Meny Stäng

Gästblogg: Husbilsresa vecka 1, 1-7 juli 2017

Annons

Lördag och gästblogg med Elisabeth Haug

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lördag morgon. Klockan 9.00 är vi klara precis som planerat, vi möter upp Magnus och Terese på macken och börjar vår färd. Det flyter på bra, äter lunch i Ödeshög och har då åkt ca 29 mil. Vi kör vidare ner till Helsingborg. Åker färjan Helsingborg-Helsingör och ställer oss på Camping Nivå, strax söder om Helsingör.  62 mil denna dag.

Campingmiddag
Vår första campingmiddag. Alla var mycket nöjda och glada. Sillen och nubben smakade mycket gott denna kväll.

Genom Danmark och Tyskland

Söndag, åker vidare genom Danmark, tar färjan Rödby-Puttgarden och kör vidare mot Hamburg. Av erfarenhet vet vi att det brukar vara kö runt Hamburg så vårt mål för dagen var att komma förbi, det skulle vara så skönt att vakna upp och veta att vi är söder om Hamburg. Det gick över förväntan.

Vi körde på, inte farligt med köer och stannade över natten på en ställplats, Solebadstrasse i Bad Salzdetfurth, söder om Hannover. Det var en mil från A 7an, i längsta laget tycker jag, ingen toa eller så men stora platser och el. Kostade 5 euro och sedan 1 euro för 6 timmars el. Det är ju överkomligt.

Legoland i Tyskland

Måndagen åkte vi vidare till Legoland i Ulm, Tyskland.  Det gick över förväntan, snälla barn i båda bilarna och lite köer. Vi stod stilla en timme men det kunde varit värre. Incheckade och klara innan middagen och kvällen blev helmysig. För inträde för två vuxna och ett barn samt två övernattningar på campingen kostade kalaset 190 euro.

Tisdagen på Legoland var helt toppen. Många karuseller blev det och Elisas lyckades ta körkort. Saken var att lektionen var på tyska och då fick Elias ett kort bredvid sig som han skulle läsa på svenska. Han har ju inte börjat ettan än men tur att han kan läsa. Nöjd och glad var han i alla fall.

Vi stannade kvar på Legoland onsdag förmiddag och körde hårt på karusellerna. Fördelen med att köra lek på förmiddagen, är att barnen är nöjda i bilen för nästa långpass. Vi fortsatte från Legoland till en fantastisk ställplats i Österrike.

Legoland

Ställplatsen Jausenstation Schauphof

Här står man gratis om man äter på restaurangen (3 euro för el). Värdparet var jättetrevliga. Herrn var mycket pratsam och delade gärna med sig av sitt liv. Han hade varit alpinpolis i 40 år samt livvakt åt Helmut Kohl och även åt Österrikes regering. Han visade bilder och var mycket stolt över detta. När han skulle gå i pension, valde han att bli bonde och öppna ett litet pensionat.

Det var får och kor vid restaurangen, en hund som heter Marlene låg under vårt bord och fick äta resterna. Alper, schnitzel, god öl och goda vänner, svårt att slå det 🙂 På morgonen klev de upp och öppnade upp så att vi fick använda toaletterna innan vi skulle åka vidare. Här kommer vi stanna igen!

Flachau

Från Österrike till Kroatien

Jaaaa, värmen är här och vi med 🙂 Har glömt HUR varmt det är, klev ur bilen och fick smått chock. Det är ju så varmt. Det tar lite tid för mig att vänja mig med det går alltid. Vi åkte från Österrike och målet var Pag men räknade inte med att komma ner på en dag. Det flöt på så smidigt så att vi körde på. Vi var framme vid åtta-tiden och plockade upp allt och sen är det bara att njuta.

Vi hamnade på en väg i Slovenien som var kortast med det var också det enda som var bra med den. Tog lååång tid och var inte särskilt bra. Men när vi kom till Kroatien blev det superbra vägar.

Väg Kroatien

Sammanfattning av körningen

  • Lördag: Åkersberga – Nivå i Danmark = 61,5 mil
  • Söndag: Nivå, Danmark – Salzdetfurth 55 mil
  • Måndag: Salzdetfurt – Legoland 50 mil
  • Onsdag: Legoland – Flachau, Österrike 33 mil
  • Torsdag: Flachau – Novalja, Pag 44 mil

Åkersberga – Pag, Kroatien = 243,5 mil. Kördes på 5 dagar men stod still en dag så totalt från lördag till torsdag.

Framme i Kroatien

Ja, då var första etapp klar. Vi har åkt genom 5 länder och haft 4 stopp på vägen ner. Nu sitter vi på Camping Strasko klockan är 24.00. Det är 24 grader och det känns skönt att det blivit lite svalare. Resan har börjat så bra den kan börja.  Vi åker med goda vänner, familjen Mattinson och vi har så trevligt ihop. Barnen leker, njuter och har ett fritt liv. Att höra barnen: mamma vilket land ska vi sova i kväll?  Jaha, det blir kul. 🙂

Elias lär sig språk, hantera situationer och blir oerhört världsvan. Att umgås dygnet runt tillsammans är helt underbart, en belöning efter ett år av arbete och planering.  Hörs nästa vecka. Då har vi åkt runt på Ön och kommer berätta om utflyktsmål m.m.  Tjingeling. 🙂

Barn
Dessa kids, Ebbe 4 år, Ella 6 år och Elias 7 år kommer att ha en spännande sommar, det är helt klart.

Missade du förra inlägget om resan? Läs Nu åker vi!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev