Meny Stäng

Marinan i Aguadulce i södra Spanien

Inte långt från Roquetas de Mar ligger Aguadulce, med sin fina marina. Vi tog en sväng dit igår med husbilen och strosade runt på bryggorna. Verkligen en mysig miljö med alla båtar, fiskrestauranger, små butiker och söndagslediga människor.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Marinan i Aguadulce

Marinan i Aguadulce ligger cirka 9 kilometer nordost om Roquetas de Mar, och cirka 15 kilometer väster om Almería, vid den spanska sydkusten. Orten Aguadulce ligger i provinsen Provincia de Almería i regionen Andalusien, cirka 40 mil söder om Madrid. Själva orten Aguadulce har runt 16 000 invånare, men denna såg vi inte så mycket av. Vi nöjde oss med att hänga i den fina marinan.

Härlig dag vid marinan i Aguadulce

Vi hade en härlig dag vid marinan i Aguadulce, och bara njöt av vädret, vattnet och att titta på båtarna. Här upplevde vi en riktigt skön semesterstämning. Fiskrestaurangerna höll öppet, båtarna tuffade ut och in och människor satt i solen och hade det bra.

Barnen åt glass eller jagade duvor. Vilken härlig stämning det kan vara i en marina! Det var inte utan att vi började sakna vår egen marina hemma i Sverige lite! Fast där är förstås kallt och ruggigt just nu … Vi uppskattar verkligen att vara här i värmen i södra Spanien!

Aguadulce Spanien
Söndagslediga människor i Aguadulces marin

Se mer i närheten: Roquetas de Mar

Inte långt från marinan i Aguadulce hittar man Roquetas de Mar, där vi står med vår husbil på campingen. I staden, som har runt 90 000 invånare, kan man se tjurfäktningsarenan, promenera längs stranden och kanske stanna till någonstans för en god tapas (rekommenderas!).

Campingen är riktigt stor och ligger alldeles intill havet. Om man stannar på campingen under lågsäsong får man två platser till priset av en, vilket innebär att platserna är gigantiska.

Roquetas de mar
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev