Meny Stäng

Livet ombord på segelyachten Bavaria C50

Annons

Hur har vi det ombord på segelyachten Bavaria C50 egentligen? Vi har fortsatt vår segeltur med ”The Wind”, för att nu ta oss från Polen och till Tyskland. Idag bjuder vi också på lite foton och berättelser från livet ombord.

Fortsatt segling – från Szczecin till Krummin

Vi startade tidigt på morgonen från Szczecin i Polen, för att göra den relativt långa dagsturen till Krummin i Tyskland.

Selfie vid bavaria c50

Härlig segeltur

Vi är sammanlagt 27 båtar och runt 100 personer som deltar i South Coast Baltic Boating Rally 2019. Detta är inte en segeltävling, även om det kanske låter så, utan snarare en gemensam seglingsresa för att upptäcka kusten vid nordvästra Polen och nordöstra Tyskland. Privata seglare deltar, och det är alla möjliga sorters segelbåtar med på turen, både små och stora. Vi fick snart bra vindar och alla kunde hissa sina segel.

segling
South Coast baltic Boating Rally
Fyr

Rejäla vindar

Efter ett tag blev vindarna alltmer rejäla och vi fick både bra fart och ordentlig lutning på segelbåten. Några gånger gungade det till rejält, och en av de gångerna stod resterna av frukosten framme på bänken i köket. Förutom att det blev en del städning så förvandlades äggen till äggröra …

Bavaria c50

Segelyachten Bavaria C50

Segelyachten Bavaria C50 är 15,55 meter lång och 5,05 meter bred. Vi har med oss både kapten och besättning och dessutom danska Gita, som fixar goda måltider under färd. Det känns väldigt lyxigt och bekvämt ombord måste vi säga.

Bavaria c50

Ombord på Bavaria C50

Vill du kanske se hur det ser ut ombord? Här kommer en liten bildsekvens. Först kan du se det stora allrummet där man kan jobba, äta eller umgås. Att precis allt i köket pressats ner i diskhon på bilden beror på att det alldeles nyss gungade rejält …

Köket på Bavaria C50
Kök bavaria C50
Bavaria C50

Det finns fem hytter ombord. På bilden ser du vår hytt, som är en av de två största. Sedan finns två som är lite mindre samt en med en liten hytt med en våningssäng. Vi garderob, lampor, elkontakter och små fönster i vår hytt. Hur bekvämt som helst!

hytt bavaria c50

Ombord på Bavaria C50 finns också tre toaletter. Dessa fungerar också utmärkt, i varje fall så länge vi följer regeln om inget papper i toaletten. Vi har hittills fått två förhållningsorder ombord, och det är 1) inte falla över bord och 2) inte spola ner papper i toaletten.

Toalett bavaria c50

Livet ombord på bavaria c50

Vi har det riktigt bra ombord på The Wind, som den här segelyachten heter. Vi hänger mycket på däck, men det är också bra att kunna gå in i båten för att jobba eller vila. Ombord finns flera journalister så det fotograferas också en hel del …

Peter på Bavaria C50
Peter i fören på The Wind
besättning på Bavaria C50
Kapten Adam och besättningen på The Wind
Fotograf på Bavaria C50
Vi har också flera journalister ombord

Fortsatt segling Mot Tyskland

Seglingen (som ibland byttes mot färd met motor) fortsatte under hela dagen. Här kommer ytterligare några foton från turen. Bland annat var vi med om broöppning vid Zecheriner Brücke.

Scb rally 2019
Några av de andra deltagarna i South Coast baltic Boating Rally
Segelbåt
En av de andra segelbåtarna passerar oss
En gammal järnvägsbro
broöppning
Broöppning vid Zecheriner Brücke
Segel
På andra sidan bron hissade alla segel igen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev