Vieraileva kirjoittaja: Anna Nilsson Spets

Tähän aikaan vuodesta on aika kuninkaallisen selkäsaunan aika, ei sillä, että olisin etäisesti kiinnostunut mistään kuningasperheestä, mutta vierailu Laekenin kuninkaallisissa kasvihuoneissa on poikkeuksellinen kokemus. Olen työskennellyt kasvien parissa 32 vuotta, ja vaatii paljon, jotta se tekisi minuun vaikutuksen, mutta täällä olen hämmästynyt. 

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa
Växthusen i Laeken
Växthusen i Laeken
Växthusen i Laeken

Brysselissä on kaksi kasvitieteellistä puutarhaa, Meisen puutarha, joka on avoinna ympäri vuoden (tulossa pian postaus), ja Laekenin kuninkaalliset kasvihuoneet, jotka ovat avoinna vain 20 päivää vuodessa. Etukäteisvaraus on välttämätön. Jos olet pian Brysselissä, se on avoinna 14. huhtikuuta - 7. toukokuuta. 

Voit varata aikaa vierailullesi, 1,5 tuntia tai 2,5 tuntia, suosittelen jälkimmäistä vaihtoehtoa, koska se on melko suuri ja siellä on paljon ihmisiä. 

Växthusen i Laeken

Alue ei ole kaukana AtomiumTiedättehän ne pallot, jotka ovat yksi Brysselin maamerkeistä. 

Puiston alussa sijaitsee kuninkaallinen palatsi, jossa asui kuningas Filip perheineen. Linnan rakentaminen aloitettiin vuonna 1782, ja sen jälkeen siinä ovat asuneet yhtä lukuun ottamatta kaikki Belgian kuninkaat.  

Linnaa ympäröivällä alueella on kaikkea, mitä kuningas tarvitsisi, kuten golfkenttä, tekojärviä ja japanilainen torni. 

Ja tietenkin kasvihuoneet ja niiden paviljongit. Ne rakennettiin vuosina 1874-1895 jugendtyyliin. 

Växthusen i Laeken

Rakentaminen tapahtui Leopold II:n aikana, despootin, jolla oli mahtipontisia suunnitelmia Belgian Kongon suhteen. Kuningas päätti, että kasvihuoneet olisivat avoinna yleisölle kolmen viikon ajan vuodessa, ja näin on edelleen. Mielestäni ainoa hyvä asia, jonka kuningas teki, Kongon siirtomaavalta on vain kauhea verinen tarina. Yhdessä kasvihuoneista, Kongon talossa, hän esitteli siirtomaavaltaansa sieltä peräisin olevien epätavallisten kasvien muodossa. 

Itse puisto perustettiin 1900-luvun alussa, kun kuningas Leopold II soitti viuluja, lahjaksi väestölle, virkistyspaikaksi.  

Suurin osa, kupolimainen kasvihuone, on 25 metriä korkea, ja palmut etsivät valoa. Mitenköhän kaikki nämä ikkunat on pesty? 

Växthusen i Laeken
Växthusen i Laeken

Kuninkaallisissa kasvihuoneissa on 36 erilaista rakennusta, jotka kaikki on tehty lasista ja vihreäksi maalatuista rautarakenteista ja joilla kaikilla on eri nimet ja teemat, kuten Kongon talo, Rautakirkko, Peilitalo jne.  

WIFI.se

Kasvikokoelmat ovat valtavat, ja ne vaihtelevat trooppisista kasveista kasveihin, jotka ovat näiden viikkojen pääaiheita. 

Kolmen viikon aikana on esillä meri fukseja, geraniumeja, kamelioita ja hortensioita, vain muutamia lajeja mainitakseni. Se on pelkkä värinäytelmä. Se on kuin vitamiiniruiske pitkän ja sateisen talven jälkeen. 

PS En tavannut kuningasta. DS 

Vierailu Laekenin kasvihuoneissa

Pääsy Laekenin kasvihuoneisiin

  • Auto: Kyllä, mutta pysäköintipaikkoja on rajoitetusti 
  • Raitiovaunu: Bussipysäkki De Wand, linja 3 tai 7. Kävele 10 minuuttia. 
  • Bussi: Linjat 230, 231 ja 232 jäävät ulkopuolelle. 

Tilaa uutiskirjeemme