Menu Close

Purjehdus Tukholmaan koululaivalla

Eilen aamulla heräsimme hytissämme purjelaiva Gratialla, joka on kiinnitetty kallioon Träskö-Storössä Tukholman saaristossa. Aamu alkoi loistavalla laiva-aamiaisella, jossa oli munia ja pekonia, skonsseja ja puuroa sekä tietysti siivousta. Sitten oli aika purjehtia Tukholmaan ja Strandvägenille.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Saariston läpi auringonpaisteessa

Oli todella kylmä, kun heräsimme Träskö-Storössä sunnuntaiaamuna, mutta hitaasti, hitaasti aurinko nousi ja lämmitti ilmaa. Purimme laivan ja aloitimme matkan kohti Tukholmaa. Se oli todella ihana purjehdus! Välillä pääsimme kunnolla vauhtiin, ja välillä saimme nauttia rauhallisesta matkasta auringossa.

Helena och Peter
Valmiina lähtöön Träskö-Storöstä
Segling
Hienoa saada tuuli purjeisiinne!
Gratia besättning
Britt ja Ulrika miehistössä
Segelfartyget Gratia
Kylmää, mutta silti mukavaa auringossa!

Tässä on Nikon KeyMission 360 -kuva! Jos käytät matkapuhelinta, klikkaa kuvaa ja saat koko näytön, käännä puhelinta itsesi ympäri ja ylös ja alas. Jos käytät tietokonetta, napsauta oikeassa alareunassa olevaa pientä neliötä ja siirry koko ruutuun ja vedä sitten hiirtä kaikkiin suuntiin kokeaksesi sen, minkä me koimme.

Lounas kannella ja purjehdus Tukholmaan on WOW!

Haluamme myös käyttää tilaisuutta hyväksenne kehua keittiömestariamme Emilia, joka tarjoili meille todella hyvää ruokaa tämän matkan aikana! Pienestä tilasta ja jatkuvasta keinumisesta huolimatta hän on loihtinut joka päivä hyvät aamiaiset, lounaat, kahvit ja illalliset. Kotimatkalla kannella tarjoiltiin kermaista spagettia uunissa paahdettujen vihannesten kera.

Lunch på Gratia
Kapteeni Frederick kauhoo spagettia - purjehdus tekee nälkäiseksi!

Kohti Tukholman keskustaa

Kun purjehdit saaristoon, huomaat yhä enemmän toimintaa. Saarilla aloimme nähdä mökkejä, ja vähitellen tapasimme yhä enemmän veneitä. Lopulta oli aika liukua kohti Tukholman keskustassa sijaitsevaa Strandvägeniä, jossa ihmiset istuivat ulkoterasseilla ja toivottivat meidät tervetulleiksi ottamalla valokuvia.

Vaxholm
Ohitamme kauniin Vaxholmin
Emme ole ainoat Tukholmaan lähtevät - matkustamme jonkin aikaa rinnakkain Tuhkimon kanssa.
Gröna Lund
Gröna Lundin ukkonen saavuttaa meidät matkalla sisään.
Hamn Strandvägen
Saavumme Strandvägenille

Strandvägenillä

Koulujen loma-aikoihin asti purjelaiva Gratian kotisatama on Tukholman Strandvägen. Alus tekee lyhyempiä matkoja - päiväretkistä muutaman päivän mittaisiin matkoihin - mutta pysyy muuten paikallaan. Kun koulu loppuu, on 13-18-vuotiaille nuorille suunnattujen hieman pidempien purjehdusmatkojen aika.

Jos olet ohikulkumatkalla siihen asti, voit käydä katsomassa laivaa! Oletko sinäkin (tai joku perheessäsi tai ystäväpiirissäsi) utelias purjehduskoululaivoista? Jatka blogimme seuraamista FREEDOMmatka - kerromme lisää tulevina päivinä! Voit tietysti myös tutustua Swedish Cruiser Club Purjehduskoulusäätiö.

Segla till Stockholm
Gratia sijaitsee nyt Strandvägenillä, jos haluat poiketa katsomaan!

Tämä purjehdustapahtuma järjestettiin yhteistyössä Swedish Cruiser Club Sailing School Foundationin kanssa. Tekstit, kuvat ja mielipiteet ovat tavalliseen tapaan omia.

Tilaa uutiskirjeemme