Menu Close

Nähtävyydet Brac Kroatiassa - kiertue autolla

Nähtävyydet Bracilla Kroatiassa! Brac on kaunis saari saaristossa Splitin edustalla Adrianmerellä. Täällä voit kiivetä korkeimmalle vuorelle Vidova Goralle (778 metriä merenpinnan yläpuolella) ja saada upean näkymän kuuluisalle Zlatni Ratin rannalle.

Muita nähtävyyksiä ovat muun muassa Puciscan kivikaiverruskylä, Skripin oliiviöljymuseo ja Lovrecinan hiekkaranta. Tule mukaan ja koe Bracin nähtävyydet Kroatiassa!

Autonvuokraus Kroatiassa

Bracilla voi tietysti ajella matkailuautolla, mutta koska mutkaisilla teillä on paljon helpompi ajaa (ja pysäköidä minne haluaa!), päätimme vuokrata tänään pienen auton. Vuokrasimme auton Adria Tours Bol ja jouduin maksamaan 460 kruunua koko päivästä + bensiini. Aamulla klo 9 lähdimme Bolista. No, löysimmekö silloin mitään nähtävyyksiä ...?

Bracin korkein kohta

Bracin vuoret ovat korkeita, ja korkein kohta, Vidova Gora, on 778 metriä merenpinnan yläpuolella. Tämä tarkoittaa, että se on myös Adrianmeren kaikkien saarten korkein kohta.

Voit ajaa huipulle asti, ja sieltä on upeat näkymät, myös kuuluisalle rannalle. Zlatni Rat. Valitettavasti oli sumuista, kun olimme siellä ja oli vaikea saada hyviä kuvia, mutta jos olet Bracissa, suosittelemme vierailua täällä!

Vid den högsta punkten på Brac, Vidova Gora
Bracin korkeimmalla kohdalla, Vidova Goralla.
Stranden Zlatni Rat, sedd uppifrån
Zlatni Ratin ranta ylhäältä katsottuna

Puciscan kiviveistäjät

Viihtyisässä Puciscan kylässä on kiviveistokoulu. Täällä opiskelijat työskentelevät oikeiden tilausten parissa ja hakkaavat kiveä ohjaajien avustuksella. Kun saavuimme sinne, siellä oli vilskettä ja monet nuoret kaverit työskentelivät kiven kanssa koulun ovien sisäpuolella.

Adria Toursin mukaan vähäistä rahaa vastaan voisi tulla katsomaan työtä, mutta kukaan ei ollut maksamassa, eivätkä opiskelijat olleet kovin kiinnostuneita vierailustamme. Ehkä sesonkiaikana on toisin?

Sevärdheter på Brac i Kroatien. Pucisca är en mysig liten by
Pucisca on viihtyisä pieni kylä Bracin saarella.
Stenhuggarskolan i Pucisca
Puciscan kivimuurarikoulu

Muita nähtävyyksiä Bracilla Kroatiassa

Onko Bracilla muita nähtävyyksiä? Kyllä, siellä on Oliiviöljymuseo Skripissä (tällä hetkellä suljettu, koska omistajat keräävät oliiveja) ja hiekkaranta Lovrecinassa (Jep, hiekkarannat ovat Kroatiassa niin harvinaisia, että ne lasketaan nähtävyyksiksi).

Meidän osaltamme se oli matka Supetar hankkia elintarvikkeita Lidlissä. Matkalla otimme kyytiin liftarin, joka oli matkalla töistä kotiin, as.... kivimies! Entä kuuluisa lammasravintola? Kyllä, siellä oli lounas ja kerromme siitä huomenna!

Nyhetsbrev
Supetar

Tilaa uutiskirjeemme