Meny Stäng

Vårt nästa äventyr – South Coast Baltic Boating Rally

Nu är det snart dags för oss att ge oss av på ett nytt äventyr – denna gång ombord på en segelbåt! Under en hel vecka kommer vi hänga på ledarbåten för ”South Coast Baltic Boating Rally”. Vi kommer också hinna upptäcka en del av Väst- och Vorpommern i Tyskland från en cykelsadel.

South Coast Baltic Boating Rally

Den 4 augusti startar den fjärde versionen av South Coast Baltic Boating Rally på Bornholm i Danmark. Den internationella flottan betsår av 30 segeljakter, som under 10 dagar kommer uppleva vattnen runt Bornholm, nordvästra Polen samt Väst- och Vorpommern i Tyskland.

Segelturen kompletteras dessutom med program i land, med bland annat cykelutflykter och filmföreställningar. Till årets Boating Rally väntas totalt 100 deltagare från sju länder, däribland Sverige och Danmark. Vi är medbjudna som press och kommer ansluta den 7 augusti och vara med ombord på ledarbåten. Sååå spännande!

South Coast Baltic Boating Rally
Zachodniopomorskie, South Coast Baltic, Adam Slomski

Såhär går turen

Segelturen startar på Bornholm i Danmark och fortsätter sedan till Polen och Väst- och Vorpommern, via följande orter. Vi ansluter i Šwinoujscie!

Regionen

Regionen vi ska segla i präglas av orörd natur, levande historia och kultur, långa sandstränder samt unika lagun- och flodlandskap. Här finns också ett stort utbud av gästhamnar – allt från familjära jakthamnar till femstjärniga marinor. Detta ska vi utforska på nära håll, och snart berätta mer om!

South Coast Baltic Boating Rally
Svaneke på Bornholm, SouthCoastBaltic

Den här båten ska vi åka med

Segeljakten vi ska vara ombord på är en Bavaria 50 c, byggd 2018. Båten är verkligen hur cool som helst! Kolla gärna in foton på den på Baltica Yachts webbsida. Längden är 15,35 meter och bredden är 5,05 meter. Ombord finns fem hytter och tre toaletter. På bilden ser du mannen som kommer att vara vår skeppare: Adam Walczukiewicz.

Adam Walczukiewicz, credit: Evelina Valaityte

Vår resa startar i stockholm

Vi ska ansluta i Šwinoujscie, men först måste vi ta oss dit. Vår resa startar med tåg från Stockholm till Ystad, där vi tar färjan över till Polen. Hoppas att du vill följa vårt äventyr! Du kan förstås som vanligt följa här på bloggen – och dessutom på @freedomtravelnews på Facebook och på Instagram.

Vad är South Coast Baltic?

South Coast Baltic är ett initiativ för att marknadsföra södra Östersjön som vattensportsregion. Initiativet är ett paraply för 14 regionala turistförbund, kommuner och kryssarklubbsaktörer från Tyskland, Danmark, Polen, Litauen och Ryssland. Du kan läsa mer på den här länken.

Översta bilden i inlägget: South Coast Boating Rally, Andrius Pelakauskas – Fotopolis

Prenumerera på vårt nyhetsbrev