Menu Close

Tekemistä Kroatiassa - 30 nähtävyyttä ja kokemusta

Mitä nähdä ja tehdä Kroatiassa? Tämä kaunis maa, jolla on pitkä rantaviiva Adrianmeren rannalla, tarjoaa kaikkea auringosta ja merestä historiaan, ruokaan ja kulttuuriin. Tässä ovat kaikki parhaat vinkkimme.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Innehållsförteckning

Tekemistä Kroatiassa - parhaat vinkkimme

Olemme käyneet Kroatiassa monta kertaa. Itse asiassa olemme käyneet siellä niin monta kertaa, että olemme menettäneet laskennan. Ensimmäisen kerran kävimme siellä matkailuautomatkalla vuonna 2011. Muutamaa vuotta myöhemmin palasimme matkailuautolla ja seurasimme koko rannikkoa etelästä pohjoiseen kuukauden ajan.

Sitten olemme palanneet lentokoneella ja vuokranneet auton tai asuntoauton, matkustaneet ympäriinsä, viettäneet viikonlopun tai käyneet joulumarkkinoilla. Nyt ajattelimme, että on aika jakaa vinkkimme - siitä, mitä Kroatiassa kannattaa nähdä ja tehdä.

Att se och göra i Kroatien

1. Uiminen Kroatian kristallinkirkkaissa vesissä

Yksi asia, jota et halua jättää tekemättä Kroatiassa, on uiminen kristallinkirkkaissa, usein hieman vihreänä hohtavissa vesissä. Usein sanotaan, että Kroatiassa on Euroopan kirkkaimmat vedet, ja tämä voi hyvinkin pitää paikkansa.

Kroatiassa on myös 180 mailia rannikkoa Adrianmerellä, joten siellä on monia paikkoja, joissa voit ottaa aurinkoa ja uida. Rannikolla on kaunista melkein kaikkialla, ja uimaan pääsee usein kallioilta tai laitureilta. Joskus löydät myös rantoja, jotka voivat olla hiekkaa, soraa tai pikkukiviä.

Göra i Kroatien - bada i Europas klaraste vatten

2. Käy Kroatian saarilla - Krk, Brač, Hvar, Vis...

Kroatiaa ei ole siunattu ainoastaan pitkällä rannikolla, vaan myös lukuisilla kauniilla saarilla. Itse asiassa Kroatian saaristossa on yli tuhat saarta, saarta ja luodetta. Joillekin näistä saarista pääsee säännöllisillä lautoilla ja laivayhteyksillä, kun taas toisille saarille voi tarvita oman veneen.

Useat suuremmat saaret ovat hyvin suosittuja, ja monet matkailijat viettävät koko lomansa yhdellä saarista. Suosituimpia ovat Krk, Cres, Pag, Brač, Hvar, Vis ja Korčula,

Göra i Kroatien - bada på Brac
Uiminen Bračin saarella Kroatiassa

3. auringonotto Zlatni Ratin rannalla

"Zlatni Rat" tarkoittaa "kultaista niemeä", ja se on ranta pienessä Bolin kylässä Bračin saarella Kroatiassa. Ranta, joka työntyy mereen kuin kärki, on toistuvasti sisällytetty useisiin kauniiden rantojen luetteloihin.

Toinen palkittu ranta on Dubrovnikin eteläpuolella sijaitseva Pasjacan ranta. European Best Destinations -järjestö nimesi tämän rannan Euroopan kauneimmaksi vuonna 2019.

Göra i Kroatien - sola vid Zlatni Rat
Zlatni Ratin ranta työntyy mereen.

4. Tutustu suolaan, juustoon ja pitseihin Pagin saarella.

Suolaa on louhittu Pagin saarella jo roomalaisajoista lähtien, ja nykyään voit oppia lisää "valkoisesta kullasta" saaren pienessä suolamuseossa. Pagissa on myös pieni pitsimuseo, jossa voit tutustua aikoinaan tärkeään pitsituotantoon.

