Meny Stäng

Första resorna – att åka på klassresa

Vilka är de första resorna du minns? Tänk inte bara utlandsresor nu – även utflykter på nära håll är ju resor! Minns du resor med familjen eller minns du resor med skolan eller fotbollslaget? När man är ung är världen oupptäckt och ingenting är ju så spännande som då! Kanske är det inte bara resmålet i sig som är intressant under de första resorna. Kanske handlar spänningen minst lika mycket om att ge sig av hemifrån eller att göra något roligt tillsammans med kompisarna.

Skolresor till Ven och Liseberg

Jag minns små resor som vi gjorde i skolan, trots att det är länge sedan nu. Jag bodde i Skåne då, och minns till exempel när vi åkte till ön Ven, utanför den skånska västkusten. Där besökte vi den danske vetenskapsmannen Tycho Brahes observatorium. För någon vecka sedan fick jag faktiskt nytta av kunskaperna från den resan – då de hjälpte mig att klara en fråga i Trivial Pursuit!

Jag minns också när jag fick hänga med till Liseberg på ett hörn, när kompisens simklubb skulle dit. Jag hade aldrig varit på ett så stort nöjesfält förut …

Att resa är att lära

När jag tänker tillbaka på alla resor jag gjort under livet, både till destinationer nära och långt bort, så tycker jag att det är då jag lärt mig mest – om allt från geografi till att samsas med andra! I Sverige har ju faktiskt de flesta möjlighet att komma iväg på någon liten resa ibland, i varje fall om man är beredd att jobba lite för det!

Känner du några barn eller ungdomar som vill komma iväg på en resa, kanske med klassen eller laget? Ett sätt att tjäna ihop extra pengar till resan är att sälja delikatesser via Delikatesskungen, som vi skriver det här inlägget tillsammans med. En klassresa kan ju vara ett sätt att få de här första reseupplevelserna! Själv har jag rest en hel del, men jag fortfarande att jag lär mig något nytt varje dag jag är på resande fot …

jordglob

Prenumerera på vårt nyhetsbrev