Meny Stäng

Vackra Ibiza – som vi måste besöka

Annons

Vackra Ibiza har vuxit upp. Partyön som alla ungdomar åkte till på 60- och 70-talet har under flera år tagit krafttag för att ta vara på allt det vackra som ön bjuder på. Jag (Peter) var på morgonmöte med turistbyrån från Ibiza i Stockholm, och jag fick ett nytt resmål som jag vill uppleva framöver. Det finns så mycket att se och uppleva runt Europa och här kommer lite om ön Ibiza, tillsammans med foton från turistbyrån.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Jetsetlivet

Visst finns det fortfarande party på ön och det är en av de bästa partyöarna i Europa. Här står heta dj:s på rad och de har utvecklat diskoställerna från förr till rena jetset partyklubbar med folk från hela världen. Här får också HBTQ personer känna att de kan vara sig själva utan att bli trampade på. De mest kända uteställerna är Pacha, Space, Amnesia, Privelege och Zenith el Divino, vad vi fick reda på.

NIGHT Discoteca Privilege - FU
Nattklubben Privilege

Utveckling

När Ibiza har ett rykte om att vara en vacker ö, ja då måste man lyfta fram det. De har jobbat hårt med att ta  fram mer om Ibiza och det kunde väl inte vara så svårt. Ön har kristallklart vatten, ett unikt marint ekoklimat, historiska byggnader, gammal kultur och fantastisk odlingsbar mark.

BEACH Platges de Comte
Platges de Comte
BEACH SIllot des Rencli
SIllot des Rencli
BEACH-CLUB - Platja den Bossa
Platja den Bossa! 100 % Semester

Possidonia är den kust och plats som forfarande är en oförstörd dröm, och är idag ett naturreservat som tur är. Det känns filmiskt när man ser bilderna från havsbotten, och här vill jag dyka!

Posidonia
Posidonia

Vackra Ibiza

Staden Ibiza klassades 1999 som ett Unescoarv för den bäst bevarade kustfästningen i medelhavet. I den gamla stadsedelen, Dalt Vila, finns bland annat ett slott och en katedral, och vid Sa Caleta finns historiska lämningar från fenicierna.

Av de 56 stränderna är två av dem för party i San Antonio, och resten för dig som vill se det lilla extra på Ibiza. På ön kan du också uppleva Agroturismo med lokal mat, långt borta från partylivet. Hyr cykel och njut av omgivningarna eller gå på spa och bara relaxa. Vackra Ibiza som vi måste besöka!

Fenicio de sa Caleta
Fenicio de Sa Caleta
Vandring på vackra Ibiza
Vandra på Ibiza. Alla bilder i inlägget är officiella bilder från Turistbyrån.

Har du varit på Ibiza?

Många har varit där och om du har besökt ön får du gärna tycka till!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev