Menu Close

Krkan kansallispuisto Kroatiassa - 8 musts ja faktat

Päivitetty 2023 - Krkan kansallispuisto Kroatiassa on upea kansallispuisto, jossa on vaikuttavia vesiputouksia, ihania kävelyreittejä ja kauniita järviä. Täällä voit nähdä kauniit vesiputoukset Skradinski Buk ja Roški slap tai ehkä tehdä veneretken Visovacin saarelle. Kerromme kokemuksistamme ja teemme yhteenvedon, jossa on opas aukioloajoista, hinnoista ja reiteistä.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Krkan kansallispuisto Kroatiassa

Krkan kansallispuisto on yksi Kroatian kahdeksasta kansallispuistosta, ja se tunnetaan kauniista järvistään ja vesiputouksistaan. Vuonna 1985 puistolle myönnettiin kansallispuiston asema, ja sen jälkeen kävijämäärät ovat jatkuvasti kasvaneet. Viime vuosina puistossa on vieraillut yli miljoona ihmistä vuodessa!

Toisin sanoen sinun ei kannata odottaa, että olet yksin luonnossa, mutta kansallispuisto tarjoaa silti upean luontokokemuksen. Tervetuloa vehreyden, vesiputousten, järvien ja runsaan villieläimistön maailmaan!

Krka National park
Stora guiden till Krka National park i KroatienKrka nationalpark

1. Kävele Krkan kansallispuiston vaellusreittejä.

Luontoalue on suuri, ja siellä on useita pitkiä, kauniita vaellusreittejä. Tarjolla on sekä pidempiä että lyhyempiä vaellusreittejä, ja me valitsimme melko helpon polun, joka johtaa lopulta vaikuttavalle Skradinski buk -vesiputoukselle. Kävelimme läpi maiseman, joka on täynnä vihreää kasvillisuutta ja villisti virtaavaa vettä. Puisto on tehnyt kävelystä helppoa, sillä joen varrella on useita mukavia ja mukavia puisia kävelyteitä.

Krka national park
Ihana vaellus kauniissa kansallispuistossa
krka National park
Mukava kävely puisella rantakäytävällä puiston vesipitoisten osien läpi.

2. Skradinski Bukin vesiputous kiehtoi minua.

Skradinski buk -vesiputous on yksi puiston kuuluisimmista vesiputouksista, ja se on yksi puiston kauneimmista ja houkuttelevimmista osista. Vesiputous on vaikuttava ja pauhaa äänekkäästi taustalla. Ihmiset kerääntyvät ympäröiville silloille vain katselemaan tai istumaan nurmikolle piknikille. Täällä ollessamme oli hieman liian kylmä uida, mutta itse asiassa uiminen on sallittua lukuun ottamatta Skradinski Bukin vesiputousta vuodesta 2021 alkaen, joten älä unohda uimahousuja!

Krka Nationalpark
Krka national park

3. Koe Krkan kansallispuiston kasvi- ja eläinkunta.

Krkan kansallispuistossa on runsaasti kasvi- ja eläimistöä. Puistossa on yli 200 lintulajia, yli 15 erilaista nisäkäslajia ja 18 kalalajia, joista monet ovat uhanalaisia Euroopassa. Puistossa on myös noin 800 eri kasvilajia. Laventelipitoisuus on yksi Euroopan suurimmista, ja kaikkialla tuoksuu raikas luonnon tuoksu.

Krka Nationalpark

4. Tutustu ainutlaatuiseen myllyyn ja museoon

Kansallispuistossa, lähellä Skradinski bukia, on pieni kylä, jossa on myllyjä, museo ja arkeologisia löytöjä. Täällä on myös käymälöitä ja ravintoloita.

Krka Nationalpark

5. Lähde veneretkelle " Roški Slapin vesiputoukset".

Venematka "Roški Slapin vesiputouksille" kestää noin 4 tuntia. Jos teet sen samana päivänä kuin vierailet puistossa (tai jos ostat 3 päivän passin), sinun ei tarvitse maksaa sisäänpääsymaksua kahteen kertaan, kuten meidän piti tehdä ... Retki menee ensin Visovacin saarelle ja sitten Roški Slapin vesiputoukselle.

Båttur

6. Kävelyretki Visovacin saarella Krkan kansallispuistossa

Visovacin saari on pieni saari, jossa fransiskaanimunkit ovat asuneet satoja vuosia. Täältä löydät luostarin, kirkon vuodelta 1576, kirjaston ja pienen museon. Saaren opas kertoi mukaansatempaavasti saaren dramaattisesta historiasta, myös munkkien karkotuksesta turkkilaisten toimesta. Luostari tuhoutui vuonna 1445, mutta se rakennettiin uudelleen 1700-luvulla.

Kukaan ei kuitenkaan kertonut meille siitä, mitä pidimme kaikkein mielenkiintoisimpana. Miksi kaikkialla juoksenteli suuria kesyjä lintuja ja miksi puissa roikkui kurpitsoja...?

pumpor

7. Ota selfie Roški Slapin vesiputouksella.

Roški Slap (Slap tarkoittaa vesiputousta kroatiaksi) on 12 vesiputouksen sarja, joista suurin on 22 metriä korkea ja 60 metriä leveä. Meidän on myönnettävä, että tämä oli huomattavasti vähemmän voimakas kuin Skradinski buk, vaikka pidimmekin ympäröivistä alueista, joissa vihreys ja aaltoileva vesi ovat kaikkialla.

Kroatien, Krka national park
Roski slap

8. Tutustuminen Roški Slapin ympäristöön

Kiinnitimme laivan matkamme aikana ja meillä oli tunti aikaa tehdä mitä halusimme, ja käytimme tilaisuutta hyväkseni ja kävimme alueella. Vettä on kaikkialla ja metsät tarjoavat koko vihreyden kirjon.

Krka National park i Kroatien

Älä unohda tutustua alueeseen Roski slap! Tähtäsimme korkealle saadaksemme näkymiä, ja löysimme paikan, josta avautui näkymä kansallispuistoon. Veneen laiturissa on ravintoloita, ja tänne voi mennä myös autolla. Täältä voit myös tehdä veneretken Krkan luostariin ja Trosenjin linnoitukseen.

Krka Nationalpark

Pieni vinkki Krkan kansallispuistossa käydessäsi

Krkan kansallispuisto sijaitsee Sibenik Kninin maakunnassa Keski-Dalmatiassa, ja siihen on yhteensä viisi eri sisäänkäyntiä. Jos tulet Lozovacin sisäänkäynnin kautta, joka on autojen ja turistibussien pääsisäänkäynti, siellä on parkkipaikkoja, ravintoloita, kauppa ja ilmainen bussikuljetus, jos et halua kävellä kymmenen minuuttia jyrkkää rinnettä alas.

Krka national park
Krka national park
Vasemmalla oleva rakennus on Euroopan vanhin ja ensimmäinen vesivoimalaitos.
Din guide till Krka national park

Yöpyminen Krkan kansallispuiston ulkopuolella

Pienen vaellusretkemme jälkeen päätimme jäädä kansallispuiston ulkopuolella sijaitsevalle parkkipaikalle. Lähistöllä on kaksi leirintäaluetta, mutta lokakuussa tilaa oli vähintäänkin runsaasti. Istuimme ulkona useita tunteja ja nautimme auringosta hyvän kroatialaisen oluen kera.

Krka nationalpark
Pysäköinti Lozovacin ulkopuolella

Lisää Kroatian kansallispuistoja

Kroatiassa on seitsemän muuta kansallispuistoa. Olemme käyneet kahdessa niistä, ja voimme suositella molempia. Klikkaa linkkejä ja lue lisää!

Plitvice Nationalpark
Plitvicen kansallispuisto

Katso lisää Kroatiassa

Kroatiassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Tässä on muutamia vinkkejä mukavista vierailukohteista, jotka eivät ole liian kaukana Krkan kansallispuistosta.

 • Zadar - historiallinen kaupunki Adrianmeren rannalla
 • Trogir - Unescon maailmanperintökohde Kroatiassa
 • Split - historiallinen kaupunki Kroatian rannikolla
 • Omiš - "merirosvokaupunki" dramaattisten vuorten äärellä
Kroatien
Kaikki parhaat vinkkimme Kroatiasta. Klikkaa kuvaa!

Tietoa Krkan kansallispuistosta

 • Maa: Kroatia
 • Maisema: Dalmatia
 • Maakunta: Šibenik-Kninsin lääni
 • Perustettu: Vuosi 1985
 • Astu sisään: Kansallispuistoon on viisi sisäänkäyntiä. Ne ovat Skradin, Lozovac (pääsisäänkäynti henkilöautoille ja turistibusseille), Roški slap, Burnum/Puljane ja Kistanje/Krkan luostari.

Eläimet ja luonto

 • Joet: Krka-joki (72,5 km pitkä) ja Čikola-joki.
 • Vattenfall: Skradinski buk, Roški slap, Manojlovac slap ja Bilušića buk.
 • Eläimistö: Puistossa on monia eläimiä, kuten saukkoja, susia, villikissoja, hevosenkengän rapuja (lepakkolaji) ja sammakkoeläinjalkaisia. Puistossa on myös kymmenen kalalajia, jotka ovat endeemisiä, eli niitä ei esiinny missään muualla maailmassa.

