Meny Stäng

Snabbvisit i Torrevieja – Skandinavernas Spanien

Annons

Vi hade egentligen tänkt göra ett lite längre stopp i Torrevieja, och kanske träffa både bloggare och vänners vänner, men så blev det inte. Tajmingen var inte helt rätt, och sedan hittade vi inget bra ställe där vi ville stanna heller. Därför blev det en snabbvisit!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Torrevieja

Torrevieja är en spansk stad som ligger i provinsen Alicante, på Costa Blanca-kusten i södra Spanien. Staden har runt 83 000 invånare och liten del av dessa är svenskar och norrmänn. Torrevieja är nämligen en av alla de orter i Spanien där skandinaver väljer att köpa fastigheter och bosätta sig.

Det finns alltså stor chans att höra svenska eller norska när man promenerar runt i stan. I Torrevieja finns också gott om butiker och restauranger. Dessutom finns många populära stränder, som Playa Del Cura i söder samt Playa Los Locos och la Mata-stranden i norr.

Svenska produkter

Under vårt hastiga besök i Torrevieja hann vi åka förbi Skandiamäklarna, butiken ”Ask & Embla”, restaurangen ”Svensken på hörnet” och ett oräkneligt antal svenska flaggor. I livsmedelsbutiken Carrefour hittade vi Kalles kaviar, Abbas sill, Kavli mjukost och knäckebröd. Man kan nästan säga att det kändes som att göra ett snabbt litet besök hemma i Sverige!

Det blev inget knäckebröd för vår del, för det är ju faktiskt ganska dyrt här nere. Det blev ingen kaviar heller. Vi har redan två tuber i bilen, och vi har svårt att få dem att gå åt. Det finns ju så mycket lokal god mat som man vill äta! Som tillfällig turist är det inte så intressant, men visst förstår vi att skandinaver som bor här länge uppskattar att få tag på ”hemtama” produkter. Nu har vi vinkat adjö till Torrevieja och fortsatt österut … ni får snart se vart!

Hårt bröd i Torrevieja
Butikshyllor på Carrefour i Torrevieja
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev