 • Prisexempel: 2 198 kr/person inkl hytt och tre middagar ombord 

Utflykter att boka

 • Bornholms Guldkorn – Nordbornholm (Guidad busstur – fornborgen Hammershus, Gudhjem, Rundkirke)
 • Södra Bornholm (Guidad busstur – Svaneke, Snogebæk fiskeläge, sydspetsen Dueodde, Rundkirke)
 • Smaker på Bornholm (Guidad busstur samt smakprover på Vingården Lille Gadegård, Hallegård Pölsemageri, Svaneke Brygghus)
 • Guidad promenadtur i Rönne (Inkl besök Hjorts Keramik)
Viking Lines sommarkryssningar 2021 - Bornholm

Kryssning 3: Visby

Visby är en gammal hansastad som varit upptagen på Unescos världsarvslista sedan 1995. Vi har båda varit här, men det är längesedan och i sammanhang då vi hade helt annat fokus än att upptäcka Visbys kultur och historia. Nyligen planerade vi en resa hit, som tyvärr blev inställd på grund av den rådande situationen, vilket gör att vi är mer sugna på Visby än någonsin.

Viking Lines färjor anländer 1,5 kilometer från Almedalen och transferbussar går till centrum. Man kan upptäcka staden själv, kanske med hjälp av Visbyappen, eller genom att boka någon av Viking Lines utflykter.

 • Beskrivning: 3 dagar, från Stockholm via Mariehamn
 • Avångar: Kl. 17:00 från Stockholm den 23 maj, 2 juni, 15 juni, 23 juni, 4 juli, 6 juli, 10 juli, 18 juli, 20 juli, 25 juli, 27 juli, 1 augusti, 3 augusti och 8 augusti 
 • Prisexempel: 1 645 kr/person inkl hytt och två middagar ombord

Utflykter att boka

 • Visby med smak av medeltid (Guidad promenad inkl busstransfer, smakprov)
 • Gotland Panorama (Västra kusten och Hansastaden Visby, guidad tur med buss)
 • Fårö den magiska ön i norr (Guidad tur med buss, lunch)
 • Konstnärernas och raukarnas kreativa östra Gotland (Glasblås, raukar, keramik)
 • Kneippbyn (Fagsutflykt med buss)
Viking Lines sommarkryssningar 2021 - Visby

Kryssning 4: Höga kusten

Höga kusten är berömt för sin skönhet. Vi var här under en sommarresa med husbilen 2010, då vi såg Högakustenbron och besökte Gullviks havsbad. Men detta är längesedan, och vi känner att vi har mycket kvar att uppleva. Bland annat lockar besök vid Hernö Gin och High Coast Destillery.

Viking Lines sommarkryssningar 2021 till Höga Kusten består av 2 delar – sommarstaden Härnösand med omnejd samt inomskärsturen. På inomskärsturen får man se och uppleva den mäktiga Högakustenbron, ”Porten till världsarvet”, där tio tusen år av landhöjning har skapat en världsunik skärgårdsmiljö med höga berg, vikar och laguner.

 • Beskrivning: 3 dagar, från Stockholm via Mariehamn
 • Avångar: Kl. 17:00 från Stockholm den 16 maj, 13 juni, 22 augusti, 29 augusti och 5 september
 • Prisexempel: 1 645 kr/person inkl hytt och två

Utflykter att boka

 • Stadsvandring i vackra trästaden Härnösand
 • Stadsvandring med utsikt från Vårdkasberget (Högakusten buffé)
 • Höga Kusten bron och Sandöbron (Med lokal delikat lunch och hantverk)
 • Hemsö fästning (Samt matupplevelse från Höga Kusten)
 • Hernö Gin (Unikt prisbelönt gindestilleri med provsmakning)
 • High Coast Whisky (Ett av världens nordligaste whisky destillerier)
Höga kusten

Nyfiken på Viking Lines sommarkryssningar 2021?

Är du nyfiken på Viking Lines sommarkryssningar 2021? Då kan du läsa mer på Viking Lines webbsida. Om du redan har besökt något av resmålen får du gärna berätta om dina erfarenheter! Vi gillar verkligen att kryssningsföretagen tänker nytt och lanserar spännande kryssningar och destinationer inför framtiden.

WIFI.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev