Meny Stäng

Gästblogg: Mysig början på veckan, utmanande slut

Lördag och gästblogg med Elisabeth Haug

Väl nere på ön Pag i Kroatien kändes det som att semestern började på riktigt. Vi var nog inte helt vana vid värmen så de första dagarna tog vi det bara lugnt och njöt av att vara tillsammans och gjorde allt i slow motion. Vi har ingen AC i bilen så det gäller att vara införstådda med att det kan bli varmt på nätterna. Det går faktiskt ganska bra.

Camping Strasko

Campingen är ganska stor och det är ca 4000 gäster här, vi har platser i slutet på campingen så våra cyklar kommer till stor användning. Vi cyklar till stranden, affären eller bara när vi ska ut någonstans.

När vi valde platser, frågade jag om de kommer att bygga i närheten eftersom vi såg en grävmaskin där. Vi blev lovade att de inte skulle bygga eller gräva där eftersom de hade ett annat projekt som var prioriterat. Gissa hur det gick med det. Morgonen efter började det att gräva.

Grrrr, jag gick ner till reception och vi fick 20 procent rabatt på vistelsen och tyckte väl att det var ok. Tyvärr utökades byggtimmarna för varje dag som gick och efter 6 dagar valde vi att byta platser. Det gick smidigt och bra att flytta. Skönt att slippa lastbilarna som körde skytteltrafik utanför husbilen.

Stranden på Camping Strasko

Det är stenstrand på Strasko, vi gillar det. Vattnet blir så klart och man kan snorkla direkt från stranden.  Går man ca 10 meter ut, är det sandbotten. Där kan man stå och mysa, kasta boll m.m.

Stranden på camping Strasko
Lunch på stranden, så mysigt!
Elias i Kroatien
Älskar denna bild av Elias. Säger väl allt. Rätt nöjd.
Strand Kroatien
Stranden

Hemmasytt solskydd

Fick ett mycket bra tips på Facebooksidan ”Vi som ska till Kroatien med husbil/husvagn”, att sy eget solskydd av två duschdraperier och en elkabel högst upp så att den kan fästas i markisen. Tackar för det, har varit väldigt användbart då solen ligger hårt på när frukosten ska intas. Mycket skönt.

Hemmasytt solskydd

Träning på campingen

Träning

Jag passade på att prova på pilates och det var jättekul. Varje dag 10.15 på träningscentret. All träning ingår i campingpriset 🙂 Det var varierade kompetens på tränarna, vissa var superbra och vissa hade, eeeh utvecklingspotential 🙂

Det gav i alla fall mersmak och vill nog fortsätta med det när jag kommer hem.  Det har faktisk blivit en trevlig rutin kliva upp, äta frukost och köra ett pass pilates innan stranden. Helt ok början på dagen.

Staden Novalja

Det gick et litet tåg från Campingen till staden, alla barn tyckte det var jätteroligt att åka. Tåget kostade 20 kuna per vuxen (från 7 år) och tog ca 10 minuter.

En liten mysig stad med en fin hamn och många restauranger.  Vi blev först förvånade eftersom det var fler barer än restauranger. Vi förstod varför senare på kvällen, det är nog en partystad. När vi skulle gå tillbaka till tåget vid 21.30 var det bra drag i barerna vi gick förbi.  Skönt att äta middag och sen dra innan nattlivet drog i gång på riktigt 🙂

Novalja

Väldigt varmt, åskoväder och trasig kyl

Det är ju väldigt varmt för en nordbo och vi får verkligen ta det lugnt mitt på dagen. Vi badar hela tiden för att kyla ner oss, någon cykelutflykt har vi inte orkat med.  I tisdags hade vi ett kort och intensivt oväder. Blixtrar och dunder, full storm. Det försvann lika fort som det kom. Det är mäktigt att se vilka krafter vädret har.

Trasigt kylskåp husbil
Per kämpar med kylen

Det som var mindre roligt att vår kyl slutade fungera på el. Den började blinka för att visa att den inte får el. Till slut fick vi i gång den på gasol. Tråkigt och irriterande. Den går inte när vi kör på 12v eller på fast ström 220v. Ringde Folksam och vi kom överens om att jag skulle få över en reparatör.

När vi väntade på reparatören beslutade kylen att lägga av helt.  I skrivande stund vet vi inte riktigt hur det blir, reparatören som skulle komma i kväll (läs torsdag) meddelade att han kommer i morgon bitti. Pratade igen med Folksam om vad jag ska göra om den inte går att laga. Känns ju så där att vara utan kyl och ska vara ute på vägarna i drygt 4 veckor till. Fortsättning följer.

Hej då för denna gång familjen Mattinson

På lördag kommer vi åka att två olika håll. Mattinsons ska till Italien och vidare till Österrike/Tyskland och vi kommer åka söderut. Alltid vemodigt att skiljas åt när man åkt tillsammans några veckor. Det har varit så himla trevligt att åka ihop, mycket glädje och skratt.

Så skönt att vara två bilar tillsammans när det blir problem. Vet inte vad vi gjort om vi hade stått ensamma när kylen pajade. Puss och kram på er, ha det underbart vidare på resan och fortsättning följer när vi ses i Åkersberga i augusti.

Kroatien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev