Menu Close

Tekemistä Hampurissa - 23 nähtävyyttä ja elämystä

Mitä tehdä Hampurissa? Tämä pohjoissaksalainen kaupunki tarjoaa satamaelämää, veneretkiä, kulttuuria ja maailman suurimman pienoisrautatien, vain muutamia asioita mainitakseni. Tässä ovat parhaat vinkkimme!

Hampuri

Hampuri on jännittävä kaupunki, johon kannattaa tutustua. Vietimme täällä lähes viikon, kolme yötä hotellissa ja lopun aikaa matkailuautossa, jossa teimme kaikenlaista.

Att göra i Hamburg

Hampuri sijaitsee Pohjois-Saksassa, noin 30 kilometriä Berliinistä luoteeseen.

Mitä Hampurissa voi tehdä?

Mitä Hampurissa voi nähdä ja tehdä matkailijana? Kaikenlaista jännittävää ja hauskaa! Olemme koonneet listan parhaista vinkeistämme tähän.

1. Hengaile satama-alueella

Hampurin satama on Saksan suurin ja Euroopan kolmanneksi suurin Rotterdamin ja Antwerpenin jälkeen. Täällä voit tarkkailla ja ihastua todella suuret rahtilaivat. Satamassa sijaitsee Landungsbrückenin veneterminaali sekä runsaasti ravintoloita, kalakojeita myyviä kojuja ja kiertoajelualuksia.

Att göra i Hamburg - hänga i hamnen

2. kokeile kalarullia

Pikaruokaa "fischbrötchen" on saatavilla kaikkialla Hampurin sataman varrella. Ruoka koostuu leivästä ja jonkinlaisesta kalasta, kuten matjessillistä, lohesta tai paneroidusta kalasta. Yksinkertaista ja herkullista!

Fischbrötchen

3. tee veneajelu satamassa.

Hampurin satama tarjoaa monia erilaisia laivamatkoja. Suosittu kierros, jota järjestävät eri järjestäjät, on "Grosse Hafenrundfahrt Hamburg". Kierroksesta on saatavilla sekä 1 tunnin että 2 tunnin vaihtoehdot, ja me testasimme näistä kahdesta lyhyemmän vaihtoehdon.

Meidän on sanottava, että tämä oli mukava tapa nähdä ja oppia samalla vähän lisää. Opas oli saksankielinen, mutta saimme kirjallista tietoa englanniksi. Pandemian ulkopuolisina aikoina kierroksia järjestetään yleensä myös englanniksi, ja tämä alkaa varmaan taas pian.

4. Ostokset Fischmarktissa

Joka sunnuntaiaamu järjestetään Fischmarkt-tapahtuma Altonaer Fischmarkissa St. Paulissa. Markkinat ovat peräisin vuodelta 1703, ja ne ovat sekä paikallisten että matkailijoiden suosiossa. Täältä voi tietenkin ostaa kalaa ja kalarullia, mutta markkinoilla myydään myös esimerkiksi hedelmiä ja vaatteita.

Nyhetsbrev
Att göra i Hamburg - fiskmarknad

5. Matkustaminen Elben tunnelin ali

Elbe-tunneli on 426,5 metriä pitkä tunneli, joka kulkee Landungsbrückenistä Hampurin keskustassa sijaitsevaan Steinwerderiin Elbe-joen toisella puolella. Kun tunneli avattiin vuonna 1911, se oli tekninen sensaatio. Vuodesta 1975 lähtien on ollut käytössä myös Uusi Elbe-tunneli.

Att göra i Hamburg - Elbe-tunneln

6. Kävele St. Paulin kaupunginosassa.

St. Pauli on suuri ja toisinaan jännittävä kaupunginosa. Tutustu esimerkiksi Karolinenviertelin ja Schanzenviertelin kaupunginosiin, jotka tarjoavat maanalaista kulttuuria ja epätavallisia kauppoja. Täällä voit tehdä löytöjä joka lauantai järjestettävillä Flohschanze-kirpputoreilla tai käydä Scarpovino-myymälässä, jossa myydään kenkiä ja viiniä.

Att göra i Hamburg - loppmarknad

Schanzenviertelissä voit myös tutustua graffiteihin. Joissain tapauksissa se voi olla todella siistiä, ja toisissa tapauksissa kaupunginosa on enemmänkin resignoitumisen paikka. Olipa mielipiteesi mikä tahansa, se on eri.

Graffiti

7. tutustu Reeperbahniin

St. Paulin kaupunginosassa on myös Reeperbahn-katu, joka on tunnettu punaisen valon alue, jossa on baareja, yökerhoja ja strippiklubeja.

Reeperbahn i Hamburg

8. Tule mukaan opastetulle Beatles-kierrokselle

Beatles on ehkä kotoisin Liverpoolista, mutta heidän uransa alkoi Hampurissa. Stepahnie Hempel on johtanut opastettuja Beatles-kierroksia 18 vuoden ajan ja tietää, mistä puhuu. Pääset näkemään paikkoja, joihin et ikinä löytäisi omin päin, ja Stephanie viihdyttää sinua Beatlesin musiikilla.

beatles-tur

9. kävely HafenCityssä

HafenCity on Elbe-joen varrella sijaitseva kaupunginosa, jota pidetään yhtenä Euroopan suurimmista saneeraushankkeista 2000-luvulla. Siihen kuuluu kuuluisa Elbphilharmonie-konserttisali sekä monia muita kauniita rakennuksia.

10. Vieraile Elbphilharmonie-konserttisalissa

HafenCityssä sijaitseva Elbphilharmonie-konserttisali on paitsi konserttipaikka myös maamerkki. Tämä hyvin erikoinen rakennus näkyy monista kaupungin osista. Voit vierailla siellä osallistumalla konserttiin, tekemällä opastetun kierroksen tai kurkistamalla Plaza-katsomoalueelle.

Elbphilharmonie i Hamburg

11. Tutustu Unescon kulttuuriperintökohteisiin Speicherstadt ja Kontorhausin kaupunginosa

Speicherstadtin ja Kontorhausin alue Chilehausin kanssa on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 2015 lähtien. Speicherstadt, jättimäinen satamavarasto, rakennettiin alun perin vuosina 1885-1927 Elbe-joen kapeille saarille.

Att göra i Hamburg - Speicherstadt

Lähistöllä on Kontorhausin alue, jossa on valtavia toimistokomplekseja, jotka on rakennettu vuosina 1920-1940 satamaan liittyviä yrityksiä varten. Täällä sijaitsee myös erityinen Chilehaus-rakennus. Halutessasi voit kurkistaa joistakin oviaukoista ja löytää kauniita portaita.

12. Tutustu veneisiin kansainvälisessä merimuseossa.

Speicherstadtissa vaikuttavassa rakennuksessa sijaitseva Hampurin kansainvälinen merimuseo on yksi Hampurin suositeltavimmista museoista.

Att göra i Hamburg - Maritime museum

Museossa on laivojen pienoismalleja, univormuja ja maalauksia. Tämä museo oli mielestämme ehkä hieman liian perinteinen, mutta jos olet kiinnostunut merenkulun historiasta, täällä on paljon opittavaa.

13. Mene opastetulle bussikierrokselle "Hop on hop off".

Hampurissa on useita opastettuja bussikierroksia, jotka järjestetään hop on hop off -busseilla. Jotkut ovat punaisia, jotkut keltaisia ja jotkut sinisiä. Eri busseja liikennöivät eri yhtiöt, mutta ne tarjoavat samanlaisia kokemuksia.

Kaiuttimien opastus on saksaksi. Voit saada ääniopastuksen englanniksi tai tanskaksi. Peterin mielestä tämä toimi hienosti, kun taas minulla (Helena) oli vaikeuksia kuunnella audio-opasta, kun saksan kieli kuului kovaäänisesti kaiuttimista.

Att göra i Hamburg - guidad busstur

14. Tutustu Hampurin museoon

Hampurin museo eli "Museum für Hamburgische Geschichte", kuten sitä saksaksi kutsutaan, kertoo Hampurin historiasta. Meillä ei ehkä ollut suuria odotuksia tänne tullessamme, mutta olimme iloisesti yllättyneitä.

Att göra i Hamburg

Tämä museo tarjoaa häikäisevän kauniita huoneita, kattoja ja huonekaluja. Ehdottomasti vierailun arvoinen! Mitä näet alla olevassa pienessä kuvassa vasemmalla? Se on vanha lottokone!

15. Tule jälleen lapseksi Miniatur Wunderlandissa

Miniatur Wunderland esittelee maailman suurimman pienoisrautatien. Museo ulottuu useisiin kerroksiin, ja yksityiskohtia on lähes loputtomasti. Täällä voit nähdä ympäristöjä kaikkialta maailmasta, mutta minimaalisessa koossa. Muista ostaa liput hyvissä ajoin etukäteen!

Miniatur Wunderland

16. Ihaile kaupungintaloa

Hampurin kaupungintalo (Hamburger Rathaus) on Hampurin parlamentin ja senaatin toimipaikka. Tämä upean kaunis rakennus valmistui vuonna 1897.

