Menu Close

Matkustaminen ja työskentely ulkomailla

Vierailijapostaus Linnéa Blåder, kirjailija Meet a Student

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Monet meistä unelmoivat lähteä pitkäksi aikaa pois, tutustua maailmaan ja saada uusia kokemuksia. Mutta matkan suunnittelu tarkoittaa myös rahan säästämistä. Aktiviteetteihin, ruokaan ja majoitukseen sekä muihin nautintoihin voi tarvita muutakin kuin vähän rahaa kotoa.

Tämä on täydellinen aika hankkia työpaikka ja kerätä ylimääräistä matkakassaa. Näin voit pidentää oleskeluasi maassa ja tehdä kaikki haluamasi seikkailut samalla, kun tienaat rahaa. Ulkomailla työskentelemällä voit tutustua uuteen kulttuuriin, kohdata haasteita ja kehittyä ihmisenä.

Edut työskentely ja matkustaminen ulkomailla

Työn ja matkustamisen yhdistämisessä on monia etuja. Suurin etu on tietenkin se, että sinun ei tarvitse säästää niin paljon rahaa ennen matkustamista. Voit matkustaa paljon pidemmälle ja nähdä paljon enemmän kohteita. Toinen etu on se, että työnantajat arvostavat usein työkokemusta toisessa maassa. Varsinkin jos olet nuori ja sinulla on vähemmän kokemusta.

Näin ollen ulkomailla työskentely parantaa tulevia mahdollisuuksiasi Ruotsin työmarkkinoilla. Kun sinulla on kansainvälistä työkokemusta, voit olla houkuttelevampi monilla kielitaitoa vaativilla aloilla. Ulkomailla tehty työ ansioluettelossasi kertoo, että pystyt seisomaan omilla jaloillasi, selviydyt uusista tilanteista ja kommunikoit helposti muiden kanssa. 

Ulkomailla työskentely voi myös edistää myönteistä henkilökohtaista kehitystä. Tutustut uuteen kulttuuriin ja sen normeihin, mikä laajentaa näköalojasi. Voit myös luoda verkoston, joka voi palvella sinua hyvin tulevassa urassasi. Kun olet työskennellyt ja matkustanut ulkomailla, olet saanut monia kokemuksia ja luonut muistoja, jotka kestävät koko elämäsi. 

Löydä työpaikka ulkomailta

Työn löytäminen ulkomailta voi olla prosessi ja tuntua vieraalta. Jos olet kiinnostunut työskentelystä Euroopassa, kannattaa tutustua Euroopan työnvälitysverkostoon (EURES). osoitteessa osoitteessa EURESin verkkosivusto voit rekisteröidä ansioluettelosi, hakea työpaikkoja ja seurata työmarkkinatilannetta EU/ETA-maissa.

Arbetsförmedlingenin sivu ulkomailla tarjolla olevista työpaikoista, jossa voit ilmoittaa, mistä maasta tai ammatista olet kiinnostunut. Voit myös tutustua Meet a Student -sivustoon, josta voit helposti löytää opiskelijatyö ulkomailla.

Työ & matkailu

Oletko 18-30-vuotias? Silloin voit mennä Work & Travel -viisumilla. Work & Travel -viisumilla matkustaminen tarkoittaa, että sinulla on työviisumi ja voit oleskella maassa enintään vuoden ajan. Muutamat maat tarjoavat tämäntyyppistä viisumia. Kokeile surffausta Australian kauniilla rannoilla, tutustu hauskoihin aktiviteetteihin Uudessa-Seelannissa tai hiihtele Kanadassa.

Työskentely EU:ssa

Jos haluat työskennellä ulkomailla, sinun on oltava tietoinen siitä, että saatat tarvita erilaisia työviisumeja. Jos haluat helpottaa tätä osaa lähdön valmisteluissa, harkitse työnhakua EU:n sisällä. EU-maan kansalaisena voit työskennellä missä tahansa jäsenvaltiossa. Oletko jäämässä yli 3 kuukaudeksi? Silloin sinun on ehkä rekisteröidyttävä uudessa maassa.

Etätyöpaikat

Etätyössä et ole sidottu maantieteelliseen sijaintiin. Sinun ei enää tarvitse odottaa, että pääset matkustamaan, kun olet lomalla, vaan voit matkustaa aina, kun siltä tuntuu! Osoitteeseen työskentely ulkomailla voit ansaita rahaa ja tutkia maailmaa samaan aikaan! 

WIFI.se

Yleisin vaihtoehto niille, jotka haluavat hallita omaa aikaansa ja tehdä etätyötä, on freelancerina toimiminen. Tämä tarkoittaa palvelujen ja tehtävien suorittamista ilman työntekijän asemaa. Voit työskennellä myös etäopettajana, chat-operaattorina, asiakaspalvelijana tai verkkovalmentajana.

Yhteenveto

Työn ja matkustamisen yhdistäminen rikastuttaa kokemustasi, mutta myös laajentaa verkostoasi ja rakentaa suhteita tulevaisuutta varten. Työskentely ulkomailla samalla kun matkustat tarkoittaa myös sitä, että voit matkustaa ja kokea paljon enemmän kuin jos vain matkustaisit.

Tilaa uutiskirjeemme