Meny Stäng

Över Atlasbergen i Marocko

Annons

Idag har vi upplevt Atlasbergen i Marocko. Efter fem timmar med Norwegian landade vi idag i ett soligt och varmt Marrakech. Där mötte de norska arrangörerna och två chaufförer från Sahara Experience. Och sedan bar det av på en lååång bilresa över Atlasbergen och inåt landet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bilresa över Atlasbergen

Marockos landskap är brunrött och många gånger vackert med de svindlande höga bergen och de ringlande vägarna. Vi åker och åker, vi pratar, vi tittar och vi stannar emellanåt för att fotografera. Landskapet är ömsomt kargt och ömsomt grönt, och det känns att vi är långt, långt hemifrån. Inte minst när våra guider pratar arabiska förstås.

En i vårt sällskap vet av någon outgrundlig anledning vad luftkonditionering heter på arabiska, och det hjälper. Vår guide sätter på luftkonditioneringen och så fortsätter vi, mil efter mig genom det karga landskapet.

Atlasbergen
Marocko
Helena Marocko

Stopp för mat och hantverk

Vi gör ett stopp för mat, och det är både gott och trevligt. Sedan gör vi flera stopp för att kika i butiker som säljer hantverk. Det är främst vävda mattor, porslin i starka färger och Arganolja som produceras här.

Det känns lite som att man borde handla och det de säljer är vackert och känns genuint, men vi är inte på humör för att bära med oss mer saker. Några av våra vänner handlar Arganolja. Det känns bra!

Försäljare
Arganolja
Peter Marocko

Hotell i Zagora

Nu har vi till slut kommit fram till vårt hotell i Zagora. Hotellet heter Kasbah Sirocco och verkar trevligt och bra på alla sätt. Wifi funkar dock måttligt bra här, men i övrigt är allt utmärkt och behagligt avslappnat.

Sirocco Kasbah
Sirocco Kasbah Marocko
Alla våra bästa tips om Marocko. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev