Meny Stäng

Gästblogg: Nu är det halvlek

Annons

Lördag och gästblogg med Elisabeth Haug

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nu är vi snart halvvägs på vår resa, på lördag (läs idag) har vi varit ute i 3 veckor och vi har då  lika lång tid kvar. Det händer saker som man inte planerat på gott och ont. Det  gör att man har så många minnen att hantera sen. Jag tycker  man har behållning av semestern långt ut på hösten då vi sitter och memorerar resan. Det som kanske inte känns så kul just för tillfället, brukar blir goda skratt senare.

Pag – Gradac

Denna vecka har vi tagit oss från vackra Pag, via Gradac till Dubrovnik, ca 45 mil. Vi började resan med distansen Pag- Gradac, ca 32 mil.  De sista milen tog vid kustvägen från Makarska till Gradac, ca 45 minuters färd. Vilka underbara vyer. Det var små samhällen längs vägen och små badvikar mest hela tiden. Vi kunde stanna i varje hörn.

Gradac

Väl framme i  Gradac skulle vi stanna ett par dagar hos goda vänner. Vilken stad!!, så mysigt. Det var underbart bad, höga berg bakom och en trevlig gågata full med restauranger. Tyvärr finns det ingen camping eller ställplats så vi var tacksamma att vi kunde låna en parkering.

Husbilsresa
Vi fick låna en parkering

Tack snälla Mario och Angelica, och såklart Marios underbara föräldrar. Elias tyckte han fått en till mormor. Elias sa så här: ”Bosanna ger mig så mycket uppmärksamhet, hon är så himla snäll”. Det kan väl inte blir bättre än så för en sjuåring. 🙂

Precisionsparkering
Det blev i alla fall semesterns bästa precisionsparkering
Strand
Stranden

Vägen från Gradac till Dubrovnik

Mellan Gradac och Gränsen till Bosnien (som vi måste korsa för att komma till Dubrovnik) finns , enligt invånarna, Kroatiens bördigast mark. Om du spottar här börjar något att växa, sägs det.

Det är så mycket att se på denna väg, återigen fina badvikar, små samhällen,  fina vyer. Det är verkligen läge att kliva av motorvägen och åka kustvägen denna sträcka.

Bördig mark i Kroatien

Dubrovnik, Camping Solitudo

Camping Solitudo ligger mitt i Dubrovnik med gångavstånd till gamla stan (eller ta buss nummer 6)  och trevliga restauranggator. Staden är dyrare än tidigare ställen vi varit på, så man ska kolla noga innan man sätter sig ner för att äta. Gamla Stan är jättedyrt och man jämför med resten av stan. Campingen har flera stränder att välja på och vi valde den som är lite lugnare, fint att snorkla och fina vyer.

Dubrovnik drönarfoto
Även denna bild från Robert Lundström. Här ser ni campingen och in mot centrum.
Strand och bro
För de som vill, kan man hoppa bungyjump från bron i bakgrunden (inte jag :))
Snorkla Kroatien
Bad Kroatien

Vad händer med kylen och möjligheterna till förvaring av mat?

Nu har vi varit utan kyl i drygt en vecka. Det är en utmaning att inte ha möjligheter till att kyla mat och många har tipsat oss att köpa en sjyst kylbox. Jo, det är nog en bra idé. Men vart ska vi köpa en sådan???

Kroatien semester

Vi har ägnat dagar till att leta och nu har vi till slut hittat en marinaffär som beställer en åt oss. Vi får snällt vänta i Dubrovnik några dagar och enligt planen kommer den på fredag (läs igår) På bilden åker vi buss från campingen, byte i gamla stan för att hitta affären. Det var ett roligt äventyr i sig.

Om jag ska ge en känga till Folksam så skulle jag uppskatta att de har skadereglerare som vet vad en husbil är och vad de faktisk åtar sig när man försäkrar en husbil som ska ut i Europa. I en veckas tid har de skickat oss från den ena verkstaden till den andra. Hål i väggen mitt i ödemarken som knappt sett en husbil. Nja, vi fixar bilen när vi kommer hem.

Ett trevligt telefonsamtal

Kylbox

”Hello I am calling about your fridge. The fridge is here.”

Å herregud vilket trevligt samtal. Ännu bättre att han kunde köra ut den till campingen. Fullständig lycka över att kunna åka vidare och leva som vanligt igen. Den gamla kylen fungerar nu som skafferi och en portabel kyl bredvid sängen 🙂

Montenegro, nu kommer vi!!

Så veckan har varit upp och ner, med varmt vatten att dricka, ingen mat att tillaga och, jag kan väl erkänna, ett något hetsigt humör beroende på vissa svårigheter.

Sen har det varit roliga kvällar, nya ställen vi upptäckt och trevliga nya bekantskaper har vi skaffat oss. Husbilsliv som det ska vara, ett vanligt underbart liv helt enkelt. Ibland bra och ibland lite tuffare. Nya utmaningar och upplevelser väntar. Planen är fortfarande söderut med första stopp Montenegro, inget bokat, ingen planerat.  Hörs nästa vecka.

Missade du förra inlägget om resan? Läs Mysig början på veckan, utmanande slut

Översta fotot i inlägget: Robert Lundström. Taget i veckan med drönare. Utsikt från campingen i Dubrovnik.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev