Meny Stäng

Finns det kaviar utomlands?

Annons

Finns det kaviar på tub (av typen ”Kalles kaviar”) utomlands? Eftersom vi vanligtvis vill prova lokal mat när vi är på resa brukar vi tycka att den typen av frågor är ointressanta. Men om man bor utomlands eller befinner sig utomlands en längre tid kan man förstås bli sugen på smaker hemifrån ibland. Vi har rest runt en stor del av Europa under 10 månader nu, så hur är det … finns det kaviar utomlands?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Specialbutiker

I de flesta länder och butiker i södra Europa finns det INTE kaviar på tub av Kalles kaviar-typ. Om du befinner dig på turistorter där det vistas många skandinaver är det däremot möjligt att hitta. Vi hittade till exempel Kalles kaviar på den exklusiva mataffären Apolónia på Algarvekusten i Portugal och i en matbutik i Torrevieja i Spanien, där det ju bor många svenskar.

Jag har också förstått att många utlandssvenskar köper kaviar på IKEA, även om de inte längre säljer Kalles kaviar utan ett eget märke, om jag förstått det hela rätt.

”Caviar Creme” i Kroatien

Men nu har vi upptäckt att det också finns utländska producenter som tillverkar ungefär samma produkt! När vi köpte den här tuben (på bilden) på Konzum i Kroatien visste vi förstås inte exakt vad den skulle innehålla. Men den smakar precis som kaviar på tub brukar smaka, och det är den du ser på den översta bilden i inlägget också. Så nu kan vi variera med kaviarmackor ibland om vi har lust.

Vad är dina erfarenheter? Längtar du efter kaviar eller någon annan svensk produkt när du är utomlands, och har du i så fall några knep för att få tag på det?

"Caviar creme" köpt på Konzum i Kroatien
”Caviar creme” köpt på Konzum i Kroatien
Mat och dryck i olika länder. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev