Menu Close

Seikkailunhalua, lisää Ryanairin reittejä ja 2022 matkakohdetta

Olemme parhaillaan matkailuautoseikkailulla Småland Glasriketissa, ja kerromme siitä teille heti kun voimme. Mutta ensin matkauutisia (ja vähän lisää ihanasta Tunisiasta). Tänään näet, mitkä maat ja kaupungit ovat ruotsalaisten mielestä vuoden 2022 matkakohteita. Oletko samaa mieltä, vai uskotko muihin kohteisiin?

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Corona on vähentänyt ruotsalaisten seikkailunhalua

Kaikkia Nokia-puhelimia valmistavan HMD Globalin tekemä tutkimus osoittaa, että ruotsalaiset ovat vähemmän innokkaita matkustamaan. Kyselyyn vastanneista ruotsalaisista 75 prosenttia kuvasi itseään seikkailunhaluisiksi ennen pandemiaa, kun taas nykyään vain 62 prosenttia kuvailee itseään seikkailunhaluisiksi. 18 prosenttia kertoi, että he eivät tavallisesti poistu kuukaudessa edes asuinpaikkakunnaltaan. Tutkimuksesta käy myös ilmi, että seitsemän prosenttia on perunut matkan, koska puhelimen akku oli loppumassa, ja 39 prosenttia sanoo, ettei löydä perille pelkän fyysisen kartan avulla.

Ryanair laajentaa Arlandassa - 12 uutta reittiä kesäksi

Ryanair jatkaa laajentumistaan ja investointejaan Ruotsin markkinoille, ja kesäkaudeksi se avaa kymmenen uutta suoraa reittiä Euroopan kohteisiin sekä kaksi kotimaan reittiä Luulajaan ja Visbyyn. Upouudet kansainväliset reitit suuntautuvat Brindisiin, Beziersiin, Korfuun ja Haniaan, Rooma, Mallorca, PoznanVenetsia, Wroclaw ja Zadar. Ryanair sijoittaa uuteen tukikohtaan yhteensä neljä lentokonetta, ja se avaa kuuden kuukauden kuluessa yhteensä 35 uutta reittiä ja tarjoaa Arlandasta yli 140 lähtöä viikossa.

Kuva: Tony Danerhag, Swedavia

Itämeri saa ensimmäisen kuntosalinsa, jossa on joogaa ja virtuaalisia liikuntatunteja.

Yhä useammat ihmiset haluavat panostaa hyvinvointiinsa myös risteilyn aikana. Siksi uusi Viking Glory tarjoaa matkustajille aivan uudenlaisen hyvinvointitarjonnan kuntosalin, joogan ja kylpylän, kun Turku-Tukholma-reitti alkaa maaliskuussa 2022. Viking Gloryn Archipelago Spa & Wellness -osasto on Itämeren ensimmäinen kuntosali, jossa on virtuaalisesti ohjattuja liikuntatunteja ja joogahuone lattiasta kattoon ulottuvilla ikkunoilla. Myös monia muita jännittäviä uutuuksia on tällä 190 miljoonan euron laivalla, joka siirtyy pian Kiinasta Ruotsiin.

Rovaniemi Suomen Lapissa valmistautuu joulunavaukseensa vuonna 2021.

Rovaniemi avaa joulusesongin 2021 lauantaina 20. marraskuuta Joulupukin kylässä Napapiirillä. Rovaniemen joulunavaus on vuosittainen juhla, jolla jaetaan joulumieltä ympäri maailmaa. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 20. marraskuuta Joulupukkikylän keskusaukiolla Rovaniemellä. Musiikkiesitys on nähtävissä paikan päällä tai verkossa. Tapahtuma lähetetään Facebook LIVE -lähetyksenä Visit Rovaniemi -sivustolla ja se alkaa klo 15.45 Suomen aikaa (UTC +2).

Destination 2022 -kilpailun voittajat on julkistettu.

Messujen aikana Matkailualan uutismarkkinat 2021 Travel News esitteli ensi vuoden matkakohteet eri kategorioissa. Ruotsalaiset kertoivat yhteistyössä Nordic Benchin kanssa tehdyssä kyselyssä, minne he haluavat matkustaa. Tässä ovat voittajat:

Parhaat edulliset matkakohteet

  • Budjettiviikonloppu: Praha, Budapest, Istanbul
  • Budjettiviikko: Turkki, Montenegro, Bulgaria
  • Edullinen kaukoliikenne: Thaimaa, Bali, Vietnam

Parhaat turvalliset matkakohteet

  • Turvallista viikonloppua: Lontoo, Barcelona, Rooma
  • Turvallinen viikko: Mallorca, Kanariansaaret, Costa del Sol Espanjassa
  • Turvallinen pitkän matkan matkustaminen: Malediivit, Australia, Miami

Parhaat premium-kohteet

  • Premium-viikonloppu: Pariisi, Barcelona, Rooma
  • Premium-viikko: Sardinia, Amalfin rannikko, Santorini
  • Ensiluokkainen kaukoliikenne: Havaiji, Tokio, Malediivit
Sunny Beach Bulgariassa

Viikon pohdinta

Destination 2020 -voittajien joukossa on useita kohteita, joissa vierailimme hiljattain ja joista pidimme kovasti, kuten Praha, Turkki ja Bulgaria. Se, että ruotsalaisten seikkailunhalu on vähentynyt, on ehkä totta, luonnollisista syistä. Samalla uskomme, että monista on tullut hyviä paikallisia seikkailijoita!

Jäitkö paitsi viimeisimmistä matkauutisista? Lue Thaimaa, joulujuhlat ja esteettömyyspalkinto

Tilaa uutiskirjeemme