Meny Stäng

Segla i Skottland (eller i Sverige med ditt barn)

Annons

Kommer du ihåg att vi seglade med skolfartyget Gratia förra våren? Det var en mycket speciell upplevelse! Vi mönstrade på som besättning och seglade runt Stockholms skärgård under en långhelg, medan vi hissade och bärgade segel, kvaljade och pumpade läns. Och samtidigt njöt vi förstås av sol, äventyr och gemenskap!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nu har vi fått höra att Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola erbjuder en riktigt cool möjlighet att segla i Skottland. En annan intressant nyhet är att du kan segla i Sverige, tillsammans med ditt barn.

med skolfartyg i Stockholms skärgård

Det var i maj förra året som vi gav oss av på den där speciella upplevelsen i Stockholms skärgård. Vi tog pendeln till Nynäshamn, och där låg segelfartyget Gratia och väntade på att vi skulle mönstra på. Vilken känsla! Fartyget Gratia är över 100 år gammalt och tar 18 elever och sju befäl. Alla de åtta seglen hissas och bärgas för hand, precis som förr.

Vi spenderade flera dagar ombord på Gratia och det var ganska tuffa dagar, med fysiskt arbete, vind i ansiktet och många nya svåra ord. Samtidigt var det en upplevelse utöver det vanliga. Vilken gemenskap vi fick med de andra besättningsmedlemmarna ombord! Och vilken känsla när man fick vind i seglen, eller när man njöt av solen eller kockens vällagade mat ombord. För att inte tala om känslan att glida in i Stockholm efter några dagar i skärgården.

Gratia besättning
Segling mot Stockholm

Segla i Skottland

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola hörde nyligen av sig och berättade att de arrangerar en äventyrssegling i Skottland i vår, med deras fartyg Atlantica. Seglingen går från Troon till Aberdeen, 23 juli till 5 augusti. Här får man inte bara uppleva vild natur, utan också valar, delfiner, sälar och massor av fåglar. Och så hinner man även med trevliga hamnar och destillerier … Om vi skulle vilja vara med och segla i Skottland? Jaaa, det skulle vi! Tyvärr har vi ingen möjlighet, men kanske är det något för dig?

Om du undrar vem seglingen passar för så skriver de själva såhär: ”Vuxenseglingar ombord på våra fartyg innebär stort gemyt, härlig atmosfär, god mat och glatt umgänge. Ett tillfälle att komma bort från vardagen och få en seglingsupplevelse utöver det vanliga. Inga förkunskaper i segling krävs. Du ska kunna simma 200 meter.”

Gratia segel
Kartläsning segelbåt

Familjesegling 2018

En annan nyhet hos seglarskolan är familjesegling. Familjesegling är en chans för vuxna och barn att segla tillsammans. Seglingarna går antingen från Stockholm till Stockholm (25-27/5) eller från Göteborg till Göteborg (1-3/6). Priset, 3800 kr, gäller för en vuxen och ett barn och inkluderar boende på båten, alla måltider samt kursmaterial.

Stiftelsen Svenska Kryssarklubbens Seglarskola har också många andra seglingskurser, både för ungdomar och vuxna. Seglarskolan har tre fartyg som alla är i gott skick, trots deras långa historia. Anledningen är alla dessa ideellt (!) arbetande entusiaster som har hand om båtarna året runt. Och nej, detta inlägg är definitivt inte sponsrat. Vi tycker bara att seglarskolans medlemmar gör ett grymt arbete och arrangerar sjukt coola resor!

Elin Gratia

Prenumerera på vårt nyhetsbrev