Meny Stäng

Fotbollsresa till Barcelona – och cityweekend i ett

I samarbete med fotbollsresan.se

Har du funderat på ett göra en fotbollsresa till Barcelona? Den livliga spanska kuststaden måste vara den perfekta staden för att kombinera fotboll med en citysemester. Under en weekend i Barcelona kan du både uppleva en fotbollsmatch på Camp Nou och se några av stadens coolaste sevärdheter.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fotbollsresor till Barcelona

Barcelona är kanske fotbollsstädernas fotbollsstad. Här håller FC Barcelona till och här hittar man den enorma fotbollsstadion Camp Nou. Dessutom råkar Barcelona vara en ovanligt trevlig storstad, med en historisk gammal stadskärna, livliga gågator, fascinerande arkitektur och ett hektiskt nattliv. I den här spanska storstaden hittar du till och med en sandstrand mitt i stan!

Stranden i Barcelona
Sandstrand mitt i stan, foto: Pixabay

Om du vill boka fotbollsresor till Barcelona kan du göra det via Fotbollsresan.se, som hjälper till att boka matchbiljetter och hotell, och även flyg om så önskas. Självklart finns också fotbollsresor till andra destinationer, såsom London, Milano och Rom.

Fotbollsstadion Camp Nou

Fotbollsstadion Camp Nou ägs av FC Barcelona och är den största fotbollsarenan i hela Europa. Arenan mäter 250 gånger 220 meter och är 48 meter hög. Hela 99 354 åskådare får plats på läktarna, och nu bygger man ut (igen!), så snart ryms hela 105 000 åskådare i den enorma arenan.

Camp Nou i Barcelona, foto: Pixabay

Kombinera mera!

Om man åker på fotbollsresa till Barcelona ska man förstås passa på att se lite mer av staden på samma gång. Barcelona är en härlig stad med skön stämning och flera intressanta sevärdheter. Att kombinera resan är ju också perfekt om inte alla i sällskapet brinner lika hårt för fotboll. Vem säger nej till en weekend i Barcelona?

Musiker

Att göra i Barcelona – Topp 5

Under en fotbollsresa till Barcelona får du förmodligen lite tid över för att se och göra något annat. I en stor stad som Barcelona finns förstås massor att välja på. Här är våra fem bästa tips:

1. Spana in Casa Batlló

Du behöver inte vara intresserad av arkitektur för att tycka att Casa Batlló är intressant. Detta sagolika hus, signerat Antoni Gaudi, ligger mitt i stan och är en fantasifull uppvisning av en unik stil med surrealistiska drag . Ett hus kan vara så mycket mer än ett hus!

Casa Batlló I Barcelona

2. Besök La Sagrada Familia

Ett annat mästerverk av Antoni Gaudi är kyrkan La Sagrada Familia. Trots att byggnaden, långt efter Gaudis död, ännu inte är färdigställd så är det en upplevelse att göra ett besök här. Interiören ska påminna om en skog, där pelarna utgör träd som förgrenar sig upp mot taket. Boka gärna ”skip the line”-biljetter om du inte vill ägna hela dagen åt att köa!

La Sagrada Familia Spanien

3. Promenera på La Rambla

Under ett besök i Barcelona måste man strosa på gågatan La Rambla. På den här trevliga promenadstråket hittar du massor av butiker och uteserveringar. Här ligger också den kända matmarknaden La Bouquiera, där du kan botanisera bland ostar, sötsaker och andra delikatesser.

La Rambla i Barcelona

4. Kolla in El Barri Gotic

El Barri Gotic, det vill säga de gotiska kvarteren, är den äldsta delen i den historiska stadskärnan i Barcelona. Här hittar du allt från ett kunglig slott och en mäktig katedral, till de judiska kvarteren. Det är trevligt att strosa runt på egen hand, och om du är historieintresserad kan det också vara intressant att boka en guidad tur här.

Barcelona gränder

5. Upplev Barcelonas nattliv

Sent på kvällarna vaknar Barcelona upp till ”andra andningen”. Vila ut en stund på hotellrummet och gå sedan ut för en sen middag på någon av stadens alla restauranger. Efter middagen kan ni göra en runda bland alla livliga barer, och efter midnatt kan det vara dags att dra sig till någon av de stora nattklubbarna. Klubben Opium har ett läckert läge precis vid stranden.

WIFI.se
Opium Barcelona

Mer att uppleva i barcelona

Förutom våra tips finns förstås mer att uppleva under en fotbollsresa till Barcelona. Man kan till exempel besöka Parc Güell, kolla in Picassomuseet, sola och bada eller utforska området El Raval, som bjuder på butiker med vintage och annorlunda utbud. Vilka är dina bästa Barcelona-tips?

Parc Guell
Parc Güell i Barcelona, foto: Pixabay

Åker du hellre på hockeyresa?

Om du föredrar hockey framför fotboll kan du istället välja NHL-resor till New York. New York Rangers spelar på Madison Square Garden mitt på Manhattan. Dessutom finns klubbarna New York Islanders och New Jersey Devils.

New York, foto: Pixabay

Har du sett något stort fotbolls- eller hockeylag spela en match utomlands någon gång? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev