Meny Stäng

Rensning av haven, flyg till Bilbao och gratis tågluff

Annons

Nu är vi hemma från Israel och eftersom det är måndag blir det resenyheter här på FREEDOMtravel. Vi kan bland annat berätta om rensning av haven, direktflyg till Bilbao och gratis tågluff. Men vi är långt ifrån klara med våra berättelser från Israel! Imorgon fortsätter vi på berättelserna från vår roadtrip. Så, missa inte det!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Årets kryssningstrender

Enligt nyhetsbrevet TravelNews är det inte bara palmkantade stränder, storstadsshopping och kulturella sevärdheter som lockar kryssningsturisterna 2018. En trend handlar om valar, pingviner och glaciärer, en annan om hur fartygens fartygskonstruktionen påverkar miljön och en tredje om matupplevelser.

Freedom of the seas Villefranche
I september kryssade vi med Freedom of the Seas

ai för bättre kundservice

AI, alltså artificiell intelligens, blir allt viktigare för KLM:s kundservice i sociala medier. Med hjälp av AI kan flygbolaget hantera fler kundserviceförfrågningar via sociala medier än tidigare, utan att en kundserviceagent av kött och blod behöver vara inblandad. Detta gör det möjligt att svara på fler frågor på kortare tid, enligt flygbolaget. Människor ska samtidigt få mer tid att svara på frågor som kräver mänskligt bemötande.

Artificiell intelligens
Foto: Pixabay

Thailand rensar haven

Thailand blir det första landet i Asien att ansluta till projektet ”Upcycling the Oceans”, som syftar till att minska mängden skräp i världshaven. I samband med detta införs rökförbud på vissa utvalda stränder. Tanken bakom är att skapa en långsiktigt hållbar turism samt att bevara haven. Man uppskattar att ca 150 miljoner ton plast finns i haven, och denna kan omvandlas till tråd för att göra kläder.

Koh Samui
Heja Thailand! Mycket bra initiativ!

Direktflyg till Bilbao

Med flygbolaget Norwegian kommer man från och med maj kunna flyga direkt från Stockholm Arlanda till Bilbao i Spanien. Flyget kommer gå två gånger i veckan, och denna nya linje innebär att Norwegian flyger till nio spanska destinationer direkt från Stockholm. De andra destinationerna är Barcelona, Madrid, Alicante, Malaga, Gran Canaria, Teneriffa, Fuerteventura och Mallorca.

Bilbao
Bilbao, foto: Pixabay

Airbnb ökar kraftigt

Med ett enkelt Twitter-inlägg har Airbnb visat hur de växt senaste åren, rapporterar Dagens Analys. Det är en otrolig resa som skett med hjälp av smarta kampanjer och digital marknadsföring. Enligt vd Brian Chesky har antalet som bor i en Airbnb dubblat varje år sedan 2009.

Hyra hus i Amsterdam
När vi var i Amsterdam våren 2017 bodde vi i ett hus bokat via Airbnb

Gratis tågluff för 18-åringar

I år kan utvalda 18-åringar i Europa få gratis tågluff. Exakt hur det ska gå till eller hur 18-åringarna ska väljas ut är inte klart, men EU:s medlemsländer och EU-parlamentet har enats om att avsätta 12 miljoner euro, det vill säga runt 118 miljoner kronor. Syftet är att unga ska få ”upptäcka Europas skönhet och mångfald under tre veckor”.

Tågluff
Jag tågluffade när jag var ung – ej finansierat av EU, men väldigt roligt och lärorikt!

Missade du förra resenyheterna? Läs Nyårslöften, semesterbekymmer och norrsken

Prenumerera på vårt nyhetsbrev