Meny Stäng

Svartlistade flygbolag, Stockholm i sånger och nya bagageregler

Måndagar betyder resenyheter på FREEDOMtravel, och idag kan vi berätta om svartlistade flygbolag, om att Stockholm är populärt i sånger och om nya bagageregler på Ryanair.  Dessutom kan vi berätta om lite nyheter här på bloggen – nämligen om alla kartor och vädertabeller vi håller på att lägga in. Nu är vi nyfikna, vad är dina kommentarer på veckans nyheter?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Svartlistade flygbolag

EU-kommissionen har reviderat sin lista över flygbolag som förbjuds att flyga till och från Europa, rapporterar TravelNews. Listan består nu av 178 flygbolag, vilket är bättre jämfört med 193 för ett år sedan. Ett nytt flygbolag som hamnat på  listan är venezueliska Avior Airlines. Några som däremot tagits bort från listan, på grund av förbättrad säkerhet, är  Mustique Airways från Saint Vincent och Grenadinerna samt Urga från Ukraina.

Svartlistade flygbolag
Svartlistade flygbolag – vilka är det?, Foto: Pixabay

Finnair expanderar

Finnair befinner sig i en expansionsfas och presenterar bland annat en ny förbindelse till Lyon för vintersäsongen 2018/2019. Finnair kommer också flyga mer ofta till destinationer som Osaka, Hongkong, Phuket och Delhi. På grund av en stark efterfrågan fortsätter de nya linjerna till Puerto Plata, Havanna, Puerto Vallarta och Goa. ”Finnair befinner sig för närvarande i den största expansionsfasen genom bolagets historia”, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.

Lyon
Lyon, foto: Finnair

Fler norrmän semestrar i Sverige

Sverige är det land som norska turister oftast semestrar i, rapporterar TravelNews. Under perioden januari – september förra året genomförde norrmännen  497 000 semesterresor i Sverige, en ökning med sju procent jämfört med samma period 2016. Detta visar siffror från Statistisk sentralbyrå (SSB). En tydlig trend enligt Visit Sweden är att norska turister i allt högre grad reser till Sverige året runt, och inte enbart på sommaren.

Solnedgång Sverige
Norrmän gillar Sverige!

Stockholm är populärt i sånger

Den globala sökmotorn och jämförelsesajten www.holidu.se har undersökt vilka städer som förekommer oftast i sånger, och det visar sig att det är populärt att sjunga om Stockholm. Sveriges huvudstad är klar etta i Norden. Paris, London och Rom toppar både den europeiska och den globala listan.

Amerikanska städer glänser i världsrankningen. Rankingen skapades genom att leta efter exakta matchningar för varje stad i sångtexter eller sångtiteln med hjälp av Musixmatch, världens största databas med sångtexter.

Stockholm
Stockholm, Stockholm!

Nya bagageregler på Ryanair

Från och med den 15 januari gäller Ryanairs nya bagagebestämmelser, rapporterar TravelNews. Enligt de nya reglerna får passagerare inte längre ta med sig två handbagage in i kabinen. Passagerare som har en standardbiljett måste, om de har två handbagage, lämna ifrån sig det största vid gaten, dock utan extra kostnad. Samtidigt ökar Ryanair den tillåtna vikten för incheckat bagage från 15 till 20 kilo och sänker riset på incheckat bagage från 35 till 25 euro.

Resväskor med personligt tryck
Vi kan inte båda ha den lilla väskan OCH en ryggsäck/handväska

Kartor och väder på FREEDOMtravel

På FREEDOMtravel håller vi just nu på att lägga in kartor på alla sidor med restips och alla sidor med ställplatser. Tanken är att det ska bli lättare för dig som läsare att snabbt och ungefärligt se var i ett land en viss stad/sevärdhet eller ställplats ligger. Vi är inte helt klara ännu, men det kommer säkert vara helt klart inom en vecka. På samma sidor kan du hitta information om väder, dels för en vecka framåt och dels ungefärligt väder för hela året.

Istrien, Labin, camping Marina
På kartan kan du se var ”Camping Marina” i Kroatien ligger. Kartbilden syftar till att ge en snabb och ungefärlig överblick, därefter behövs förstås adress eller koordinater.

Missade du förra veckans resenyheter? Läs Rensning av haven, flyg till Bilbao och gratis tågluff

Prenumerera på vårt nyhetsbrev