Menu Close

Oktoberfest Saksassa - ja muut saksalaiset kansanjuhlat

Kukapa ei haluaisi kokea Oktoberfestia Saksassa? Olemme koonneet yhteen kaiken, mitä sinun on tiedettävä, jotta voit kokea Oktoberfestin Münchenissä, ja ehdotamme myös muutamia muita festivaaleja Saksassa, joita et halua jättää väliin.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Kukapa ei haluaisi kokea Oktoberfestia Saksassa?

Emme ole vielä koskaan kokeneet todellista Oktoberfestiä Saksassa. Lähimmäksi olemme päässeet luultavasti Elmian messujen Oktoberfestistä, ja vaikka se oli hauska, se ei vedä vertoja alkuperäiselle. Tämänpäiväiseen postaukseen olemme keränneet vinkkejä niille, jotka haluavat vierailla Münchenin suurissa Oktoberfestissä. Tarjoamme myös vinkkejä useista muista saksalaisista kansanjuhlista.

oktoberfest i Tyskland? Nej, på Elmia
Peter Oktoberfestissä Elmia Caravan Motorhome 2016:ssa

Mikä on Oktoberfest Saksassa?

Oktoberfest, tai Wiesn, kuten sitä myös kutsutaan, on perinteinen saksalainen olutjuhla, joka järjestetään syyskuun lopulla ja lokakuun alussa Münchenissä, Baijerissa. Festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1810, ja nykyisin sitä pidetään maailman suurin kansanmusiikkifestivaali. Juhlasta on myös tullut tarttuva, ja Oktoberfestistä järjestetään monia pienempiä versioita monissa paikoissa sekä Saksassa että ulkomailla.

Oktoberfest i Tyskland

Miten Oktoberfestiä juhlitaan Saksassa?

Juhlat järjestetään kuudentoista päivän ajan Münchenin Theresienwiesellä, ja niihin kuuluu paraateja, konsertteja, ruoka- ja oluttelttoja sekä erilaisia huvituksia. Festivaalin aikana valmistetaan Oktoberfest-olutta, jota tarjoillaan Maß-nimisissä litran kannuissa. Naiset pukeutuvat mieluiten perinteiseen Dirndl-mekkoon ja miehet Lederhoseniin.

Oktoberfest i Tyskland och klänningen dirndl

Viisi suurta kansanmusiikkifestivaalia Saksassa

Mitä teet siis, jos haluat kokea Oktoberfestin Saksassa tai kenties jonkin muun saksalaisen festivaalin? Tässä on viisi upeaa festivaalia Saksassa, joita et halua jättää väliin. Onko sinulla vinkkejä lisää?

Oktoberfest i Tyskland

1. Oktoberfest (Wiesn) Münchenissä

Münchenin Oktoberfest on Saksan suurin olutfestivaali, joka alkaa syyskuussa. Tänä vuonna festivaalilla on tavalliseen tapaan värikkäitä paraateja, puhallinorkesterien konsertti, oluttelttoja (tietenkin) ja erilaisia tivoli- ja ajelukeinoja. Yksi niistä asioista, joita et halua jättää väliin, on kansanpukujen paraatiTrachten- und Schützenzug, joka tänä vuonna järjestetään 22. syyskuuta ja joka alkaa Maximilianstrasselta.

Muita kohteita, joita et ehkä halua jättää väliin, ovat maailman suurin siirrettävä vuoristorata "Olympia Looping" ja "Olympia Looping". nostalginen "Oide Wiesn" (Vanha Wiesn). Oide Wiesn järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010 festivaalin 200-vuotisjuhlan kunniaksi, mutta nykyään kukaan ei voi kuvitella Oktoberfestiä ilman tätä festivaalin osaa, johon kuuluu aikamatkailuelämys historiallisine kyydityksineen.

Münchenin panimot hakevat joka vuosi lupaa osallistua Oktoberfestiin, jossa on omat olutteltat. Oluttelttoja voi varata vuosittain maaliskuusta alkaen, ja ne on hyvä varata hyvissä ajoin etukäteen, jos haluat olutteltan illaksi. On sekä suuria että pieniä oluttelttoja, ja suuriin telttoihin on helpointa tehdä varaus verkossa. Saksan matkailutoimisto suosittelee seuraavia telttoja:

 • Päivämäärä: 21/9-6/10 2019 ja 19/9-4/10 2020 ja 18/9-3/10 2021.
 • Lue lisää: Oktoberfest.de
 • Hyvä tietää: Naisten dirndlin oikeanpuoleinen rako tarkoittaa, että hän on varattu, kun taas vasemmanpuoleinen rako tarkoittaa, että hän on sinkku.
 • Leirintäalueet: Wies'n leiri ja Leirintäalueet kohteessa München
Münchenin Oktoberfest GNTB / Saskia Wehler

2. Cannstatter Volksfest Stuttgartissa

Stuttgartissa syyskuun lopussa alkava Cannstatter Volksfest (Cannstattin kansanjuhla) on kuin Münchenin Oktoberfestin "pikkusisko". Festivaaliin kuuluu hevosvetoisien olutvaunujen paraati, perhepäivä, jossa on toimintaa lapsille, ja maailmanmestari Joachim Bernerin järjestämä ilotulitus musiikin säestämänä. Halukkaat voivat myös osallistua opastetulle kierrokselle. Tässä ovat Saksan matkailutoimiston ehdotukset olutteltoista festivaalin aikana sekä linkit varausten tekemistä varten:

 • Dinkelacker teltta Klauss & Klauss - yksi Stuttgartin tunnetuimmista oluista, jonka panimo sijaitsee kaupungin keskustassa.
 • Wilhelmerin Swabia - kaksikerroksiset puiset sisätilat ja Schwabenbräu-olut, joka pullotetaan perinteiseen korkilliseen pulloon.
 • Göckelesmaier - Erikoisuutena on paistettu kana, ja tässä teltassa tarjoiltu Stuttgarter Hofbräu -olut oli Württembergin kuningashuoneen virallinen toimittaja 1900-luvulla.
Stuttgart Cannstatter Wasen © Stuttgart-Marketing GmbH (SMG) / Jana Zieseniss

3. Hannoverin ammuntafestivaali

I Hannover Maailman suurin ammuntafestivaali järjestetään joka vuosi, ja se on järjestetty vuodesta 1529 lähtien. Papukaijojen ampumisen perinne on jopa festivaalia vanhempi, sillä se on peräisin 1400-luvulta. "Tähtien sota -paraati" on uudempi lisäys festivaaleihin.

Tietenkin he juovat myös olutta. Lüttje Lage on olutta ja viljabrandyä sisältävä juoma, joka juodaan perinteisesti kahdessa lasissa. Toinen festivaaliin liittyvä perinne on neljän "bruchmeisterin" nimittäminen, jotka hoitavat erilaisia edustustehtäviä. Vinkkejä oluttelttoihin Saksan matkailutoimistolta:

WIFI.se
 • Öljyllä päällystetty pyöreä osa - festivaalialueen sydämessä, mottona "jokaiselle jotakin ja jokaiselle oikea asia". Varaukset osoitteessa info@eisermanns.de
 • Mylly (mylly) - siipi näkyy kauas, ja täällä tarjoillaan myös cocktaileja. Varaukset osoitteessa die-muehle@gmx.de  
 • Marris Festival Hall - pormestari avaa festivaalin. Ensimmäisellä viikolla tiistaina on juhla ja torstaina käsityöpäivä. Varaukset osoitteessa info@marris.de
Oktoberfest i Tyskland
Oktoberfest © Getty Images

4. vapaat markkinat Bremenissä

Bremenin vapaat markkinat on Pohjois-Saksan suurin kansanjuhla, jota on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1035 (!) lähtien. Monet ruotsalaiset bussimatkanjärjestäjät järjestävät tänne vuosittain matkoja, ja festivaalia kutsutaan usein "Bremenin Oktoberfestiksi".

Seitsemäntoista päivän ajan on tervettä juhlaa vuonna Bremen mukaan lukien olutteltat, tivoli ja keskiaikaisen tunnelman omaavat markkinat. Älä jätä väliin festivaalin toisena lauantaina järjestettävää paraatia. Älä myöskään jätä väliin alueellista Haake Beck -olutta, jossa on muuten paljon luonnetta. oma kappale!

 • Päivämäärä: 18/10-3/11 2019 ja 16/10-1/11 2020 ja 15/10-31/10 2021.
 • Lue lisää: Freimarkt.de
 • Hyvä tietää: "Ischa Freimaak!" on festivaalin perinteinen huudahdus.
 • Telttailu: Hansecamping Stadtwaldsee
Bremen, näkymä aukiolle ja Pietarinkirkkoon © GNTB / Francesco Carovillano

5. Rostockin Oktoberfest

Rostockin Oktoberfest on Pohjois-Saksan suurin Oktoberfest (nimeltään "Oktoberfest"), ja sinne pääsee myös helposti TT-Linesin tai Scandlinesin lautoilla Trelleborgista tai Gedseristä. Rostockin Oktoberfestissä on ehkä vain yksi olutteltta, mutta festivaali on suosittu!

Tämänvuotinen festivaali on kuudes laatuaan, ja luvassa on baijerilaista ruokaa, erikoisoluita ja elävää musiikkia. Jos haluat pukeutua täydellisesti, voit vuokrata perinteisiä pukuja ja dirndl-pukuja baijerilaisilta. Pukujen vuokraus Klamoettchen. Voit varata paikan olutteltasta täältä:

Oktoberfest i Tyskland

Oletko kokenut Oktoberfestin Saksassa?

Luettuamme tietoa kaikista saksalaisista juhlista, joukko festivaaleja on ilmestynyt meidän bucket-listallemme! Oletko sinä kokenut Oktoberfestin Saksassa, kenties jopa Münchenissä? Tai jotain muuta saksalaista kansanjuhlaa? Kerro meille siitä!

Oktoberfest i Tyskland

Kaikki postauksen kuvat, lukuun ottamatta merkittyjä, on lainattu Pixabaysta.

Kaikki parhaat vinkkimme Saksasta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme