Meny Stäng

Ökenlandskap i Spanien

Idag har vi kört genom ett ökenlandskap i Spanien. Det är kargt och bergigt och knappt någon grönsak någonstans. Ibland kan landskapet nästan vara lite vackert. Ibland känns det snarare spöklikt. Man undrar ibland om man befinner sig på Månen.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Blåst i Roquetas de Mar

Det började blåsa i Roquetas de Mar igår kväll, så vi vågade inte ha kvar förtältet uppe utanför husbilen utan plockade ner det. (I framtiden får vi skaffa lite bättre tältpinnar och kanske spännband, men för närvarande känns det lite väl instabilt …) I morse blåste det fortfarande och då bestämde vi oss för att fortsätta vår resa österut längs kusten.

Förtält

Från Roquetas de Mar till Torrevieja

Vi gav oss sedan av, från Roquetas de Mar och österut mot Torrevieja. Det är runt 27 mil att köra och man får räkna med runt 3 timmars körtid. Hela tiden har man havet på höger sida. En stor del av resan körde vi genom ett landskap som påminde om månen.

Vägar Spanien

Månliknande landskap

Man skulle nästan kunna tro att man reser genom Marocko, eller något annat land med stora öknar. Överallt detta kala, torra, sandiga landskap. Ibland ännu mer tält med grönsaksodlingar och sedan, åter detta månliknande landskap. Inte visste vi att det såg ut så här i Spanien!

Spanien ökenlandskap
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev