Meny Stäng

Påskfirande och colaprovning

Vi har hunnit med ytterligare två dagars påskfirande inklusive colaprovning. Om du inte vet vad en colaprovning innebär får du helt enkelt fortsätta läsa. Vi kan säga att denna aktivitet var helt ny för oss också, men det var riktigt kul!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Påskfirande Påskdagen

Vi kom hem från Ringsö i Mälaren, där vi monterat skorsten till en vedspis, på påskdagens förmiddag. Några timmar senare fick vi besök av Peters son Robin och hans fru Alexandra, samt deras vänner Marcus och Ida.

Det blev en supertrevlig eftermiddag och kväll, först med bubbel och småplock på däck och senare med middag i köket. Men dessemellan hann vi faktiskt med en … colaprovning!

påskfirande i husbåt
Marcus, Robin, Alexandra och Ida

Colaprovning

Marcus och Ida överraskade genom att ta med åtta olika varianter av cola, som de köpt i butiken Soda Nation på Söder i Stockholm. Vi hade aldrig hört talas om den här butiken förut, men det är tydligen en butik specialiserad på läsk från hela världen, både från större och mindre tillverkare. Inför vår colaprovning fick vi hem åtta sorters cola:

  • Karma Cola från Storbritannien
  • Jarritos från Mexiko
  • Curiosity Cola från Storbritannien
  • Cola Baladin från Italien
  • Mexicane Cola från USA
  • Beckland Orchard Craft Cola från Storbritannien
  • Proviant Cola från Tyskland
  • Kitty Cola från Sverige
colaprovning

Hur går en colaprovning till?

Det finns nog inga regler för hur en colaprovning ska gå till. Inte vad vi känner till i alla fall … Men trots detta tog vi självklart colaprovningen på största allvar! Vi provade en sort i taget, i små nubbeglas, och poängsatte (1-5) på papperslappar, samtidigt som vi vilt diskuterade de olika smakerna. Smakade inte en som colanappar … eller var det mer som isglassen calippo? Hade inte en annan smak av hallon? Eller kanske av rom?

Riktigt kul faktiskt, och intressant att uppleva att cola kan smaka på så många olika sätt. Vilken sort som “vann” colaprovningen? Vi hade förstås lite olika åsikter, men två favoriter var den tyska “Proviant Cola” samt den mexikanska Jarritos.

colaprovning

Påskfirande Annandag Påsk

På annandag påsk fortsatte vi påskfirandet med besök av min (Helenas) mamma i husbåten. Det blev lunch, påskbakelse och en härlig promenad längs vattnet till Huvudsta Gård. En riktigt trevlig och varierad påskhelg har det varit!

Påskbakelse
promenad Huvudsta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev