Meny Stäng

Camping i Tarragona – vid en spansk sandstrand

Annons

Idag har vi hittat till camping i Tarragona i Spanien. Campingen är riktigt fin och ligger precis intill en vacker sandstrand. Vår plan är att stå på den här campingen under några dagar, bland annat för att besöka Tarragona och för att kolla in påskfirandet i Spanien.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Camping i Tarragona

Idag har vi hittat till camping Torre de la Mora, strax utanför Tarragona. Campingen är riktigt fin, med en vacker strand precis utanför. Vi står precis intill sandstranden, med ett tunt nät emellan. Det finns också husbilsplatser högre upp på en kulle (på fotot) men där var nog fullt när vi kom.

camping i Tarragona

Sandstrand

Vi tycker att den spanska kusten är betydligt vackrare i den här änden, det vill säga närmare Frankrikes Medelhavskust. Här är sanden finkornig och omgivningarna gröna. Längre söderut består stränderna ofta av grus, och omges av ökenlandskap och växthus. Campingen här, utanför campingen, är magiskt vacker med sin finkorniga sand och med de gröna omgivningarna.

strand i Spanien
strand i Tarragona
camping

Besöka Tarragona

Man kan enkelt besöka Tarragona med utgångspunkt från campingen. En kort promenad från campingen finns en busshållplats, där bussar går regelbundet in till stan och tillbaka. Läs gärna mer om Tarragona, som är en stad med lång historia och mycket lämningar från forntiden.

Tarragona

Påskfirande i Tarragona

Det är påsk, och påsk är en stor högtid i Spanien med imponerande processioner genom städerna. Vår (ogenomtänkta) plan var att vi skulle beskåda firandet i Barcelona, ända tills vår bloggvän Annika upplyste oss om att påskfirandet inte är vidare stort just i Barcelona.

Vi googlade lite och insåg att hon har väldigt rätt! Allra helst ska man kanske beskåda processionerna i städer som Malaga, Cordoba eller Sevilla, men i ”våra trakter” verkade Tarragona vara ett bra val. Här kan du läsa mer om påskfirandet i Spanien.

Påsk i spanien
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev