Meny Stäng

Boquerones – ansjovis på spanskt vis

Vi älskar fisk och skaldjur, och nu när vi reser runt i södra Europa passar vi på att testa nya fiskar och nya recept. Casa Annika tipsade oss inte bara om de små goda musslorna coquinas, utan också om de små fiskarna boquerones, vilka verkar vara detsamma som ansjovis. Vi har nu provat att tillaga dem på spanskt vis!

 Att laga boquerones

Vi tillagade fiskarna genom att vända dem i vetemjöl, salta och steka i rikligt med olivolja. Vi tog bort huvudet och stjärten när vi åt, och ofta även det stora ryggradsbenet, som nästan ramlade bort av sig självt.

Vi har ingen aning om hur spanjorerna serverar dem, men vi lagade dem som middag med lite annat småplock, som klyftpotatisar med vitlökssås, oliver, bröd, ost… Vad vi tyckte? Fiskarna blev riktigt goda (smakade lite som strömming), men ganska feta. Enligt oss passar de nog bäst som en liten tapa, och kanske inte som en hel måltid. Har du provat dem? Vad tycker du?

Boquerones Spanien

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Regn, blåst och snö – stormigt på solkusten