Voit varata opastetun kierroksen kaupungintaloon. Sisääntuloaulassa ja sisäpihalla vierailu on kuitenkin maksutonta, ja sen voi tehdä omatoimisesti.

Att göra i Hamburg - rådhuset

17. Lähde veneretkelle Itämeren järvillä.

Itämeren järviin voi tutustua Jungfernstieg-bulevardilta, joka sijaitsee aivan kaupungintalon vieressä. Täältä löydät eksklusiivisia kauppoja, mutta myös ihastuttavan rauhallisen ympäristön, venelaitureita ja kahviloita.

Att göra i Hamburg - Alstersjöarna

Useat eri veneet kuljettavat turisteja järvillä, ja me teimme tunnin kierroksen lasiveneellä. Opastus oli saksaksi, mutta jos sinulla on älypuhelin ja omat kuulokkeet, saat opastusta englanniksi sovelluksen kautta.

Att göra i Hamburg - båttur på Alstersjöarna

Kierroksen aikana ohitat vihreitä ja erittäin hienoja alueita, joilla on valtavia huviloita. Melonta on täällä suosittua, ja voit myös kävellä järvien ympäri. Kävely Itämeren uloimman osan ympäri kestää tiettävästi noin kaksi tuntia, ja se tarjoaa kauniita maisemia.

Alstersjöarna

18. Tutustu Pyhän Nikolauksen kirkon raunioihin.

Pyhän Nikolauksen kirkko rakennettiin 1870-luvulla, ja sen 147,3-metrinen torni oli vihkimisajankohtana maailman korkein. Kirkko tuhoutui 28. heinäkuuta 1943 toisen maailmansodan operaatio Gomorran aikana.

Sodan jälkeen kirkkoa päätettiin olla rakentamatta uudelleen, ja kirkon rauniot jätettiin sodanvastaiseksi muistomerkiksi. Nykyään tornissa on nykyaikainen hissi, jonka avulla vierailijat voivat nousta ylös ja katsella kilometrien pituisia näkymiä.

19. Tutustu taiteeseen Museum für Kunst und Gewerbe -museossa.

Museum für Kunst und Gewerbe on taide- ja käsityöläismuseo, jossa on jatkuvasti esillä uusia näyttelyitä.

Att göra i Hamburg - Museum fur kunst und Gewärbe

Kun olimme täällä huhtikuun 2022 lopussa, keskityttiin taiteilijakaksikko DRIFTin näyttelyyn "Moments of Connection". Tämä näyttely oli todella herkullista ja sitä on mahdotonta selittää kuvilla. Kaksikon taideteokset ovat saaneet inspiraationsa luonnosta ja liikkuvat tavalla, joka tuntuu täysin luonnolliselta, mutta teknisesti edistykselliseltä.

20. Nouse Pyhän Mikaelin kirkon torniin.

Vuonna 1669 rakennettu Pyhän Mikaelin kirkko on yksi Hampurin kuuluisimmista kirkoista.

Halutessasi voit nousta hissillä (tai portaita pitkin) 132 metriä korkeaan kirkontorniin, josta on upeat näkymät koko kaupunkiin joka suuntaan.

Att göra i Hamburg - St Mikaelskyrkans

Voit myös mennä alas kryptaan, jossa on hautakammioita ja pieniä näyttelyitä.

Att göra i Hamburg - St Mikaelskyrkan krypta

21. Kokeile paikallista erikoisuutta "labskaus".

Yksi Hampurin perinteisimmistä ruokalajeista on "labskaus", joka muistuttaa ruotsalaista lapskojsia, mutta jossa on ripaus pytt i panna -ruokaa. Ravintola "Old Commercial Room" on kuuluisa tämän ruokalajin hyvästä tarjoilusta, mutta sitä voi maistaa myös monissa muissa paikoissa.

labskaus

22. Ota itsestäsi kuva "Popcorn-museossa".

Popcorn-museo ei ole oikeastaan museo sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan pikemminkin studio, jossa voit ottaa kuvia itsestäsi ja ystävistäsi erilaisissa, erilaisissa ja hullunkurisissa ympäristöissä. Hauskaa!

Museum of Popcorn

23. Katso ylöspäin - eri arkkitehtuuria

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä kehotamme sinua katsomaan aika ajoin ylöspäin. Hampuri on täynnä arkkitehtuuriltaan epätavallisia rakennuksia, erityisesti sellaisia, jotka näyttävät kallistuvan sinne ja tänne kaikilla mahdollisilla ja mahdottomilla tavoilla...

Lisää tekemistä Hampurissa kulttuurin ja historian ystäville

Täältä löydät lisää ehdotuksia Hampurin nähtävyyksistä kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille.

 • Automuseo PROTOTYP esittelee autoja (Shanghaiallee 7).
 • Ballinstadt kertoo maastamuuton historiasta. (Veddeler Bogen 2)
 • Hampurin taidegalleria on taidemuseo, jossa on vanhempaa taidetta. (Glockengiesserwall 5)
 • Säveltäjien kortteli on klassisten säveltäjien museo (Peterstrasse 29-39).
 • Valokuvataiteen triennaali ovat säännöllisesti järjestettäviä valokuvanäyttelyitä (phototriennale.de).
 • U-434 on sukellusvene, joka on myös museo. (St. Pauli Fischmarkt 10)
Att göra i Hamburg

Lisää tekemistä Hampurissa ruoan, oluen ja viinin ystäville

Jos pidät ruoasta, oluesta ja viinistä, Hampurissa on tietenkin paljon tekemistä. Voit esimerkiksi kokeilla paikallista Astra-olutta tai erilaisia käsityöläisoluita Sternschanzessa sijaitsevassa Altes Mädchen -ravintolassa. Seuraavasta artikkelista löydät myös vinkkejä erilaisista ravintoloista, joissa kannattaa käydä:

pretzel

Lisää tekemistä Hampurissa luonnon ystäville

Tässä on myös muita ehdotuksia Hampurissa tehtävistä asioista luonnon ystäville.

 • Vanha ruotsalainen"Vanha ruotsalainen" on lohkare, joka kuljetettiin Ruotsista Elbe-jokeen jääkauden aikana (Elbstrand).
 • Kasvit ja kukat on kasvitieteellinen puutarha ja puisto Hampurin keskustassa (Marseiller Strasse).
 • Kävely, hölkkä tai pyöräily Itämeren ulomman osan ympärillä.
Att göra i Hamburg - Alstersjöarna

Lisää tekemistä Hampurissa lasten ja nuorten kanssa matkustaville lapsille ja nuorille

Matkustatko lasten tai teini-ikäisten kanssa? Täältä löydät lisää vinkkejä Hampurin nähtävyyksistä.

 • Hampurin vankityrmä kertoo näyttelijöiden avulla Hampurin synkän historian. (Kehrwieder 2)
 • Piilotettu Hampurissa tarjoaa pakohuonepelejä aluksilla Rickmer Rickmers ja Cap San Diego.
 • Hagenbeckin eläintarha on eläintarha. (Lokstedter Grenzstrasse 2)
Att göra i Hamburg

Tekemistä Hampurissa - elokuvassa

Täällä voit myös katsoa kaksi lyhytelokuvaa Hampurista.

Missä voit yöpyä tai pysäköidä matkailuautosi?

Hampurissa on tietenkin monia erilaisia hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja, joista voit valita. Me yövyimme muutaman päivän hotellissa Pierdrei Harbour City, joka sijaitsee erinomaisella paikalla, kun haluat tutustua kaupunkiin, ja se on myös mukava ja siisti.

Jos matkustat matkailuautolla, Parkplatz am Strand Pauli -parkkipaikka (Sankt Pauli Hafenstrasse 89) on erinomainen paikka kaupungin tutkimiseen. Täällä ei kuitenkaan ole muita palveluja kuin roskien keräys.

Parkplatz am Strand Pauli

Lisää vinkkejä Hampurin nähtävyyksistä?

Oletko käynyt Hampurissa? Kerro meille kokemuksistasi ja suhteestasi kaupunkiin! Onko sinulla vielä lisää vinkkejä nähtävyyksistä ja tekemistä Hampurissa?

Tietoja Hampurista

 • Maa: Saksa
 • Saksan liittotasavalta: Hampuri
 • Virallinen nimi: Hampurin vapaa ja hansakaupunki
 • Perustettu: 9. vuosisata
 • Asukkaat: Yli 1,8 miljoonaa (2019)
 • Lue lisää: Lisätietoja on osoitteessa kaupungin verkkosivusto

Matkustaminen Hampuriin

 • Lento: Voit lentää Tukholman Arlandasta suoraan Hampuriin esimerkiksi SAS:lla tai Eurowingsillä.
 • Auto: Voit esimerkiksi ottaa lautan Finnlines Malmö - Travemünde. Muita vaihtoehtoja ovat lauttalinjat Nynäshamn - Rostock, Göteborg - Kiel tai Rödby - Puttgarden.
 • Junat: SJ-yöjunat kulkevat Tukholmasta Hampuriin syyskuusta 2022 alkaen.

Tilaa uutiskirjeemme