Meny Stäng

Drömsemester i Spanien

Är du nyfiken på att uppleva Spanien i sommar? Vi har bara gjort några kortare resor till Spanien, bland annat till Barcelona, men vi planerar att se betydligt mer när vi ger oss ut med husbilen i höst. Spanien är ett stort och spännande land med mycket att erbjuda.

Sol, bad och golf

En av anledningarna till att besöka Spanien är förstås sol och bad. Costa del Sol är en 20 mil lång sandstrand i regionen Andalusien. Ett av de mest populära resmålen här är Marbella, där man förutom att sola och bada också kan golfa. Dessutom erbjuder området kultur, historia och olika sevärdheter, och om man vill uppleva det genuina Spanien kan man besöka någon av de små byarna uppe i bergen.

CabeceraFES1
Längs Costa del Sol finns bland annat sol, bad och golf

Berg och laguner

En annan pärla längs solkusten är Nerja. Här kan du uppleva dramatiska berg som löper ända ner i vattnet, laguner och fantastiska utsiktsplatser. I Nerja finns också Europas största grottsystem. De underjordiska salarna upptäcktes av några pojkar 1959 och sägs vara magnifika! Det finns med andra ord mycket att se längs solkusten, och du som inte reser med husbil hittar gott om exklusiva hotell och lägenheter i Spanien.

Fisk och skaldjur

Ett annat resmål i Spanien som kanske lätt glöms bort är Cadiz, som ligger på en lång och mycket smal halvö i den sydvästra delen av landet. Cadiz sägs vara en av Europas äldsta städer, grundad av feniciska sjöfarare för mer än tre tusen år sedan. Förutom att uppleva historiens vingslag kan man förstås sola och bada längs de långa stränderna, njuta av fisk och skaldjur eller ta del av stadens nattliv.

Vi inser att vi har mycket kvar att se och uppleva i Spanien! Har du varit i Spanien, och hur var din upplevelse?

CabeceraFCCL1
Bilden är från ett av hotellen längs Costa del Sol

Detta inlägg presenteras i samarbete med Fuerte Hoteles.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev