Menu Close

Ostokset supermarketeissa Kroatiassa

Ruokaostokset ulkomailla ovat aina hauskoja! Millaista on tehdä ostoksia Kroatian supermarketeissa? Kyllä, jos käyt suurimmissa supermarketeissa, löydät suurimman osan tavaroista, mutta on silti paljon, mikä eroaa Ruotsista ... Muuten, katso tarkkaan postauksen ylin kuva ja löydä "virhe"!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Tätä on runsaasti

Paprika, paprika, paprika! Kroatian supermarketeissa paprikamausteita myydään kilon pusseissa, ja ajvarin (paprikakastike) ja marinoidun paprikan hyllyt ovat vähissä. Lisäksi voit ostaa kaikenlaisia tuotteita, jotka on jo maustettu paprikalla: sipsejä, juustoa, maksapastaa... ja tietenkin kotimaista paprikalla maustettua jauheliharuokaa pljeskavica.

Pleskevcka från affären (ovanligt liten) med ajvar och lite andra tillbehör som vi råkade ha hemma
Pljeskevica kaupasta (epätavallisen pieni) ajvarin ja joidenkin muiden tarvikkeiden kanssa, joita meillä sattui olemaan kotona.

Tämä puuttuu

Olemme havainneet, että suuret Konzum-myymälät Kroatiassa ovat todella hyviä. Täältä löytyy myös harvinaisia tuotteita, kuten parsakaalia, avokadoa, sahramia, crème fraichea, valkosipulikastiketta ja aasialaisia tuotteita, kuten sambal oelekia ja wok-kastiketta. Jos meiltä puuttuu jotain, se on äyriäiset - Tähän mennessä olemme löytäneet vain katkarapuja. Muut asiat, joita emme löydä (valmis perunasalaatti, chèvre, nuudelit ja valkoiset pavut tomaattikastikkeessa), voimme ehkä elää ilman niitä.

Tämä on hankala ymmärtää

Kaikkea on hankala ymmärtää, kun ei osaa kieltä. Onko maitotiskillä olevassa purkissa kermaa, crème fraichea vai raejuustoa? Ei ole helppo tietää... Liha leikataan myös eri tavalla, joten lihatiskillä on vaikea tunnistaa paloja. Mutta joskus, yllättäen, siellä lukee ... ruotsiksi!

Ibland är det svårt att förstå vad som är i paketen, och ibland finns det översättning! Men å andra sidan - vad är Sultanens soppa...?
Joskus on vaikea ymmärtää, mitä paketeissa on, ja joskus on käännös! Mutta toisaalta - mitä on sulttaanin keitto...?

Tästä me pidämme

Tuore tonnikalafilee on todella halpaa. Sitä ei voi tilata ravintolassa, koska se pilataan paistamalla se kuivaksi ja tylsäksi kengäksi. Mutta sen voi ostaa ja valmistaa itse! Pidämme myös kaikista pienistä kanapastapakkauksista - mietoa ja maukasta! Ja ei, ajvar ei myöskään ole niin pahaa!

Ikväll blev det tonfiskfilé i husbilen - självklart ska tonfisken vara röd eller rosa inuti!
Tänä iltana söimme matkailuautossa tonnikalafileetä - tietenkin tonnikalan pitäisi olla sisältä punainen tai vaaleanpunainen!
Kroatien
Kaikki parhaat vinkkimme Kroatiasta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme