Menu Close

Purjehdus Skotlannissa (tai Ruotsissa lapsesi kanssa)

Advertisement

Muistatteko purjehtineenne koululaiva Gratialla viime keväänä? Se oli aivan erityinen kokemus! Ilmoittauduimme miehistöksi ja purjehdimme pitkän viikonlopun ajan Tukholman saariston ympäri, nostimme ja pelastimme purjeita, kuristimme ja pumppasimme pilssejä. Ja tietysti nautimme auringosta, seikkailusta ja seurasta!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Nyt olemme saaneet tietää, että Swedish Cruise Club Sailing School Foundation tarjoaa todella hienon mahdollisuuden purjehtia Skotlannissa. Toinen mielenkiintoinen uutinen on, että voit purjehtia Ruotsissa yhdessä lapsesi kanssa.

koululaivojen kanssa Tukholman saaristossa

Viime vuoden toukokuussa lähdimme tähän erityiseen kokemukseen Tukholman saaristossa. Lähdimme sukkulalla Nynäshamniin, ja siellä oli purjelaiva Gratia ja odotti, että allekirjoittaisimme.. Mikä tunne! Gratia-alus on yli 100 vuotta vanha, ja siihen mahtuu 18 oppilasta ja seitsemän upseeria. Kaikki kahdeksan purjetta nostetaan ja vedetään käsin, aivan kuten ennenkin.

Vietimme useita päiviä Gratian aluksella, ja ne olivat melko rankkoja päiviä, joissa oli fyysistä työtä, tuulta vasten kasvoja ja monia uusia vaikeita sanoja. Samalla se oli poikkeuksellinen kokemus. Millaista yhteyttä meillä olikaan laivan muiden miehistön jäsenten kanssa! Ja mikä tunne, kun sai tuulta purjeisiinsa tai kun nautti auringosta tai kokin hyvin valmistamasta ruoasta aluksella. Puhumattakaan siitä tunteesta liukuminen Tukholmaan muutaman saaristossa vietetyn päivän jälkeen.

Gratia besättning
Segling mot Stockholm

Purjehdus Skotlannissa

Swedish Cruiser Club Purjehduskoulusäätiö otti minuun hiljattain yhteyttä ja kertoi, että he järjestävät tänä keväänä seikkailupurjehduksen Skotlannissa Atlantica-aluksellaan. Matka kulkee Troonista Aberdeeniin 23. heinäkuuta - 5. elokuuta. Paitsi että pääset kokemaan villiä luontoa, pääset kokemaan myös valaita, delfiinejä, hylkeitä ja paljon lintuja. Lisäksi ehdit vierailla hienoissa satamissa ja tislaamoissa... Haluaisimmeko purjehtia Skotlannissa? Kyllä haluaisimme! Valitettavasti meillä ei ole siihen mahdollisuutta, mutta ehkä se on jotain teille?

Jos ihmettelet, kenelle purjehdus on tarkoitettu, tässä on heidän sanomansa: "Aikuisten purjehdus aluksillamme tarkoittaa hauskaa, ihanaa tunnelmaa, hyvää ruokaa ja iloista seurustelua. Mahdollisuus irrottautua arjesta ja saada tavallisuudesta poikkeava purjehduskokemus. Ennakkotietoja purjehduksesta ei tarvita. Sinun pitäisi pystyä uimaan 200 metriä."

Gratia segel
Kartläsning segelbåt

Perhepurjehdus 2018

Toinen purjehduskoulun uutuus on perhepurjehdus. Perhepurjehduksessa aikuiset ja lapset voivat purjehtia yhdessä. Purjehdusmatkat suuntautuvat joko Tukholmasta Tukholmaan (25.-27.5.) tai Göteborgista Göteborgiin (1.-3.6.). 3800 kruunun hinta on yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle ja sisältää majoituksen veneessä, kaikki ateriat ja kurssimateriaalit.

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola tarjoaa myös monia muita purjehduskursseja sekä nuorille että aikuisille. Purjehduskoululla on kolme alusta, jotka ovat kaikki hyvässä kunnossa pitkästä historiastaan huolimatta. Syynä ovat kaikki nämä vapaaehtoiset (!) harrastajat, jotka huolehtivat veneistä ympäri vuoden. Ja ei, tämä viesti on Ei todellakaan sponsoroitu. Olemme vain sitä mieltä, että purjehduskoulun jäsenet tekevät hienoa työtä ja järjestävät todella hienoja matkoja!

Elin Gratia

Tilaa uutiskirjeemme