Pag tunnetaan myös juustosta Paški sir (Pagin juusto), joka on lammasjuustoa ja joka on erittäin suosittu koko Kroatiassa. "Herkun "salaisuus" lienee muun muassa raaka-aineissa - saaren pienet sitkeät lampaat syövät ruohoa, joka on täynnä suolaa ja mineraaleja, joita merestä puhalletaan paikalle.

WIFI.se

Ehkä ennen kaikkea kauniit hiekkarannat houkuttelevat matkailijoita Pagiin. Esimerkiksi suurella ja kauniilla Camping Šimunilla on erittäin hienoja rantoja.

Semestra i Europa - Pag i Kroatien

5. Purjehdus tai veneily Kroatian saaristossa.

Kroatian kaunis saaristo on purjehtijoiden suosiossa. Jos sinulla on kipparin lupakirja ja miehistö, voit vuokrata oman purjeveneen. Muussa tapauksessa voit osallistua purjehdusretkille kipparin ja miehistön kanssa.

Voit tietenkin tehdä saaristossa myös monia muita veneretkiä pienemmillä moottoriveneillä tai saarten välisillä matkustajalautoilla.

Gröra i Kroatien - segla i skärgården

6. Tutustu Kroatian Unescon maailmanperintökohteisiin

Jos pidät Unescon maailmanperintökohteisiin tutustumisesta, sinulla on paljon odotettavaa Kroatiassa, jossa on peräti kymmenen perintökohdetta arvostetulla luettelolla.

 1. Diocletianuksen palatsi Splitissä
 2. Dubrovnikin vanhakaupunki
 3. Plitvicen järvet
 4. Eufrasiuksen basilika Porečissa
 5. Trogirin historiallinen keskusta
 6. Pyhän Jaakobin katedraali Šibenikissä
 7. Vanhat pyökkimetsät Karpaateilla ja muualla Euroopassa.
 8. Stari Gradin tasanko
 9. Stećcin keskiaikaiset hautakivet 
 10. 1500- ja 1600-luvun venetsialaiset puolustukset

Edellä mainittujen maailmanperintökohteiden lisäksi on useita kohteita alustavassa luettelossa, eli kohteita, joita on ehdotettu maailmanperintöluetteloon. Maailmaperintökohteisiin kuuluu myös laaja valikoima aineettomia maailmanperintökohteita, kuten pitsinnypläys, Alka-ritaripelit Sinjissä, Klapa-laulu ja piparkakkukäsityöt Pohjois-Kroatiassa.

Semestra i Europa - Dubrovnik
Dubrovnikin vanhakaupunki

7. Patikointi Kroatian kansallispuistoissa

Kroatian kansallispuistot tarjoavat upeita luontoelämyksiä. Kansallispuistoja on yhteensä kahdeksan, ja ne sijaitsevat eri puolilla maata ja eroavat toisistaan monin tavoin.

Ehkä tunnetuimmat, Plitvicen järvet ja Krka, tarjoaa patikointia puisilla kävelyteillä, upeita järviä ja vilkkaita vesiputouksia. Muihin kansallispuistoihin kuuluu jännittäviä saariryhmiä ja luonnonalueita, joilla on korkeita vuoria ja kiipeilymahdollisuuksia. Katso koko luettelo täältä:

 1. Risnjak
 2. Brijuni
 3. Pohjois-Velebit
 4. Plitvice-järvet (Plitvicka Jezera) (Plitvicka Jezera) 
 5. Paklenica
 6. Kornatin saaret
 7. Krka
 8. Mljet
Semestra i Europa - Kroatien
Plitvicen järvien kansallispuisto

8. Maista kroatialaisia erikoisuuksia

Kroatiassa vieraillessasi sinun on tietenkin käytettävä tilaisuutta hyväkseen ja maisteltava kroatialaisia erikoisuuksia. Kroatialainen keittiö on suhteellisen maalaismainen ja tarjoaa sekä eksklusiivisia että paikallisia herkkuja. Koska maa on niin laaja ja koska se on ottanut vaikutteita eri paikoista, ruokakulttuuri voi olla varsin erilainen maan eri osissa.

Monissa ravintoloissa on tarjolla grillattua lammasta ja grillattua kalmaria ja kalaa, joskus mangoldin kanssa sekoitettujen perunoiden kera. Jos haluat maistaa ylellisempiä erikoisuuksia, kokeile Stonin ostereita, crni rižoto (musta risotto), prsut (ilmakuivattu kinkku) tai tryffelit.

Vad äter man i Kroatien?
Grillattua kalaa, joka tarjoillaan perunoiden ja mangoldin kera.

9. Kokeile kroatialaisia viinejä

Kroatia on jännittävä ja tärkeä viinimaa Balkanilla, jonka historia ulottuu antiikin kreikkalaisten ajalle tai jopa kauemmaksi. Maa tuottaa pääasiassa kuivia valkoviinejä, mutta myös täyteläisiä punaviinejä. Niissä käytetään paikallisia rypäleitä, kuten graševina ja plavac mali, mutta myös kansainvälisiä rypäleitä, kuten rieslingiä, chardonnayta ja sauvignon blancia.

Kroatia tunnetaan myös yhden maailman suosituimman viinirypäleen, zinfandelin, synnyinmaana. Vasta 2000-luvulla havaittiin, että sinisen rypäleen crljenak kaštelanski oli identtinen zinfandelin kanssa, ja nyt tätä "urzinfandelia" on istutettu suuria määriä.

Gröra i Kroatien - Rött vin, skinka och ost

10. Koe Slaavonian maaseutu ja viinitarhat

Slavonia on alue Koillis-Kroatiassa, joka rajoittuu idässä Serbiaan, pohjoisessa Unkariin ja etelässä Bosnia ja Hertsegovinaan. Tämä osa maata ei houkuttele monia Kroatian matkailijoita, joten voit odottaa ainutlaatuista kokemusta.

Slaavonia tarjoaa rauhallista maaseutua, historiallisia kaupunkeja, kaunista luontoa, perinteistä ruokaa ja ennen kaikkea viiniä. Tällä alueella voit kiertää viinitarhoja, viinitiloja ja viinikellareita. Voit esimerkiksi vierailla Vina Beljessä, joka on Kroatian suurin viinirypäleiden tuottaja.

11. Kierrättäkää Istriaa

Istria on niemimaa, joka ulottuu mereen Kroatian luoteisosassa. Se tarjoaa kauniita maisemia ja monia hienoja matkailukeskuksia. Jos teet kiertomatkan, voit tutustua muun muassa Opatijaan, Labiniin ja Pulaan, Fažana, Rovinj, Vrsar, Poreč, Motovun ja Hum. Valmistaudu keskiaikaisiin kaupunkeihin, merenrantakohteisiin, tuoreeseen kalaan ja tryffelien herkutteluun.

Göra i Kroatien - Istrien

12. Kävely Rovinjin keskiaikaisessa kaupungissa

Yksi upeimmista vierailukohteista Istriassa on Rovinjin keskiaikainen kaupunki. Tämä viehättävä ja historiallinen kaupunki on täynnä kapeita mukulakivikatuja ja kauniita barokki- ja renessanssitaloja, jotka ovat tiiviisti vanhan kaupungin keskustassa.

Yksi tutustumisen arvoinen nähtävyys on Pyhän Eufemian katedraali, jonka näköalatornista on upeat näkymät koko kaupunkiin. Siellä on myös paljon kauppoja, viihtyisiä ravintoloita ja mukavia uimapaikkoja.

Göra i Kroatien - Rovinj

13. Pulan amfiteatteri teki vaikutuksen

Pulan amfiteatteri sijaitsee eteläisessä Istriassa, ja se on maailman kuudenneksi suurin amfiteatteri. Rakennustyöt aloitti keisari Augustus vuosina 2-14 jKr., ja keisari Titus viimeisteli ne vuonna 81 keisari Vesapasianuksen käskystä, joka rakensi myös Colosseumin Roomaan.

Keskiajalla amfiteatteria käytettiin ritarikilpailuihin, ja nykyään sitä käytetään kesäisin konsertteihin, oopperoihin, teatteriin ja balettiin. Vuodesta 1953 lähtien siellä on järjestetty vuosittain myös elokuvafestivaali. Tämä on vähintäänkin vaikuttava historiallinen nähtävyys.

Göra i Kroatien - Amfiteatern i Pula

14. Maailman pienin kaupunki kiehtoo sinua.

Istriassa sijaitsevaa Humin pikkukaupunkia pidetään maailman pienimpänä kaupunkina. Viihtyisässä keskiaikaisessa pikkukaupungissa on vain noin 20 asukasta, mikä antaa sille vaikeasti lyötävän ennätyksen Guinnessin ennätysten kirjassa.

Pienestä koostaan huolimatta täältä löytyy museo ja ravintola. Varaudu myös satunnaiseen turistibussiin sesonkiaikana.

Göra i Kroatien - Gamla staden hum

15. Matkailu Kroatiassa matkailuautolla tai -vaunulla

Yksi tapa tutustua Kroatiaan on matkailuautolla, asuntovaunulla tai matkailuautolla. Voit ajaa omalla ajoneuvollasi Ruotsista tai lentää sinne ja vuokrata matkailuauton paikan päältä.

On paljon mukavia leirintäalueet Kroatiassamutta ei ehkä yhtä monta kenttää. Monet leirintäalueet ovat suuria ja ylellisiä, mutta on myös paikkoja niille, jotka haluavat pienimuotoista, perhetyylistä leirintää. Tutustu verkkosivustoon Mini Camping vinkkejä varten.

Hyra husbil i Kroatien
Pieni matkailuauto, jonka vuokrasimme paikan päällä Kroatiassa vuodeksi.

16. Opatijan vuosisadan vaihteen kaupungin viehätysvoima

Opatija on merenranta- ja matkailukeskus, jolla on pitkä historia. Aikoinaan varakas eliitti matkusti tänne lepäämään kylpylään, ja nykyään kaikki kauniit vuosisadan vaihteen rakennukset todistavat tästä aikakaudesta. Tässä kaupungissa voit myös nauttia pitkästä, kauniista rantakadusta ja monista mukavista hotelleista ja ravintoloista.

Göra i Kroatien - The Maiden with the Seagull i Opatija

17. Seuraa rannikkoa Dalmatiassa

Dalmatia on yksi Kroatian neljästä alueesta, ja se sijaitsee rannikolla maan eteläosassa. Dalmatiassa matkustaessasi voit seurata kaunista rannikkoa, jonka ulkopuolella on Adrianmeri.

Dalmatiassa sijaitsee joitakin Kroatian suosituimpia lomakohteita, kuten Zadar, Šibenik, Split, Makarska ja Dubrovnik. Rannikon edustalla saaret ovat lähellä toisiaan, ja tunnetuimpia niistä ovat Brač, Hvar, Korčula ja Vis. 

Semester i Dalmatien

18. Kuuntele meren urkuja Zadarissa.

Zadar on jännittävä kaupunki, joka tarjoaa historiaa monelta eri aikakaudelta. Kaupunkia ovat hallinneet Rooman valtakunnan lisäksi Venetsia, Ranska, Itävalta-Unkari ja Italia, joten historiallisia nähtävyyksiä on hyvin monenlaisia.

Siellä on myös useita nykyaikaisia nähtävyyksiä, kuten kuuluisat meriurut. Tämä kroatialaisen arkkitehdin Nikola Bašićin luoma epätavallinen soitin soittaa meren musiikkia. Putket on yksinkertaisesti työnnetty portaikon alle, ja ne tuottavat ääntä, kun aallot työntävät ilmaa sisään.

Aivan meriurkujen vieressä on myös Nikola Bašićin luoma installaatio "Tervehdys auringolle". Teos koostuu kolmestasadasta aurinkopaneeleilla varustetusta lasilevystä, jotka imevät auringonvaloa päivällä ja muuttuvat valoksi pimeän tultua. Paikka tunnetaan myös uskomattoman kauniista auringonlaskuistaan.

19. Kurkistus maailman pienimpään katedraaliin

Kroatian Ninin kaupungilla on yli 3000 vuoden historia, ja se on myös kaupunki, jossa ensimmäiset Kroatian kuninkaat asuivat, minkä vuoksi sitä kutsutaan usein "Ninin kuninkaalliseksi kaupungiksi".

Ninissä on roomalainen temppeli ja patsas vaikutusvaltaisesta 10. vuosisadan piispasta Gregorius Ninistä (Grgur Ninski), joka taisteli sen puolesta, että kirkossa käytettäisiin latinan sijasta kroatiaa.

Ninin kuninkaallisesta kaupungista löytyy myös Pyhän ristin kirkko, jota pidetään maailman pienimpänä katedraalina. Tämä erikoinen pieni rakennus, joka rakennettiin 900-luvulla, toimi aikoinaan sekä aurinkokellona että kalenterina.

20. Nauti leirintäalueen ylellisyydestä Zaton Holiday Resortissa

Haluatko kokea leirintäalueen, jossa on ylimääräistä kaikkea? Varaa sitten lomasi Zaton Holiday Resortista, joka sijaitsee aivan Zadarin kaupungin pohjoispuolella. Tämä lomakeskus on valtava, erittäin hyvin hoidettu ja siellä on kaikki, mitä voit toivoa (paitsi pieni mittakaava). 

Alueella on yli 1000 leirintäaluepaikkaa, 300 asuntovaunua, 500 huoneistoa, useita glamping-telttoja ja "minijuna" niille, jotka haluavat liikkua alueella. Alueella on myös valtava uima-allasalue ja aktiviteetteja, kuten seikkailugolfia, lastenkerho, vesiurheilua, maastopyöräilyä, ratsastusta ja suuria esityksiä.

22. Veneretki Cetina-joella Omišin kaupungissa 

Splitistä kaakkoon sijaitsevalla Omišilla on historiaa merirosvokaupunkina. Tämän keskiaikaisen kaupungin kyläläiset olivat 1200- ja 1300-luvuilla merirosvoja, jotka hyökkäsivät kauppalaivojen kimppuun nopeilla veneillä, jotka lipuivat Cetina-jokeen.

Nykyään voit kokea joen erilaisilla veneretkillä. Jos haluat tutustua vielä enemmän ympäröivään alueeseen, voit vierailla Mirabellan ja Starigradin historiallisissa linnoituksissa, jotka sijaitsevat korkealla vuoristossa.

Omis

22. Kävele Diocletianuksen palatsin raunioilla Splitissä.

Split on hämmästyttävä kaupunki, jolla on kiehtova historia. Jo 200 vuotta Kristuksen jälkeen Rooman keisari Diocletianus rakensi paikalle mahtavan palatsin, ja nykyään rauniot tarjoavat yhden maailman parhaiten säilyneistä roomalaisista palatseista.

Palatsin sisäpuolella on monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Kultainen portti, joka toimi aikoinaan pääporttina. Turisteja varten voidaan myös nähdä roomalaisia ritareita vaeltelemassa tai toivottamassa "asukkaat" tervetulleiksi suurelta portaikolta.

23. Osallistu Alkan ratsastusturnaukseen Sinjissä.

Sinj on pieni sisämaakaupunki lähellä Splitin kaupunkia. Täällä voit kokea Kroatian toisenlaisen puolen, jossa on kaunis luonto, herkullista kotiruokaa, dramaattinen historia ja useita Unescon kulttuuriperintökohteita.

Jos on yksi asia, josta Sinj on todella kuuluisa, niin se on "Alka"-ritarikilpailu, joka joka vuosi elokuun ensimmäisenä viikonloppuna houkuttelee paikalle suuria kävijäjoukkoja. Seremonia alkaa juhlallisella kulkueella, kestää kolme päivää ja keskittyy rautaympyrään, johon ritarien on lyötävä keihäänsä.

Turnaus sai alkunsa aikana, jolloin ritariturnaukset olivat yleisiä ympäri Eurooppaa, ja toisin kuin muualla, täällä perinne on säilynyt elävänä. Sinjissä on myös mielenkiintoinen museo, vanha linnoitus ja Neitsyt Marian kirkko, jossa on ihmeellinen Madonna.

Sinj i Kroatien

24. Hengaile upeassa Trogirissa

Trogir on hyvin erikoinen kaupunki, joka koostuu kolmesta osasta - mantereella sijaitsevasta pääkaupungista, saarella sijaitsevasta vanhastakaupungista ja vanhankaupungin ulkopuolella sijaitsevasta Ciovon saaresta.

Kaupungin vanhaan osaan tutustuminen, joka on myös Unescon maailmanperintökohde arkkitehtuurinsa vuoksi, on ihanan viehättävää. Voit tutustua 1200-luvun Pyhän Dominicin luostariin, 1300-luvun Pyhän Laurentiuksen katedraaliin ja 1400-luvun Kamerlengon linnoitukseen.

25. Lomailu Makarskan Rivieralla

Makarska Riviera on pitkä ja suosittu rannikko Adrianmeren rannalla Kroatiassa. 53 kilometriä pitkä rannikkokaistale alkaa Splitin eteläpuolella sijaitsevasta Brelasta ja jatkuu Gradaciin asti.

Tärkein kaupunki joen varrella on Makarskan kaupunki. Muita suosittuja lomakohteita ovat Baška Voda ja Podgora. Mitä tehdä joen varrella? Nauti auringosta, uimisesta, veneretkistä, ravintoloista ja lomaelämästä. Lisäksi rannikkoa pitkin ajaminen on uskomattoman kaunista.

Makarska

26. Tutustu Game of Thronesin kuvauspaikkoihin Dubrovnikissa

Dubrovnik on kiehtova kaupunki, joka on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Vanhakaupunki, jota ympäröi upea kaupunginmuuri, on Unescon maailmanperintökohde ja täynnä historiallisia rakennuksia. Mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa kaupunginmuuri, kävelykatu Stradun, rehtorin palatsi ja köysirata.

Myös Game of Thrones -faneille on tarjolla runsaasti vierailukohteita. Dubrovnikista löytyvät seuraavat kuvauspaikat:

 • Dubrovnik ja sen muurit (Kuninkaansatama)
 • Lokrumin saari (Quarth Esson mantereella)
 • Lovrijenacin linnoitus (The Red Keep, Lannisterien koti)
 • Trstenon arboretum (Kuninkaansataman linnan puutarha)
Dubrovnik

27. Elä kaupunkielämää pääkaupungissa Zagrebissa

Zagreb Kroatiassa on viihtyisä ja mielenkiintoinen pääkaupunki. Täällä voit kokea kaikkea mahtavista rakennuksista ja vehreistä puistoista markkinoihin, kahviloihin ja ravintoloihin.

Älä jätä väliin köysiradan ajoa Gornji Gradiin, Zagrebin yläosassa sijaitsevaan historialliseen vanhaan kaupunkiin. Älä myöskään jätä väliin rentoa Tkalcicin kävelykatua, jossa on monia viihtyisiä ravintoloita. Toinen suosittu kohde pääkaupungissa on epätavallinen Särkyneiden suhteiden museo.

Tkalčić-gatan

28. Hemmottele itseäsi kylpylässä ja hyvinvoinnissa

Aurinko ja uiminen ovat hienoja asioita, mutta voi olla myös mukavaa nauttia kylpylästä ja hyvinvoinnista - etenkin sesonkiaikaan, jolloin meressä uiminen ei ehkä houkuttele yhtä paljon. Kroatiassa on paljon hotelleja, jotka tarjoavat kylpylöitä, wellnessiä, kuntosaleja ja erilaisia hoitoja. Hemmottele itseäsi kylpyläviikonlopulla Kroatiassa, esimerkiksi Splitissä, Dubrovnikissa, Zagrebissa, Pulassa tai Opatijassa.

29. Osallistu kroatialaiseen tapahtumaan

Miksi et osallistuisi hauskaan tapahtumaan tai festivaaliin? Tiedämme Dubrovnikin satunnaisista ruokafestivaaleista ja Bračin saarella järjestettävistä oliivinpoiminnan maailmanmestaruuskilpailuista, ja osallistuimme itsekin kerran niihin. suklaafestivaali Opatijassa ja viimeksi kun olimme Splitissä, kaduilla oli jalkapallohulluutta. Toki siellä on myös paljon muita kulttuuri-, musiikki- ja urheilutapahtumia.

Mitä tapahtumia tai festivaaleja järjestetään juuri nyt? Voit tarkistaa sen Kroatian matkailutoimiston sivuilta osoitteesta tapahtumakalenteri.

Chokladproduktion
Suklaafestivaali Opatijassa muutama vuosi sitten

30. Joulun viettäminen kroatialaisilla joulumarkkinoilla

Miksi et tutustuisi Kroatian joulumarkkinoihin? Zagrebin joulumarkkinat on toistuvasti valittu Euroopan parhaiksi joulumarkkinoiksi. Pääkaupunki ei ehkä ole pääkaupungiksi suuri, mutta kun on kyse joulumarkkinoista, se on täysillä mukana.

Tarkalleen kaikki on koristeltu ja valaistu, ja kaikkialla on kojuja, joissa myydään käsitöitä, joulukoristeita, koruja, hattuja ja lapasia, leluja, herkkuja ja jouluherkkuja sekä tyypillisiä välipaloja, kuten karkkeja. paista ja lisenssisydämet.

Lisää ehdotuksia siitä, mitä tehdä Kroatiassa?

Onko teillä muita ehdotuksia siitä, mitä Kroatiassa kannattaa nähdä ja tehdä? Jätä kommentti kommenttiosioon!

Nähtävää ja koettavaa Kroatiassa - hyvä tietää ennen matkaa

 • Pääkaupunki: Zagreb
 • Asukkaat: Noin 3,9 miljoonaa (2021).
 • Kieli: Kroatian kieli (englanti on usein erinomaista, erityisesti matkailukeskuksissa).
 • Valuutta: Euro 1. tammikuuta 2023 alkaen (aiemmin Kuna)
 • Kansallispäivä: 30 toukokuuta
 • Hintatila: Hinnat ovat alhaisemmat kuin Ruotsissa, mutta korkeammat kuin useissa naapurimaissa.
 • Aikaero: Ei ole
 • Hätänumero: 112
 • El: Kuten Ruotsissa
 • LennotValittavana on erilaisia lentoja. Vuonna 2023 SAS aloittaa suorat lennot Tukholmasta Dubrovnikiin, Splitiin ja Pulaan.
 • Auto/vaunu: Voit tietysti matkustaa Kroatiaan myös autolla tai matkailuautolla. Aja esimerkiksi Saksan, Itävallan ja Slovenian kautta.
Kroatien
Kaikki parhaat vinkkimme Kroatiasta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme