Meny Stäng

Costa del Sol – och vad gör vi hela dagarna?

Annons

Nu har vi kommit till Costa del Sol, den spanska solkusten! Vi känner för att stå still på en camping en vecka eller så, och har därför letat efter ett ställe som vi kan trivas på. Nu har vi hittat till Laguna Playa i Torre del Mar, strax öster om Malaga.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Costa del Sol i Spanien

Costa del Sol, eller spanska solkusten på svenska, är den kustremsa som sträcker sig från Nerja i öster till Manilva i väster. Kustremsan är runt 20 mil lång, och här hittar man Torre del Mar, Vélez-Malaga, Malaga, Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcántara och Estepona. Här finns långa fina stränder och relativt gott om skandinaver, inte minst i Fuengirola.

Spanien, Torre del mar

Torre del Mar vid Costa del Sol

Vi har hittat till Torre del Mar, som är en välskött liten semesterstad strax öster om Malaga. Här finns bland annat en lång fin strandpromenad, Paseo Maritimo, där människor promenerar och cyklar i en aldrig sinande ström. Här finns också gott om restauranger och butiker.

Camping i Torre del Mar

Vi har tagit in på camping Laguna Playa med vår husbil. Den här campingen ligger precis vid vattnet i Torre del Mar och det är nära att gå till strandpromenaden, alla restauranger och centrum. Själva campingen är relativt enkel, men proppfull, och vi fick den absolut sista platsen. Här kan vi nog trivas ett tag tror vi – särskilt om vi får bra väder!

Camping Torre del mar
Helt ok, men lite trång camping

Vad gör vi hela dagarna?

”Ni kommer få tråkigt!”, hördes varnande röster innan vi gav oss av på vår årslånga resa runt Europa. Några oroade sig för att det skulle bli långtråkigt att inte jobba och undrade hur vi skulle få tiden att gå. Vi vet ju att vi älskar att resa, men för säkerhets skull bunkrade vi upp saker att göra. Jag planerade för ett skrivprojekt och Peter köpte på sig olika TV-spel. Så hur har det blivit då?

Vardagssysslor tar tid

Jag skriver så fort jag får tid över, men det är långt ifrån varje dag. Peter har inte ens packat upp sina spel ännu … På något lustigt sätt har vi fullt upp fast vi inte jobbar! När vi förflyttar oss går en hel del tid till att packa ihop, reseplanera, leta efter ställplatser och köra.

Vardagssysslor tar också mer tid än hemma – man ska fylla vatten i husbilen, tömma tankar och hålla koll på el- och gasolförbrukning. Husbilen behöver tas hand om och det är alltid något litet som ska fixas – ett gångjärn som gnisslar, ett avlopp som krånglar eller någon lampa på instrumentpanelen som lyser.

Förhålla sig till nya omständigheter

Dessutom är vi ju hela tiden på nya platser! Hur fungerar tvättmaskinerna på den här campingen? Hur fixar vi enklast Internet i det här landet? För att inte tala om tiden som går åt till att handla mat!

Varje gång är vi i en ny mataffär där vi inte hittar… Och vill man hitta ”annorlunda” varor som crème fraiche eller sambal oelek, då får man dessutom vara beredd att viga många timmar åt att åka runt mellan butiker och leta …

Nya intryck

Vår tillvaro på resande fot är full av olika intryck. Nästan varje dag upplever vi nya platser, möter nya människor och försöker knäcka nya koder om hur saker och ting fungerar. Det krävs lite tid för att smälta alla intryck, och dessutom vill vi ju fota och skriva om det vi upplever!

Vi träffar också både bloggare och husbilsresenärer, och just nu planerar vi för olika vänner och släktingar som kommer för att besöka oss. Sedan vill vi gärna träna, sola, laga och äta god mat, följa bloggar och läsa böcker också… Trots att vi borde ha all tid i världen kan vi meddela att vi inte hunnit ha tråkigt ännu. Tvärtom tycker vi att det är fantastiskt spännande och roligt att resa!

WIFI.se
Peter Freedomtravel
Och lite bonus för er som absolut ville se Peters nya look…!
Alla våra bästa tips om Spanien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev