Menu Close

Mitä tehdä Wernigerodessa - 12 vinkkiä saksalaiseen helmeen

Mitä tehdä Wernigerodessa, Saksassa? Tämä kaupunki on fantastinen pieni helmi, jonka löydät Saksan "risteyksen" varrelta. Tässä ovat parhaat vinkkimme nähtävyyksistä ja tekemistä varten!

Wernigerode Saksassa

Wernigerode tarjoaa ihastuttavan puutalorakenteisen idyllin, hienon linnan ja monia muita nähtävyyksiä. Jos matkustat matkailuautolla, löydät hyvän paikan lähellä keskustaa. Tähän kaupunkiin me rakastuimme!

Wernigerode sijaitsee Saksin-Anhaltin osavaltiossa Saksassa, noin 50 kilometriä Magdeburgista lounaaseen.

Mitä tehdä Wernigerodessa?

Mitä Wernigerodessa voi nähdä ja tehdä? Voit ennen kaikkea kävellä viehättävien puolitoistakerroksisten talojen läpi, mutta nähtävää ja löydettävää on paljon muutakin. Olemme koonneet tähän luettelon parhaista vinkeistämme.

1. Kävele puolitoistakerroksisten talojen keskellä

Wernigerode, joka sijaitsee Korsvirkesvägen, on tungosta viehättäviä, kirkkaissa väreissä olevia puolitoistakerroksisia taloja. Täällä voit nähdä söpöjä taloja, kauniita taloja, epäsäännöllisiä taloja ja yllättäviä taloja. Voit helposti saada yliannostus puolipuurakenteista idylliä.

Älä unohda etsiä yksityiskohtia! Täältä löydät kauniita ovia, luovia kylttejä ja jännittäviä koristeita, jotka saavat uteliaimmat mielet villiintymään.

2. Tutustu kauniiseen kaupungintaloon ja Wohltäterin suihkulähteeseen.

Yksi asia, jota et halua jättää väliin Wernigerodessa, on kaunis persikanvärinen kaupungintalo. Rakennuksessa on korkeat pyöreät tornit, ja se tuo mieleen jonkin sadun. Nykyään täällä on matkailutoimisto, jossa on tietoa ja esitteitä paikallisesta alueesta.

Aukio on myös hyvin kaunis. Täältä näet kauniin Wohltäter-suihkulähteen (Wohltäterbrunnen), ja siellä on myös paljon ravintoloita ja kahviloita, joissa on houkuttelevia ulkoistuimia.

3. Kurkista sisään pienimpään taloon

Yksi Wernigerodessa sijaitsevista tutustumisen arvoisista taloista on "pienin talo" (Kleinstes Haus). Talo rakennettiin 1700-luvun puolivälissä barokkityyliin, ja sen mitat ovat seuraavat:

Nyhetsbrev
 • Korkeus: 4,20 metriä räystäästä
 • Leveys: 2,95 metriä
 • Oven korkeus: 1,70 metriä

Talo toimi asuinrakennuksena vuoteen 1976 asti, ja siinä on kerrottu asuneen jopa yksitoista ihmistä. Nykyään sen omistaa Wernigeroden kaupunki, ja talossa on pieni museo, joka kertoo talon entisistä elinolosuhteista. 

göra i Wernigerode - minsta huset

4. Spana Krummelin talossa

Krummelsche Haus on suojeltu rakennus osoitteessa Breite Strasse 72. Tämä kolmikerroksinen barokkia edustava puolitoistakerroksinen talo rakennettiin vuonna 1674 maissikauppias Henricus Krummelin toimeksiannosta. Talo on hyvin erikoinen, ja sen julkisivussa on kuvituksia eri maanosista ja eri elementeistä.

WIFI.se

Vieressä olevalla kuvalla ei ole mitään tekemistä Krummelsche Hausin kanssa, mutta siinä näkyy lähellä oleva veistos, joka kiinnitti huomiomme.

5. vierailu Schiefes Haus -museossa

Schiefes Haus (kiero talo) on Wernigeroden keskustassa sijaitseva talo, joka on hyvin... kiero. Talo kallistuu seitsemän astetta, mikä on lähes kaksi kertaa enemmän kuin maailmankuulun Pisan tornin kaltevuus. Talo rakennettiin vuonna 1680, ja nykyään se toimii museona ja galleriana.

göra i Wernigerode - sneda huset

6. Beundra Liebfrauenkirche

Kaupungin keskustassa kohoaa mahtava Liebfrauenkirche. Kun olimme täällä, kirkkoa remontoitiin, eikä sinne päässyt sisälle, mutta täällä järjestetään yleensä konsertteja.

7. Tutustu kaupungin muureihin ja torneihin

Historiallisen Wernigeroden ympärillä olevat kaupunginmuurit ovat hyvin säilyneet, ja niitä voi nähdä monin paikoin. Siellä on myös joukko torneja, joita voi käydä katsomassa. Alla näet tornit ja muurit matkalla linnaan. Näet myös esimerkiksi Westerntortornin.

göra i Wernigerode

8. ratsastaa hevoskärryillä

Wernigeroden kaupunkikuva muistuttaa menneistä ajoista, ja jos haluat lisätä tunnetta, voit lähteä hevoskärryajelulle.

göra i Wernigerode - häst och vagn

9. Koe Wernigeroden linna

Yksi asia, jota et halua jättää tekemättä Wernigerodessa, on linnaan tutustuminen. Alun perin tämä oli keskiaikainen linnoitus, jossa Saksan keisarit majoittuivat metsästysmatkoillaan Harzissa.

1500-luvulla linna rakennettiin uudelleen renessanssilinnoitukseksi, ja 1600-luvun lopulla, 30-vuotisen sodan tuhojen jälkeen, Stolberg-Wernigeroden kreivi Otto rakennutti linnan uudelleen barokkityyliin. Nykyään se on avoinna yleisölle.

Voit, kuten me teimme, kävellä ylös linnaan. Jos (melko pitkä) kiipeäminen tuntuu liian rankalta, voit valita "pienen junan" tai hevoskärryajelun. Ylös noustuasi voit halutessasi nauttia ruokaa ja juomaa linnan terassilla. Tässä valitsimme kalafileen röstiä, piparjuurta ja salaattia. Tämä maistui hyvältä, ja samalla saimme upean näköalan!

Voit myös vierailla linnan sisätiloissa maksua vastaan. Täällä näet linnan kirkon ja useita kauniita huoneita. Valitettavasti valokuvaaminen huoneissa ei ollut sallittua, joten joudut tyytymään pihalta otettaviin kuviin. Jos tulet tänne, suosittelemme tutustumaan myös linnan sisätiloihin!

10. Kävele Lustgartenissa

Ei kaukana linnasta on Lustgarten. Tämä puisto perustettiin alun perin 1500-luvulla, ja se muutettiin ensin ranskalaiseksi barokkipuutarhaksi ja sitten englantilaiseksi puistoksi. Nykyään se on kaunis viheralue, jossa on puita, kukkia, leikkipaikka ja näköalapaikkoja.

11. Ota "Harzer Schmalspuhrbahnen" -reitti Brockenille.

Yksi hienoimmista asioista Wernigerodessa on matkustaa Harzer Schmalspurbahnenilla 1141 metrin korkeudessa sijaitsevan Brockenin huipulle, jonne matka kestää vajaat kaksi tuntia. Tämä on yksi Harzin suosituimmista seikkailuista, ja se on myös meidän toivelistallamme.

Tällä kertaa emme ehtineet mahduttaa sitä aikatauluumme, mutta ajattelimme palata Wernigerodeen ja tehdä tämän retken. Niin kauan katselimme tuupertelevaa höyryveturia ennen kuin se lähti liikkeelle. Joten herkullista!

12. Kokeile perunaruokia Kartoffelhausissa

Söimme illallista "Kartoffelhausissa" eräänä iltana, ja voimme lämpimästi suositella tätä ravintolaa. Tilat olivat mukavat, henkilökunta reagoiva ja ruoka hyvää. Pidimme myös konseptista! Loppujen lopuksi perunat ovat joten herkullista ja sitä voi muunnella tuhannella eri tavalla.

Aloitimme pienellä ja herkullisella perunakeitolla. Sitten söimme kumpikin uuniperunan eri lisukkeilla - toinen kylmäsavulohella ja paistetuilla vihanneksilla ja toinen uunilohella ja keitetyillä vihanneksilla. Herkullista ja raikasta!

Lopuksi päätimme kokeilla jälkiruokaa, jota näemme joskus ruokalistoilla - "Schwedeneisbecher" (ruotsalainen jäätelö!). Tämä jälkiruoka koostuu vaniljajäätelöstä, kermasta, omenasoseesta ja munalikööristä. Ja kyllä, se oli todella hyvää!

Lisää tekemistä Wernigerodessa kulttuurin ja historian ystäville?

Haluatko kokea vielä enemmän tässä kauniissa kaupungissa? Täältä löydät lisää tekemistä Wernigerodesta kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille.

 • Harzin museo on luonnon- ja kulttuurihistoriallinen museo. (Klint 10)
 • Ilmailumuseo Wernigerodetai Museum für Luftfahrt und Technik, on ilmailumuseo. (Giesserweg 1)
 • Rapunzelin piikkitai Kaiserturm, kuten sitä oikeastaan kutsutaan, on satumainen näköalatorni (10 minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta).
 • Pyhän Johanneksen kirkkotai Neue Evangelische Kirchengemeinde, on evankelinen kirkko (Pfarrstrasse 24).
 • Pyhän Sylvesterin kirkko on evankelinen kirkko (Oberpfarrkirchhof).
 • Westertorin torni on 40 metriä korkea torni, joka on ollut osa kaupunginmuuria vuodesta 1250 lähtien (Westernstrasse).

Lisää tekemistä Wernigerodessa lasten ja nuorten kanssa matkustaville lapsille ja nuorille

Matkustatko lasten tai teini-ikäisten kanssa? Täältä löydät lisää vinkkejä Wernigerodessa tehtävistä asioista.

 • Palomuseo on historiallinen museo palontorjuntatekniikasta (Steingrube 4a).
 • Hasseröderin lomapuisto (Hasseröder Holiday Park) tarjoaa vesiaktiviteetteja lapsille ja aikuisille (Nesseltal 11).
 • Pieni juna kävelyretkiä kaupungin ympäri ja ylös linnaan.
 • Pienoispuisto "Little Harz" Wernigerode Bürgerparkissa. näyttää Harzin pienoiskoossa (Dornbergsweg 27).
 • Christianentahl Game Park on eläintarha, jossa on Harzin alueen eläimiä (Dornbergsweg 27).

Tekemistä Wernigerodessa - elokuvassa

Missä voit asua tai asua matkailuautosi kanssa?

Wernigerodessa on tietenkin paljon erilaisia hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja, joista voit valita. Me kävimme kaupungissa matkailuautolla ja yövyimme asuntovaunualueella. Kissa lampi (Am Katzenteich 10). Erittäin hyvä paikka mielestämme!

Tämä paikka on rauhallinen ja hiljainen, ja se on kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Käytössäsi on myös suurin osa tarvitsemistasi palveluista, kuten sähkö ja harmaaveden viemäröinti. Suihkua ei ole, ja roskien hävittäminen on hieman rajoitettua.

Lisää nähtävää ja tehtävää lähellä kohdetta Wernigerode

Wernigeroden lähistöllä on tietenkin paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Voimme suositella mukavia paikkoja, kuten Quedlinburg, Blankenburg ja Goslar. Sinulla on myös mahdollisuus kokea upeaa luontoa Harzin alueella, esimerkiksi Thalessa tai Saksan pisimmällä riippusillalla. Myöskään Magdeburgin mielenkiintoinen kaupunki ei ole liian kaukana.

Göra i Quedlinburg - korsvirkeshus
Quedlinburg on myös viehättävä puutalokaupunki.

Lisää vinkkejä tekemistä Wernigerodessa?

Oletko käynyt Wernigerodessa? Kerro meille kokemuksistasi ja suhteestasi kaupunkiin! Onko sinulla muita vinkkejä nähtävyyksistä ja tekemistä Wernigerodessa?

Kaikki parhaat vinkkimme Saksasta. Klikkaa kuvaa!

Tietoja Wernigerodesta

 • Maa: Saksa
 • Saksan liittotasavalta: Sachsen-Anhalt
 • Ympyrä: Landkreis Harz
 • Asukkaat: hieman yli 32 000 (2019)
 • Lue lisää: Lisätietoja on osoitteessa kaupungin verkkosivusto.

Matkustaminen Wernigerode

 • Lento: Lennä Leipzigiin, Hannoveriin tai Berliiniin ja jatka matkaa junalla tai vuokra-autolla.
 • Auto: Voit ajaa Öresundin siltaa pitkin Wernigerodeen (alle 8 tuntia Malmöstä). Muita vaihtoehtoja ovat lautta, kuten seuraavat lautat Finnlines Malmö-Travemünde, Nynäshamn-Rostock, Göteborg-Kiel tai Rödby-Puttgarden.

Tilaa uutiskirjeemme