Menu Close

Matka matkailuautolla Italiaan: Toscana ja Rooma

Vierailevat kirjoittajat: Maria ja Jöran

Tässä jatkamme retrospektiiviämme vuosien varrelta matkailuauton kanssa. Matka aurinkoiseen Italiaan, kun ulkona on valkoinen lumi, on erittäin sopiva. Yksi tytär oli muuttanut sinne ja oli aika käydä siellä.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Tämä ei tule olemaan matkakertomus, jossa annetaan vinkkejä Roomasta, Pisasta, Firenzestä, Veronasta jne. Siitä kirjoittavat muutkin, FREEDOMmatka esimerkiksi! Ei, täällä puhumme enemmänkin muistoista, jotka ovat jääneet mieleen, onnettomuuksista, joista nyt kerrotaan ja joille nauretaan, ja kyllä, voimme antaa joitakin vinkkejä.

Eagles aloittaa

Kaikkien Måsajävelin kanssa ilmenneiden ongelmien jälkeen halusimme vaihtaa uudempaan ja luotettavampaan sekä joustavampaan matkailuautoon. Siitä tuli Weinsberg CaraBus 600MQ, niin sanottu flatbed. Täydellinen, kun aikoo viettää paljon aikaa tien päällä ja kapeilla italialaisilla kujilla.

Pidin tästä, koska se oli niin helppo ajaa! Se muistutti hieman modernimpaa kansanbussia. Ymmärrän nyt sen pakettiauto-elämäntunteen. Siinä on kaikki tarvittava: sänky, keittiö, wc, säilytystilat ja silti helppo ajaa kuin autoa. Halvempi myös maksujen kanssa kuin isommat matkailuautot. Nimi: Kotka, valkoinen ja musta ja lensi turvallisemmin kuin lokki.

Matkustaminen Italiaan

Kun ajat Italiaan, voit kulkea useita eri reittejä. Kannattaa pitää mielessä, että eri maissa on erilaisia vaatimuksia siitä, mitä sinun on otettava mukaan, kuten vinjetti eli tietullikortti, joka on hankittava ennen maahantuloa.

Olimme suunnitelleet matkustavamme Tanskan ja Saksan kautta Itävallan kautta Italiaan Bolzanon kautta, joten meillä oli passit näitä reittejä varten.

Aina ei käy niin kuin ajattelimme ... No, useimmiten emme ole ajatelleet sitä lainkaan. Huomaamme vasta jälkeenpäin, mihin päädyimme. On aina hauskaa tarkistaa GPS-paikannin, kun pääsee kotiin.

Se alkoi hyvin Alpeilla ja Itävallan pikkuteillä. Ajattelimme olevamme oikealla tiellä ... Olimme aiemmin Saksassa ajaneet hieman liikaa länteen, joten saavuimme Itävaltaan eri paikassa kuin oli tarkoitus. Kunhan ajamme etelään, kaikki on hyvin, ajattelimme, koska emme ole niin paljon karttojen perään.

Vältimme pääteitä ja ajoimme pienempiä teitä. Pienempiä teitä oli myös kauniiden kylien ja lumisten vuorten varrella. Peltojen ja lehmien ja tulliaseman ohi. Hetkinen! Tulliasema täällä? Missä me oikeasti olemme? Vartijat pysäyttivät meidät ja kysyivät, mitä teemme ja minne olemme menossa.

 "Missä me olemme, me kysyimme?" "Eh Liechtensteinissa", he vastasivat. "Olemme menossa Italiaan".
Kummallista kyllä, meidät päästettiin läpi. Olimme Liechtensteinissa, mukavassa pikku maassa. Ei kestänyt kauan, kun oli aika siirtyä uuteen tulliin: Sveitsiin. Nyt oli kiireesti löydettävä uusi vingette tai tulee sakko!

San Bernardinon tunnelit

Sitten satuimme ajamaan San Bernardinon tunneliin Sveitsissä. Siellä välähti kamera. Hitto! Ajoimmeko liian lujaa? Ei... Mitä se sitten oli? Onko tunnelin ulkopuolella konepistooleja?

Ei, se ei ollut oikeastaan niin paha. Mitään ei sitten tapahtunut. Vasta hetki sen jälkeen, kun olimme palanneet kotiin, saapui kirje Sveitsin poliisilta.

"Olet ajanut 8 kilometriä liian lujaa. 100 euron sakko." Heidän poliisinsa olivat hyvin ystävällisiä, koska saimme valita, maksammeko vai emme! Ulkomaalaisena voit todella tehdä niin!

Ainoa juju oli se, että jos et tehnyt sitä ja palasit sitten maahan, poliisi vei sinut tulliin... Siitä tulisi paljon kalliimpaa! Olemme nyt sellaisia, että jos olemme tehneet virheen, maksamme tietenkin, halusimme sitten palata takaisin tai emme.

Toscana

Kuinka ihanaa nähdä lapsesi jälleen! Hän asui myös upeassa paikassa, Lido di Camaioressa Toscanassa. Se on noin 20 minuutin ajomatkan päässä Pisasta pohjoiseen. Rantakatu muutaman korttelin päässä talosta ja sen takana näkyi Carrara-vuoren valkoiset sivut.

Voimme muuten suositella Camaioressa sijaitsevaa hyvän ystävän trattoriaa alueella matkustaville: La Piazzetta 1955 Trattoria Bar Piazza Armando Diaz 5, Camaiore, Instagram @la_piazzetta_camaiore. Lopuksi saimme myös italialaista jäätelöä! Parempaa ei olekaan! Sitruuna ...

Tarpeetonta tietoa

Olimme ostoksilla samanlaisessa Coop-kaupassa, ja tytär ihmetteli, mitä ottaisimme kahviksi. Ei muuten hän ei koskaan sanonut fikaa!!!! Se tarkoittaa italiaksi jotain ihan muuta! (kuvittele, että korvaat k:n tt:llä) ...

Ei, hän kysyi, mitä haluamme kahville! "Biscottia", sanoin, koska rakastan sitä. Hän katsoi minua kysyvästi, ja selitin, mitä tarkoitin. Mitä biscotti oli Ruotsissa. Kuinka vaikeaa se olisi?! Se oli italialaista!

Tytär osoittaa kokonaista pitkää hyllyriviä, joka on täynnä keksejä ja kakkuja, huokaa ja sanoo: "Tämä on biscotti." Biscotti on sama kuin keksi, voisi sanoa. Se ei siis ole mitään erityistä. Joten nyt sinäkin tiedät sen.

Rooma

Tyttärellä oli viikonloppu vapaata, joten päätimme mennä katsomaan Rooma. Kaikki kolme mahtuivat purkkiin, joten se oli täydellinen!

Voimme suositella leiriytymistä Rooman ulkopuolella ja bussilla tai junalla matkustamista keskustaan. Me yövyimme hyvällä leirintäalueella Rooman pohjoispuolella, Happy Campingissä.
He tarjosivat asukkailleen ilmaisen taksibussin muutaman kerran päivässä junalle ja takaisin. Autoa EI kannata jättää asemille. Harvoin ne ovat täynnä tai jätetään, meille kerrottiin. Se toimi erittäin hyvin heidän palvelunsa kanssa.

Att ta sig runt i Rom är relativt enkelt och det är sevärdheter överallt kändes det som. Fast vi skulle ju inte gå in på sevärdheter nu. Jo jag vill tipsa om Pietrasanta- konstnärsbyn, Vinchi- Leonardi da Vinchis födelseby, Carrara- marmorbergen.

Taas kotona

Matkustellessamme ympäriinsä saavuimme aika ajoin kotiin Skövdessä jatkaaksemme tyhjennystä ja valmistautuaksemme täyteen liikkuvuuteen. Emme peruuttaneet The Eaglea talven aikana, vaan jatkoimme matkustamista Ruotsissa ja Tanskassa.

Hienoa, kun olimme Taalainmaalla jouluaattona ja kävimme vanhempien luona! Retket keväällä ja syksyllä ovat todella mukavia. Vähemmän ihmisiä ulkona ja juuri sopiva lämpötila.

Nyt ollaan jo lähempänä muuttoa! Kerromme siitä seuraavassa postauksessa. Toivottavasti haluatte seurata mukana! / eMJi

Jöran och Maria Selin

Follow Jöran och Maria here:

Sverige

Jöran ja Maria Selin

Jöran ja Maria ovat entisen Magnolia Magis -blogin takana. He myivät talon ja asuivat 3 vuotta ulkona ensin matkailuautossa ja sitten asuntovaunussa. He matkustivat pääasiassa Ruotsissa ja Euroopassa. Nykyään he ovat vaihtaneet pieneen mökkiin metsässä ja retkeilyyn varusteltuun Land Rover Defenderiin, jolla he toivovat monia mukavia matkoja.

Tilaa uutiskirjeemme