Menu Close

Karnevaalit Saksassa - värikäs juhla

Tiesitkö, että Saksassa vietetään karnevaalia useita kuukausia joka vuosi? Jos on yksi asia, jossa me Ruotsissa emme taida olla hyviä, se on värikkäät festivaalit. Joskus olemme ajatelleet, että karnevaalitunnelmaa varten on mentävä Etelä-Eurooppaan, mutta Saksaan matkustaminen voi itse asiassa riittää!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Yhteistyö Saksan kanssa
Matkailutoimisto

Vuodeksi 2019 olemme aloittaneet yhteistyön Saksan matkailutoimiston kanssa, mistä olemme todella iloisia! Aikaisemmin näimme Saksan usein vähän niin kuin maana, johon vain matkustetaan. kauttamutta viime aikoina olemme alkaneet ymmärtää, että Saksa on paljon tarjottavaa, eikä vähiten matkailuautolla matkustettaessa. Kaiken luonnon ja kulttuurin lisäksi saksalaiset ovat pohjimmiltaan paras parkkipaikkoja koskevasta kysymyksestä.

Entä yhteistyö? Siihen liittyy vuoden aikana useita eri asioita, mutta se tarkoittaa muun muassa sitä, että voimme säännöllisesti esittää ajankohtaista ja merkityksellistä tietoa siitä, mitä Saksassa tapahtuu. Ajatuksena on, että pystymme antamaan vinkkejä siitä, mitä tapahtuu - hyvissä ajoin niille, jotka haluavat suunnitella matkaa. Aloitamme kirjoittamalla Saksan karnevaaleista!

Moseldalen
Viime kesänä koimme upean Moselin laakson Saksassa.

Mitä karnevaali on Saksassa?

Karnevaalikaudella, joka tunnetaan myös viidentenä vuodenaikana, on seuraavia tapahtumia hätätila Saksassa. Hulluja karnevaalijunia näkee kaikkialla, ja lähes kaikki, niin lapset kuin aikuisetkin, juhlivat kaduilla värikkäissä puvuissa. Emme ole koskaan kokeneet tällaista karnevaalia Saksassa, mutta satuimme kokemaan samanlaisen, mutta ehkä pienemmän karnevaalin Belgiassa monta vuotta sitten. Niin mahtava tunnelma!

Karnevaalit Kölnissä, © NRW - Tourismus Nordrhein-Westfalen e.V. / Oliver Franke

Karnevaalien viettoperinne juontaa juurensa keskiajalle, ja sen juuret ovat todennäköisesti roomalaiskatolisessa kristinuskossa. Valmistellessaan tulevaa pääsiäispaastoa, johon kuului lihan syönnin kielto, ihmiset yksinkertaisesti käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja viettivät juhlia raskaasti. Nykyään karnevaaleja ei enää liitetä uskontoon näin selkeästi - mutta ne juhlivat edelleen!

Karnevaali Kölnissä, © KölnTourismus GmbH / Dieter Jacobi

Karnevaali, Fasching tai Fastnacht

Jos olet ollut Saksassa tähän aikaan, olet ehkä törmännyt sanan Karnevel lisäksi myös sanoihin Fasching tai Fastnacht. Tämä on maan eteläosissa vietettävien samankaltaisten juhlien nimi. Juhlan perusta on sama, mutta päivämäärät saattavat poiketa hieman toisistaan, ja etelässä on myös tavallista pukeutua puunaamioihin, jotka esittävät esimerkiksi noitia, paholaisia, eläimiä tai narreja.

Karnevaali Kölnissä, NRW - Tourismus Nordrhein-Westfalen e.V. / Oliver Franke

Milloin Saksassa vietetään karnevaalia?

Karnevaalit alkavat aina 11. marraskuuta klo 11:11, tauko joulun ajan, jatkuu tammikuussa ja huipentuu keväällä. "Tuhkakeskiviikko (tänä vuonna 6. maaliskuuta) on karnevaalin viimeinen päivä. Jos haluat suunnitella matkaa ja piristää helmi- ja maaliskuuta, kannattaa pitää mielessä joitakin erityisiä päivämääriä:

 • Mardi Gras (28. helmikuuta 2019) - Likainen torstai, kun karnevaalien huipennus alkaa.
 • Rose maanantai (04. maaliskuuta 2019) - Rose maanantai on karnevaalikauden kohokohta
 • Pyhäinpäivän tiistai (05 maaliskuu 2019) - lihava päivä, joka on myös tärkeä päivä karnevaalien aikana.
Karnevaali Kölnissä, © Hotel Ernst

Missä Saksassa on paras paikka juhlia karnevaalia?

 • KölnParhaan karnevaalitunnelman löydät Kölnistä ruusunpäivänä. Siellä voit odottaa näkeväsi noin 11 000 ihmistä karnevaalikulkueessa, johon kuuluu yli tuhat muusikkoa ja melko paljon ratsastajia. Pubeissa juodaan Kölschiä (Kölnin vaaleaa olutta), ja tunnelma on korkealla. Kölnissä sanotaan Kölle Alaaf!
 • DüsseldorfMyöskään Düsseldorf ei näytä säästelevän kustannuksissa, ja karnevaalikulkueet järjestetään lähes joka päivä maaliskuun alussa. Düsseldorfissa järjestetään myös "maailman pisin baari" - kaikki voivat osallistua juhlintaan!
 • AachenAlankomaiden ja Belgian rajalla sijaitseva Aachenin kaupunki juhlii karnevaaleilla ja erilaisilla tapahtumilla.
 • MainzFrankfurt am Mainin lähellä sijaitseva Mainzin kaupunki on kuuluisa Rosenmontagin isosta junasta. Karnevaalijuna on ollut olemassa vuodesta 1838, ja sillä on vuosittain noin 9500 osallistujaa ja 500 000 katsojaa.
Köln, © Saksan matkailukeskus e.V. / Francesco Carovillano

Luonto, historia ... ja viini

Kun olet Saksan länsiosissa, kannattaa käyttää tilaisuutta hyväkseen ja tutustua hieman laajemmin maahan.

 • Eifelin kansallispuisto tarjoaa laajoja pyökkimetsiä, mahtavia tammimetsiköitä ja runsasta luontoa.
 • Aachenin tuomiokirkko on merkitty Unescon maailmanperintöluetteloon.
 • Viinitarhat Reinin laaksossa sopii niille, jotka haluavat nauttia sekä hyvästä viinistä että kauniista ympäristöstä.
 • Mainzin kaupunki vaikuttaa myös mielenkiintoiselta vanhoine rakennuksineen, tarinoineen mustasta taiteesta ja hienoine viineineen.
Aachenin katedraali, © Saksan matkailutoimisto / Travel Collection/Lookphotos

Oletko koskaan kokenut karnevaaleja Saksassa? Kerro meille siitä!

Kaikki parhaat vinkkimme Saksasta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme