Menu Close

Elämää purjelaiva Gratialla

Vietimme eilen koko päivän purjelaiva Gratialla, joka kuuluu Swedish Cruise Club Sailing School Foundationin alaisuuteen. Raikkaassa meri-ilmassa vietettiin monta tuntia. Nostimme ja pelastimme purjeita, solmimme solmuja, risteilimme, pumppasimme vettä pilssipumpuilla, nukuimme kannella ja pidimme hauskaa miehistön kanssa hyvän ruuan äärellä ruokalassa. Millaista on siis elämä purjelaivalla vuonna 1900?

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Aamurutiinit Utössä

Heräsimme eilen aamulla seitsemän aikoihin punkissamme. Näyttää ehkä vähän ahtaalta, mutta pitkän merellä vietetyn päivän jälkeen lupaan, että nukutte silti hyvin! Aamu alkoi puuroaamiaisella, aamuvessalla ja laivan siivoamisella. Sitten olikin vain lipun nosto ja lähtö!

Gratia sovplatser
Täynnä tai ei, täällä voit nukkua hyvin merellä vietetyn päivän jälkeen.
Utö
Lippu nostetaan ja lähdemme Utöstä.

Tehtävät aluksella

Gratian kaltaisella purjelaivalla on aina tehtäviä. Purjeet on nostettava ja pelastettava, on kuljettava saarten välillä, on pumpattava pilssi (puuveneet vuotavat aina ja aina, kuten olemme oppineet), ja kun mikään ei ole kiireellistä, on aina muutama köysi, jotka on "kurottava" (kierrettävä yhteen ja ripustettava, jos ymmärsin sanan oikein ...).

Koko ajan huudamme gaffipurjeista, haukivavoista, kynsistä ja puukoista. Puolta siitä ei tietenkään ymmärrä, mutta kouluttajat onnistuvat silti saamaan meidät töihin. Kun ei ymmärrä, miten jokin asia on kytketty, sanotaan aina, että katsokaa ylöspäin - sillä sieltä löytyvät vastaukset!

Miksi siat eivät osaa purjehtia? Koska niiden niskat ovat liian kovat, eivätkä ne pysty katsomaan ylöspäin.

Segling Gratia
Joskus sinun on kaivautuminen!
Aika pumpata pilssi!
Kartläsning segelbåt
On hyvä tietää, missä olet!
Musning
Pietari omistautuu mietiskelylle
Spaning på däck
Mitä on edessä?
Segel Gratia
Purjeiden laskun aika
Gratia
Joskus on jopa mahdollisuus rentoutua hieman!

Ilta Träskö-Storössä

Illalla kiinnityimme Träskö-Storön kalliolle. Fantastisen hienoa, että saimme jäädä näin keskelle saaristoa! Pitkän merellä vietetyn päivän jälkeen oli mukavaa nauttia hyvästä ateriasta (superhyvää lihapataa, punaviiniä ja myöhemmin juustoa ja keksejä) ja paljon puhetta ja naurua messissä. Tänään, sunnuntaina, on viimeisen purjehduspäivämme aika!

Gratia segelfartyg
Olemme lisänneet Träskö Storö

Tämä purjehdustapahtuma järjestettiin yhteistyössä Swedish Cruiser Club Sailing School Foundationin kanssa. Tekstit, kuvat ja mielipiteet ovat tavalliseen tapaan omia.

Tilaa uutiskirjeemme