Menu Close

Matkailuauton jääkaappi ei toimi nestekaasulla? - Näin ratkaisimme ongelman

Matkailuauton jääkaappi ei toimi nestekaasulla? Kohtasimme hiljattain tämän ongelman. Onneksi meillä on paljon hyviä lukijoita, jotka antoivat meille vinkkejä ongelman ratkaisemiseksi. Nyt haluamme kertoa, miten teimme sen ja miten se toimi.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Ongelma: Matkailuauton jääkaappi ei toimi nestekaasulla

Jokin aika sitten kerroimme teille 5 uutta vikaa matkailuautossammeja yksi niistä oli se, että jääkaappi ei yhtäkkiä toiminut nestekaasulla. Se toimi hyvin sähköllä ja jopa 12 voltin jännitteellä, mutta kun vaihdoimme nestekaasuun, se sammui kokonaan. Kaikista kommenteista päätellen emme kuitenkaan olleet läheskään ainoita, joilla oli ongelmia matkailuajoneuvon jääkaapin toimimattomuuden kanssa nestekaasulla. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä kommenteista:

Meillä oli myös ongelmia jääkaapin kanssa kesän alussa.

Minulla oli sama ongelma jääkaapin kaasun kanssa. Tänä kesänä.

Tylsää, kun virheet seuraavat toisiaan. Lukemieni blogien mukaan monilla ihmisillä näyttää olleen tänä vuonna ongelmia jääkaappien kanssa.

Husbilens kylskåp går inte på gasol - men på el

Mikä aiheuttaa ongelman? Ja mitä sille voidaan tehdä?

Oli selvää, että monet ihmiset ovat kokeneet samanlaisia ongelmia. Eivätkö blogit, Facebook ja sosiaalinen media olekin joskus hienoja? Vinkkejä tuli runsaasti (KIITOS paljon!). Useimmat ihmiset kuvailivat, että jääkaappi/poltin on puhdistettava/siivottava:

Jääkaapin osalta on todennäköisimmin kyse polttimesta, joka on puhdistettava. 

Jääkaappi on luultavasti "puhallettava puhtaaksi" paineilmalla. Googlaa se, niin löydät YouTube-filmin, jonka me teimme.

Puhallutimme polttimen, joka oli luultavasti tukkeutunut jostain. Se on toiminut siitä lähtien.

Matkailuauton jääkaappi ei toiminut nestekaasulla - näin teimme näin

Luimme kaikki vinkit, googlasimme lisää ja löysimme YouTube-elokuvan, jonka katsoimme. Tämän jälkeen olimme melko vakuuttuneita siitä, että ongelma pitäisi pystyä ratkaisemaan puhdistamalla tai puhaltamalla puhtaaksi polttimen ympärillä. Aloitimme kytkemällä kaasun pois päältä.

Stänga av gasolen

Seuraavaksi ruuvasimme irti polttimen edessä olevan säleikön.

Husbilens kylskåp går inte på gasol - dags att försöka lösa problemet

Nyt kurkkasimme (hyvin pölyiseen!) luukkuun ja aloitimme irrottamalla polttimen edessä olevan kannen.

Husbilens kylskåp går inte på gasol - vi börjar med att skruva loss skyddet till brännaren
Brännaren
Skydd till brännaren

Päästäksemme kunnolla käsiksi polttimeen irrotimme myös polttimen suuresta putkesta.

Brännaren husbilens kylskåp

Polttimen puhdistaminen (puhaltaminen puhtaaksi)

Nyt oli vuorossa polttimen puhdistus. Ymmärrämme, että nokihiutaleet voivat juuttua ja tukkia putket. Olemme lukeneet eri puhdistustapoja. Niitä ovat esimerkiksi ilman puhaltaminen imuputken läpi, puhaltaminen paineilmalla tai harjaaminen tai tökkiminen jollain pienellä ja kapealla.

Meillä on paineilmakompressori, joten päätimme kokeilla tätä. Käytimme myös generaattoria, koska meillä ei ole naapurustossa sähköä.

Husbilens kylskåp går inte på gasol - vi försöker rengöra med tryckluft

Puhalsimme niin perusteellisesti kuin pystyimme, kaikkialle, minne pääsimme ja minne nokihiutaleet saattoivat tarttua. Naputimme myös isoa putkea. Sitten ruuvasimme kaiken yhteen, kuten se oli alun perin asennettu. Laitoimme kaasun takaisin päälle ja tarkistimme, että liekki oli sininen ja paloi tasaisesti.

Husbilens kylskåp går inte på gasol - vi försöker rengöra med tryckluft

Miten se meni? Kun menimme seuraavalla kerralla matkailuautolle ja tarkistimme jääkaapin ja pakastimen, se oli edelleen siellä. kylmä. Ihanaa, nyt matkailuauton jääkaappi toimii taas nestekaasulla!

Nyt meillä on enää yksi kysymys jäljellä. Eräs lukija kirjoitti, että sinun pitäisi myös "tilata uusi suodatin, joka on ilmeisesti vaihdettava kahden vuoden välein". Tästä emme tiedä mitään. Onko meiltä jäänyt jotain huomaamatta? Jos on, kertokaa meille!

Husbilen FREEDOM

Tilaa uutiskirjeemme