Menu Close

Käytetyn matkailuauton ostaminen - mitä sinun on otettava huomioon?

Harkitsetko käytetyn matkailuauton ostamista? Matkailuautolla voit tehdä pitkiä tai lyhyitä matkoja milloin ja minne haluat. Toisin sanoen matkailuauto merkitsee vapautta! Käytetty matkailuauto voi olla edullinen, mutta sen ostamisessa on otettava huomioon monia asioita. Tässä ovat parhaat vinkkimme pahimpien sudenkuoppien välttämiseksi ja sen varmistamiseksi, että olet tyytyväinen ostoosi.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Käytetyn matkailuauton ostaminen ... vai uuden?

Matkailuauton ostaminen on suuri asia, olipa kyseessä uusi tai käytetty matkailuauto. Käytetyn ajoneuvon ostamisen etuna on tietenkin se, että voit alentaa hintaa. Samalla sinun on kuitenkin oltava varovainen, sillä jos sinulla ei ole onnea, käytetty matkailuauto voi tuoda mukanaan myös kustannuksia, joita et ole osannut odottaa.

Jos valitset uuden matkailuauton etkä halua käyttää liikaa rahaa, voit valita niin sanotun "lähtötason" merkin, joka voi olla hieman halvempi. Esimerkkejä lähtötason merkeistä ovat Adrian Sun Living tai Hymerin Carado. Jos päätät ostaa käytetyn matkailuauton, on otettava huomioon muutamia asioita.

Köpa begagnad husbil

Mistä ostaa käytetty matkailuauto?

Voit ostaa käytetyn matkailuauton monista eri paikoista. Voit esimerkiksi ostaa erilaisilta matkailuautojen jälleenmyyjiltä tai yksityisesti, kuten Blocketista. Jälleenmyyjältä ostaminen on turvallisempaa, vaikka yksityisiltä markkinoilta voi löytää halvempia matkailuautoja.

Tätä postausta varten kutsuimme Svea asuntovaunutjoka on nopeasti kasvava käytettyjen matkailuautojen välitysyritys Ruotsissa. Otimme heihin yhteyttä selvittääksemme hintoja ja saimme tietää, että kaikki heidän myymänsä käytetyt matkailuautot ovat kosteus-, kaasu- ja toimintatestejä, ja niillä on 12 kuukauden takuu. He kertoivat myös, että he aloittavat aina "matkailuautopalapelin" - ostaja kirjoittaa ylös hänelle tärkeimmät matkailuauton ominaisuudet, ja yritys valitsee matkailuautot hänen vaatimustensa perusteella.

Jotkut ostavat matkailuauton ulkomailta, erityisesti Saksasta. Voit saada paljon enemmän vastinetta rahoillesi, jos ostat matkailuauton Saksasta, mutta sinun on oltava tietoinen säännöistä. On myös vaarana, että takuuasioissa on vaikea saada apua, ja sinun on varauduttava siihen, että merkkikorjaamot Ruotsissa eivät aina ole innokkaita auttamaan.

Köpa begagnad husbil

Kuinka paljon käytetyn matkailuauton ostaminen maksaa?

Käytettyjä matkailuautoja on tietysti tarjolla monissa eri hintaluokissa. Svea-mönkijöiden tarjoamien testien ja takuiden mukaisen matkailuauton saamiseksi on maksettava 300 000 kruunusta ylöspäin.

Voit tietysti ostaa myös halvempia matkailuautoja, mutta varaudu siihen, että jotakin rikkoutuu tai pitää vaihtaa. Alempana tässä postauksessa on luettelo asioista, jotka kannattaa tarkistaa ostettaessa.

Köpa begagnad husbil

Minkä matkailuauton valita?

Valitsemasi matkailuauton tyyppi riippuu tietenkin tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Voit tutustua useisiin matkailuautoihin esimerkiksi messuilla tai jälleenmyyjien luona, jotta saat tuntumaa siihen, mistä pidät. Toinen vaihtoehto on vuokrata matkailuauto ensimmäistä koeajoa varten, jotta voit oppia lisää omista mieltymyksistäsi. Seuraavassa on muutamia kysymyksiä, joita kannattaa kysyä itseltään käytettyä matkailuautoa ostaessa:

 • Kuinka suuren matkailuauton haluat? - Kuinka monta turvavyöistuinta? Kuinka monta vuodetta? Kuinka paljon säilytystilaa? Muista, että lyhyempi matkailuauto on helpompi pysäköidä ja halvempi ottaa lautalle.
 • Kuinka paljon matkailuauto voi painaa? - Enintään 3,5 tonnia painavalla matkailuautolla on helpompi ja halvempi ajaa Euroopassa, mutta toisaalta on olemassa riski, että kuorman paino jää pieneksi (etkä voi pakata niin paljon tavaraa). Tarkista myös, että sinulla on oikea ajokortti.
 • Mistä mallista pidät? - Voit valita täysin integroitu (kuljettajan hytti on kiinteä osa matkailuautoa), puoli-integroitu, alkovivaunu (kuljettajan ohjaamon yläpuolella oleva alkovi), puhjennut rengas (pakettiauto) tai matkailuauto (puomimoduuli, joka voidaan kiinnittää lava-autoon).
 • Mihin vuodenaikoihin haluat käyttää autoa? - Kevät, kesä ja syksy tai jopa talvi? Jotkin matkailuautot soveltuvat paremmin talvi-ilmastoon kuin toiset.
 • Miten haluat asuntoautosi sisustaa? - Pitkät sängyt, poikittainen sänky vai queen-vuode? Lisävuode? Erillinen suihku? Säilytystilan tyyppi?
Plåtis vid havet

Käytetyn matkailuauton ostaminen - mitä kannattaa tarkistaa?

Jos olet ostamassa käytettyä matkailuautoa, on tärkeää tarkistaa, ettei siinä ole piilovikoja. Katso, tunnustele, purista, testaa ja koeaja! Kannattaa myös ottaa mukaan ystävä, joka osaa käsitellä autoja tai matkailuautoja. Muista, että olet ostamassa sekä autoa että taloa samaan aikaan, joten moni asia voi olla vialla. Seuraavassa on muutamia asioita, jotka kannattaa tarkistaa ennen käytetyn matkailuauton ostamista:

 • Onko ajaminen sallittua? - Koeaja matkailuauto ja testaa kytkin, käsijarru, ohjaus, jarrut ja vaihteisto.
 • Onko huoltokirja täytetty? - Katso huoltokirjaa ja varmista, että se on täytetty. Tarkista erityisesti, että vuototesti on tehty.
 • Millaiset ovat renkaat? - Tarkista, ovatko renkaat kuluneet tai kuivuneet ja onko ne mahdollisesti vaihdettava.
 • Onko ruostetta? - Tarkista matkailuauto ruosteen varalta ja katso sen alle.
 • Ovatko sähköasennukset turvallisia? - Tarkista, että kaikki sähköt toimivat, ja varmista, että liitännät eivät ole kotitekoisia.
 • Toimivatko jääkaappi, pakastin ja liesi? - Testaa keittiön laitteet ja varmista, että jääkaappi ja pakastin ovat kylmiä.
 • Onko nestekaasulaitteisto turvallinen? - Tarkista, että letkut ovat hyvässä kunnossa, ja varmista, ettei niissä ole "kotitekoisia" tuotteita.
 • Toimiiko kattila? - Testaa lämmitysjärjestelmä ja katso, saatko lämmön päälle.
 • Ovatko säiliöt tiiviitä? - Tarkasta vesi- ja viemärisäiliöt varmistaaksesi, että ne ovat tiiviitä.
 • Miltä matkailuauton ulkoasu näyttää? - Tutustu ympärillesi ja tarkista ovet, lukot, lokasuojat ja liikennevalot.
 • Miltä se näyttää konepellin alla? - Tarkista öljy, moottoritila, jakohihna ja jäähdyttimen vesi.
 • Millainen on sisustus? - Tarkista, ettei se ole kulunut, ja kiinnitä huomiota vesivahinkoihin ja tuholaisten esiintymiseen.
 • Mikä on matkailuauton paino? Selvitä, kuinka paljon voit ladata. Muista, että lisävarusteet voivat tehdä matkailuautosta raskaamman.
Köpa begagnad husbil

Mitä kannattaa ottaa huomioon ostettaessa?

Oletko löytänyt käytetyn matkailuauton, jonka haluat ostaa? Turvallisin tapa ostaa on tietysti ostaa vakiintuneen jälleenmyyjän kautta. Jos ostat yksityiseltä, varmista, että allekirjoitat sopimuksen, jossa ilmoitetaan luovutuspäivä, äläkä koskaan maksa etukäteen.

WIFI.se

Lisää vinkkejä käytetyn matkailuauton ostamiseen?

Onko sinulla muita vinkkejä käytetyn matkailuauton ostamiseen? Kerro meille!

Camping Gamleby

Tilaa uutiskirjeemme