Meny Stäng

Julafton på rull – och gasolproblem

Vi vaknade på julaftons morgon med tomt kylskåp och reslust i kroppen. Alltså bar det av västerut! Vi provianterade på en liten ospännande supermercada och siktade in oss på en året-runt-öppen camping i nationalparken Picos de Europa.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Glögg och julmiddag

Här, i Picos de Europa, blev det sedan glögg, som vi fått med oss av våra fina vänner Anders och Anita i Göteborg, och en tre-rätters julmiddag som vi lyckades slänga ihop: Toast med chèvre, riktigt god fisk i ugnen och chokladglass med banan.

Ont om gasol

Innan vi reste iväg undrade vi var vi skulle fira jul, och såhär blev det! Nationalparken Picos de Europa är svindlande vacker med de höga bergen, det gröna gräset och det porlande vattnet. Tyvärr har campingen riktigt dålig el i stolparna, och därför kan vi inte stanna.

I Zarautz kunde vi köra värmen på el, men det går inte här, och vi har inte så mycket gasol kvar … Nu verkar vi stå inför ett stort problem. Vi har två tomma svenska gasolflaskor (kompositflaskor, propan) och en sinande fransk (också propan).

Svårt köpa gasol i Spanien

Vi har läst på och det verkar stört omöjligt att fylla på gasol eller köpa en ny gasolflaska i Spanien. Någon som vet om det är möjligt? Annars känner vi oss tvingade att styra kosan mot Portugal så fort som möjligt. Vi har förstått att det är enklare där, men tar gärna emot tips om vart vi ska vända oss i Portugal för att fylla på eller byta ut gasolflaskor!

Glögg
Varm glögg på julafton satt fint!
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev