Meny Stäng

Plasthavet i Almería – Spaniens grönsaksodlingar

Från Granada åkte vi tillbaka ner till kusten och körde österut mot Almería. I det här området kör man mil efter mil genom ett oändligt hav av odlingar i plasttält. Tälten finns verkligen precis överallt och det känns som att de aldrig tar slut. Det ser ganska trist ut, men är förstås en viktig produktion ur ekonomisk synvinkel.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Miljontals ton grönsaker

Enligt Wikipedia exporteras miljontals ton grönsaker till Europa och andra delar av världen från det här området varje år. Tydligen är det bland annat gurkor, tomater, aubergine, zucchini, paprika och meloner som odlas här.

Komplext

Man får känslan av en produktiv industri som involverar massor av företag och arbetare. Men som vanligt är ju verkligheten komplex och aktiviteter som inkluderar pengar inkluderar ofta många andra aspekter också.

Jag är inte insatt, men när jag googlar stöter jag på diskussioner om allt från exploatering av jordar som leder till utbredning av öknen till att arbetarna, ofta immigranter från Afrika, får för lite betalt. Som vanligt finns det väl flera sidor av myntet? Nu har vi kommit ner till en camping vid havet. Vi berättar mer när vi hunnit se oss omkring!

Plasthavet i Almeria
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev