Menu Close

Oman e-kirjan tekeminen

Olemme yrittäneet tehdä oman e-kirjamme, vaikka kutsuisin sitä mieluummin e-kirjaksi. Olen aina ajatellut e-kirjaa romaanien formaattina, mutta nyt olemme päässeet testaamaan e-kirjaformaattia lyhyemmälle tekstille - joka voisi sopia myös muille bloggaajille, yrittäjille ja ideoijille. Kokeilimme Booqla-palvelua ja ajattelimme kertoa, miten se toimii.

Milloin voit käyttää Booqlaa?

Booqla on työkalu e-kirjojen luomiseen ja julkaisemiseen. Se on ehkä ensisijaisesti tarkoitettu "oikeille" kirjoille, kuten romaaneille ja tietokirjoille, mutta Booqlaa voi käyttää myös lyhyempiin teksteihin, kuten matkaoppaaseen kaupunkiin tai julkaisuun, joka sisältää vinkkejä tai käytännön neuvoja. Valmista e-kirjaa voidaan sitten käyttää tiedon levittämiseen, jota lukijat voivat käyttää puhelimissaan tai tableteissaan.

Olemme yrittäneet laatia pienen informatiivisen e-kirjan, josta toivomme matkailuauton omistavien lukijoidemme pitävän hyötyä. Esittelemme sen pian täällä blogissa - katsotaan, mitä mieltä olette!

Miten teet oman e-kirjasi?

Jos haluat luoda e-kirjan Booqlan avulla, aloita rekisteröitymällä osoitteessa Booqla.com. Sitten lisäät kirjoittajan ja mahdollisen kustantajan (voit olla sinä), tuot Word-dokumentin, lataat kansilehden, muokkaat ja esikatselet.

Kun olet tyytyväinen kirjaan, on aika tallentaa ja ladata se. Maksat vasta kun lataat, joten voit lukea koko kirjan ja varmistaa, että olet tyytyväinen, ennen kuin päätät viimeistellä ja maksaa tuotteesta. Verkkosivustolla on käsikirja ja opetusfilmi jossa näytetään vaihe vaiheelta, miten kaikki toimii.

Kokemuksemme Booqlasta

Rekisteröityminen verkkosivustolle oli helppoa, ja Word-asiakirjan lataaminen on myös helppoa. Jos sinulla on kysyttävää, sekä käyttöoppaassa että opetuselokuvassa on hyvää tietoa. Teksti on e-kirjassa kauniisti aseteltu, sitä on helppo muokata ja siihen voi myös lisätä kuvia.

Meiltä jäi huomaamatta, että luetteloiden tekemiseen ei ollut mitään toimintoa. Ratkaisimme tämän muutenkin varsin mukavasti, mutta jos palvelu on tarkoitus soveltua romaanien ja tietokirjojen lisäksi myös käytännön käsikirjoihin ja matkaoppaisiin, haluaisimme ehdottomasti nähdä mahdollisuuden tehdä kivoja luetteloita! Oletko koskaan tehnyt e-kirjaa tai näetkö kontekstia, jossa haluaisit tehdä sellaisen?

Booqla

Lue lisää: Lukuvinkkejä: 12 kirjaa

Tilaa uutiskirjeemme