Nähtävää ja koettavaa KRKA-kansallispuistossa

 • Nähtävyydet: Visovacin saari, Kuželjin talo Visovacin saarella, Stinice - Roški slap - Oziđana pećina -opintopolku (8,5 km), Oziđana pećinan luola, Krkan luostari ja Burnumin amfiteatteri.
 • Toiminta: Suosituimpia aktiviteetteja ovat patikointi, pyöräily ja veneretket. On myös mahdollista osallistua opastetulle kierrokselle.

Vaellusreittejä Krkan kansallispuistossa

 1. Skradinin silta - Skradinski buk (3,4 km)
 2. Lozovac - Skradinski buk (875 m)
 3. Skradinski buk (1,9 km)
 4. Goriš - Torak (2,9 km)
 5. Brnjica - Čikola-joki (1,5 km)
 6. Ključica (1,6 km)
 7. Bačići (1,8 km)
 8. Vukovića podi (350 m)
 9. Rogovo (2,3 km)
 10. Stinice - Roški Slap - Oziđana pećinan luola (8,5 km)
 11. Roški Slap (1,4 km)
 12. Niz ploču (1,5 km)
 13. Laškovica - Žižići - Roški slap (3,3 km)
 14. Krkan luostari (2,1 km)
 15. Pištavac (850 m)
 16. Trošenj - Pištavac (5,7 km)
 17. Perice - Krka (1,7 km)
 18. Manojlovac (360 m)
 19. Roomalainen polku (630 m)
 20. Brljan - Manojlovac (900 m)
 21. Bilušića buk (300 m)
 22. Marasovine (2,7 km)

Aukioloajat

 • Aukioloajat vaihtelevat vuodenajasta riippuen. Huomaathan, että hiljaisen sesongin aikana vain Skradinski Buk on avoinna. Alla olevat aukioloajat ovat voimassa vuonna 2018. Ajantasaisemmat tiedot löytyvät osoitteesta puiston verkkosivusto.
 • Sesonkiaika (marras-maaliskuu): 09:00-16:00
 • Kesken kauden (huhti-kesäkuu ja syys-lokakuu): 10:00-18:00.
 • Huippukausi (heinä-elokuu): 08:00-20:00

Hinnat Krkan kansallispuistossa

 • Hinnat vaihtelevat riippuen esimerkiksi sesongista ja siitä, ostatko ryhmä- vai yksittäisen lipun. Tässä muutamia esimerkkejä (voimassa vuonna 2023, joka on euromääräinen). Alle 7-vuotiaat lapset ovat ilmaisia.
 • Sesonkiaika (marras-maaliskuu): Aikuiset noin 10 euroa.
 • Kesken kauden (huhti-kesäkuu ja syys-lokakuu): Aikuiset 4-5 euroa.
 • Huippukausi (heinä-elokuu): Aikuiset 8-9 euroa.

Majoitus Krkan kansallispuistossa

 • Hotelli: Jos haluat asua hyvin lähellä kansallispuistoa, Skradinin kaupunki on paras (ja ainoa) valinta. Täällä sijaitsee esimerkiksi hotelli Skradinski Buk.
 • Telttailu: Noin 2,5 kilometrin päässä kansallispuistosta on kaksi leirintäaluetta, Auto Camp Krka ja Leirintäalueen venesatama.

Matkustaminen Krkan kansallispuistoon

 • Auto tai matkailuauto: Kansallispuistoon voi mennä autolla tai matkailuautolla. Tiet ovat Kroatiassa erittäin hyvät ja hyvin viitoitetut. Alla on likimääräinen etäisyys ja aika joistakin Kroatian suurimmista kaupungeista. Zagrebista tuleva moottoritie on maksullinen.
 • Bussi: Bussiyhteyksiä on saatavilla useista kaupungeista, kuten Zagrebista, Rijekasta, Zadarista, Splitistä, Omisista, Makarskasta ja Dubrovnikista. Korkeasesongin aikana heinä-elokuussa useita kiertomatkoja kulkee päivittäin, ja jotkut bussit kulkevat suoraan. Lisätietoja saat BussCroatia.com-sivustolta.

Etäisyys Krkan kansallispuistoon

 • Sibernik: 20 km, noin 20 minuuttia
 • Zadar: 73 km, noin 1 tunti
 • Jakautukaa: 92 km, noin 1 tunti ja 15 minuuttia
 • Zagreb: 325 km, noin 3 tuntia ja 30 minuuttia
 • Rijeka: 280 km, noin 3 tuntia ja 50 minuuttia

Tilaa uutiskirjeemme