Menu Close

Kaksi luolaa Irlannissa - Euroopan suurin tippukivi

Olemme käyneet kahdessa luolassa Irlannissa: Aillwee Cave -luolassa, joka oli salaisuus monta vuotta, ja Doolin Cave -luolassa, jossa on Euroopan suurin tippukivi. Tule mukaan kahteen jännittävään luolaan Irlannissa! Tänään kerromme myös hieman irlantilaisesta ruoasta ja matkamme jatkumisesta etelään ...

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Luolat Irlannissa

Irlannissa on useita luolia, ja olemme käyneet kahdessa mielenkiintoisimmassa: Aillwee Cave ja Doolin Cave. Molemmat luolat sijaitsevat länsirannikolla, Galwayn eteläpuolella.

Grottor på Irland

Aillween luola - pitkään salaisuus

Aloitimme vierailemalla Aillween luola sijaitsee Irlannin länsirannikolla, Galwayn eteläpuolella. Tämä luola löydettiin vuonna 1944, kun maanviljelijä Jack McGann kadotti koiransa ja joutui ryömimään luolaan löytääkseen sen.

Jostain syystä hän odotti 30 vuotta (!) ennen kuin kertoi luolasta kenellekään. Kun hän kertoi, kaivaukset alkoivat, ja nyt luola on turistinähtävyys juustokaupan ja petolintukeskuksen ohella.

Ailwee cave
Aillween luolan sisäänkäynti - mitä (alakerrassa) on piilossa?
Aillwee cave Ireland
Jännittävää mennä alas luolaan!

Aillween luolassa on erikoista se, että se on muodostunut maanalaisen joen seurauksena, joten se on muodoltaan tunneli, jossa on pyöreä katto. Kävelet siis siellä, missä vesi aikoinaan virtasi! Luolan sisällä on myös pieni vesiputous.

Grotta Irland Aillwee cave
Pitkä maanalainen käytävä ...
Aillwee cave vattenfall
Maanalainen vesiputous!

Paikallisesti tuotetut juustot

Kun olet käynyt luolassa, voit kävellä alas juustokauppaan, jossa myydään palkittua "Burren Gold Cheese" -juustoa, ja petolintukeskukseen. Maistelimme myymälän juustoja, ja koska ne olivat niin hyviä, otimme kotiin kaksi juustoa: "Garlic & Nettle" ja "Black Pepper". Samassa kuvassa näet kaksi asiaa, joita irlantilainen kollegani kehotti minua ostamaan: soodaleipää ja irlantilaista voita. Oikein hyvää!

Aillwee cave Irland
Peter löysi kumppanin luolan ja juustokaupan välisestä pienestä "metsästä".
Aillwee cave marmelad
Juustokaupassa myydään myös sinappia, marmeladia, pestoa ja muita paikallisten tuottajien tuotteita.
Sodabread
Aillwee Cave -luolasta ostamamme juustot sekä "sodabread" ja irlantilaista voita.

Doolin Cave - Euroopan suurin tippukiviluola

Seuraava luola, jossa kävimme, oli Doolinin luola, joka sijaitsee aivan Doolinin ulkopuolella Irlannin länsirannikolla. Luolan löysivät vuonna 1952 luolastokiipeilijät J. M. Dickenson ja Brian Varley. Vaikka luolasto, johon he ryömivät, oli... sairas ahtaasti, he jatkoivat viisi (!) tuntia, koska he tunsivat, että heidän edessään oli happea, ja siten saattoi olla aukko. Muistakaa, että he kulkivat pilkkopimeässä pimeässä, ja heillä oli mukanaan vain 1950-luvun peruskalliovarusteet.

Doolin Cave Peter
Peter katsoo kuoppaan, johon J. M. Dickenson ja Brian Varley ryömivät ...

Lopulta he saapuivat suureen saliin, jossa oli Euroopan suurin tippukivi. Tippukivi on 7,3 metriä pitkä ja painaa noin kymmenen tonnia! Nykyään on tehty suurempi sisäänkäynti, jotta kävijät pääsevät samaan saliin ja samaan tippukiveen.

Doolin cave stalaktit
Euroopan suurin tippukivi
Europas största stalaktit
Euroopan suurimmalle tippukivelle omistettu sali

Matka jatkui ... mutta minne?

Vierailtuamme kahdessa luolassa Irlannissa jatkoimme matkaamme etelään. Asetimme navigaattorin määränpäähämme ja pyysimme sitä ottamaan vastaan nopein tiellä. Voisi sanoa, että olimme hieman yllättyneitä GPS:n valitsemasta reitistä, mutta kuka tietää, ehkä se oli nopein reitti? Osaako kukaan arvata, minne olemme menossa? Vastaus on huomisessa postauksessa, jonka julkaisemme klo 06:00.

vägar Irland
GPS:n mukaan nopein tapa päästä etelään.
Irland vägar
Maassa lukee "SLOW". No, miten muuten ajetaan ...???? ...
Färja Irland
Matkailuautomme on lautalla ... mutta minne olemme menossa?
Kaikki huippuvinkkimme Irlannista. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme