Meny Stäng

Våren är på väg – också till vår marina

Annons

Till slut blir det vår. I år började man ju nästan undra, men till slut kom den! Igår hade vi sol och vi passade på att ta några foton i vår marina. Har våren kommit till dig ännu, där du bor?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sen vår i år

Enligt kalenderindelningen är det vår från den 1 mars till och med den siste maj, oavsett väder. Om man istället tittar på den “meteorologiska våren” så infaller den först när dygnsmedeltemperaturen är över 0 grader, sju dagar i följd.

I Stockholm brukar den meteorologiska våren tydligen infalla runt den 16 mars, enligt Wikipedia. I år var den definitivt sen, och det var nog först i april man kunde börja prata om vår. Det var ju nästan så att man gav upp hoppet, men nu känns det faktiskt som vår!

änder
Dessa änder finns det gott om i Ulvsundasjön – någon som vet vad de heter?

Sol och båtar i marinan

Igår var det sol i Stockholm och i Pampas marina där vi bor, och vi passade på att ta några foton. Säkra vårtecken är att det nu ligger några fritidsbåtar i vattnet, att några av bodarna på bryggorna (båtbutiker etc) håller öppet samt att Pampas personal städar och sopar. Vad finns det för vårtecken där du bor?

Pampas marina Solna
Vår husbåt “Freedom” syns till vänster i bild
Båtar Pampas marina
Några fritidsbåtar ligger i vattnet
Ulvsundasjön
Utsikt ut mot Ulvsundasjön

Prenumerera på vårt nyhetsbrev