Meny Stäng

Vinka eller inte vinka i husbilen – hur gör du?

Att vinka i husbilen eller inte vinka – det är frågan. Första gången vi åkte husbil var på Nya Zeeland, och då lärde vi oss snabbt att vinka till andra husbilar. Oväntat, men trevligt! Och vi har fortsatt att vinka i Sverige och Europa. En läsare uppmärksammade oss på att det vinkas mindre nu för tiden, och funderade på om det har att göra med ökningen av husbilar. Brukar du vinka i husbilen?

Ska man vinka i husbilen?

Detta verkar vara en evig fråga. Ska man vinka i husbilen eller ska man inte vinka i husbilen? En del anser att det är trevligt att vinka och andra tycker att det är överdrivet. Det finns också de som tycker att det finns någon slags gradering, att bara vissa typer av husbilar vinkar på varandra, och att det därför känns trist.

Hur gör vi – och hur gör du?

Vi vinkar nästan alltid, om vi inte råkat sitta i andra tankar och är helt disträ. Vi tycker att det är trevligt! Vi försöker vinka oavsett typ av husbil, men visst kan det inträffa att man missar att en husbil av van-typ är en husbil ibland tyvärr, det gäller ju att vara snabb.

Å andra sidan gör vi fel åt andra hållet också. Det händer att vi vinkar åt allt från varubilar till hästtransporter …  Vi brukar undra vad de tänker, men vi hoppas att de också gillar vårt vinkande! Vad säger du? Vinkas det mindre idag än förr? Vinkar du? Gillar du att vinka i husbilen?

Vinka i husbilen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev