Meny Stäng

Fylla på vatten i husbilen – våra bästa tips

Annons

Hur gör ni för att fylla på vatten i husbilen? Använder ni en slang eller en kanna? Vi tycker att det är ruskigt smidigt att använda en slang. Då kan man ganska snabbt fylla hela vattentanken, och slipper springa fram och tillbaka. Här är våra bästa tips för att fylla på vatten i husbilen!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Egen slang och flera munstycken

Vi har med oss en egen vattenslang och flera olika munstycken. Att ha en egen vattenslang är bra för att vara säker på att inte få in bakterier i husbilens vattentank från andra slangar.

Ofta ligger det en slang på campingar och ställplatser som man kan använda, men hur vet man hur människor före en själv använt den? Om någon sköljer av toatanken så räcker det med en enda bakterie för att man ska bli sjuk … huh! Bara detta är anledning nog att alltid ha en egen slang till färskvattnet!

Att ha olika munstycken är bra eftersom man då alltid har något som passar, oavsett hur kranen ser ut. Det finns många olika varianter av kranar om man säger så. Munstyckena är varken stora, dyra eller tunga, så det finns absolut ingen anledning att inte ha med dem i husbilen!

Vattenslang

Fylla på vatten i Husbilen – var då?

I Sverige kan man fylla på dricksvatten på alla bensinstationer. Dessutom kan man förstås fylla när man står på camping, och även på många ställplatser. Utomlands är det inte alltid lika lätt på bensinmackarna, men det går förstås bra på campingarna och ofta på ställplatserna.

Fylla på vatten i husbilen
Peter ser väldigt road ut när han jobbar med att fylla på vatten i husbilen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev