Menu Close

Ahvenanmaa, Suomi, Tunisia ... ja elokuva High Coastista...

Meillä oli upea matka Ahvenanmaalla! Nyt olemme Suomessa, ja pian lähdemme Tunisiaan. Mutta sitten tulemme oikeastaan taas takaisin Suomeen. Pysyttekö te ajan hermolla? Ei, emme mekään. Hyvää perjantaita!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Ahvenanmaa

Vietimme lähes kymmenen päivää Ahvenanmaa matkailuautollamme Visit Ålandin kanssa yhteistyössä tehdyn matkan aikana. Ehdimme nähdä paljon, ja se oli mahtavaa. erittäin mielenkiintoinen. Tällä kertaa se ei ollut vain Maarianhamina ja Eckerö, mutta myös Geta, Sund, Föglö ja Kökar.

Meitä kiehtoivat kaikki kukkivat omenapuut, kaikki venevajat, kaikki paikallisesti tuotetut elintarvikkeet ja kaikki lauttayhteydet. Oli myös uskomattoman kiehtovaa oppia lisää ajasta, jolloin Ahvenanmaa oli venäläinen, ja kaikista dramaattisista asioista, joita tuona aikana tapahtui ...

Eikö olekin totta, että meillä ruotsalaisilla on vain vähän tietoa näistä historiallisista tapahtumista? Ainakin meistä tuntui siltä ... Kerromme pian lisää!

Ahvenanmaalla on useita eri lauttayhteyksiä.

Ahvenanmaan sesonkiaika on melko lyhyt, ja joissakin tapauksissa tuntui kuin olisimme olleet täällä "sesonkiaikaan". Jotkin paikat olivat kiinni, toiset avautuivat, kun ilmestyit paikalle, ja toisilla oli omat ratkaisunsa... Katso alla oleva 24/7-paikka, jonka löysimme Föglön vaellusreitiltä. Tarjolla oli virvoitusjuomia, sipsejä, suklaata ja jäätelöä sekä laatikko, johon sai laittaa käteistä. Ei niin paha loppujen lopuksi!

Itsepalvelukauppa Föglön patikointireitillä

Suomi

Olemme nyt saapuneet Manner-Suomeen. Otimme lautan Kökarista Galtbyhyn Suomen saaristossa, ja jatkoimme sitten kohti Turku, siltojen yli ja autolautoilla.

Olemme sekä leiriytyneet vapaasti että yöpyneet leirintäalueilla: Solliden Camping ja Ekenäs Camping. Molemmat leirintäalueet ovat luonnonkauniita ja hyvin hoidettuja, hyvät standardit ja ystävällinen henkilökunta. Molemmilla leirintäalueilla on myös mahdollista puhua ruotsia.

Olemme nyt alueilla, joilla suhteellisen monet ihmiset puhuvat ruotsia. Emme ole vielä onnistuneet selvittämään, milloin ruotsin kieli toimii ja milloin ei. Näillä alueilla se sujuu usein hyvin, mutta joskus se on englantia. Siitä huolimatta ihmiset ovat hyvin avuliaita kaikkialla!

Kiva Solliden Campingissä Turun ulkopuolella

Jokapäiväinen käyttäytyminen

Suunnitelmamme on, että tulevaisuudessa tarkastelemme Suomimutta emme ole vielä ehtineet nähdä paljoakaan. Tultuamme tänne olemme enimmäkseen seisoneet paikallamme ja tehneet jokapäiväisiä askareita ja töitä. Viime aikoina olemme olleet kiireisiä erilaisten sponsoritehtävien kanssa, eikä meillä ole ollut aikaa siivoamiseen, peseytymiseen, shoppailuun, raha-asioista huolehtimiseen ja kaikkeen muuhun, mitä arjen pyörittämiseen tarvitaan.

Meillä on ollut paljon ongelmia internetin (ja laskujen) kanssa sen jälkeen, kun vaihdoimme puhelinyhtiötä, ja olemme soittaneet sata puhelua tästä asiasta. Minä (Helena) olen myös jäänyt jälkeen artikkeleista, joita kirjoitan matkailuautoyhtiön puolesta. Olen siis kirjoittanut ja kirjoittanut näinä päivinä ...

Niin mukavaa, että on aikaa pestä ...

Lisäksi Peter on vihdoin aloittanut matkailuauton korjaushankkeen, jota hän suunnitteli jo kauan sitten, mutta johon meillä ei ole ollut aikaa. Mutta nyt! Se ei ole vielä valmis, mutta näytämme ja kerromme teille, kun se on valmis...!

WIFI.se
Mitä Pietari oikeastaan tekee? Matkailuautossa on meneillään uusi projekti ...

Elmia Caravan Motorhome 2023:n kohdeaukion valmistelut.

Kyllä, ja näin me työskentelemme hyvin paljon valmistella upouusi "Destination Square" on the Elmia Caravan Motorhome 6-10 syyskuu 2023! Sinä tulet, etkö tulekin?

F-hallissa (iso teltta) keskitytään matkan aikana vierailtaviin paikkoihin, ja siellä on näytteilleasettajia, puhujia, maistiaisia ja paljon hienoja palkintoja. Olemme juuri päivittäneet Destination Square -sivumme puhujista ja näytteilleasettajista. Lue se täältä: Destination Square 2023.

Melkein aika Tunisiaan

Olemme myös hitaasti valmistautumassa matkustamaan hyvin pian kohti Tunisia! Siitä on useita vuosia, kun tähän kauniiseen Pohjois-Afrikan maahan on ollut suora lento Ruotsista, mutta nyt on aika! 19. kesäkuuta 2023 alkaen Arlanda-Tunis-reittiä liikennöidään kerran viikossa, maanantaisin. Me matkustamme ensimmäisellä lennolla!

Meillä ei ole aikaa kirjoittaa tänne FREEDOMtraveliin matkan aikana (no, ehkä pieni tervehdys "Hyvää perjantaita"), mutta jos haluat seurata seikkailuamme, voit seurata sitä reaaliajassa (enemmän tai vähemmän) Instagramissa:

Tunisien
Kuva viimeisimmältä Tunisian matkaltamme

Elokuva High Coastista

Mitä muuta? No, Peter on koonnut elokuvan vierailustamme kaupungin Korkea rannikko! Voit tutustua siihen täällä ...

Paras tällä viikolla

Paras tällä viikolla? Koko matka Ahvenanmaalle oli fantastinen! Erityisen mukavaa oli vierailla entisen kollegan luona, joka on kotoisin Ahvenanmaalta ja asuu nyt siellä. Oli todella mukava nähdä häntä!

Sinun vuorosi... Mitä positiivista voit nostaa esiin viikosta?

Kollegan ja ystävän kotona Ahvenanmaalla

Tuleva viikko

Meillä on "matkailuauton tukikohta" tällä hetkellä Suomessa, mutta pian lennämme Arlandaan ja edelleen Tunisiaan. Kun matka Tunisiassa on valmis, jatkamme reittiä pohjoiseen Suomen kautta ...

Täällä FREEDOMtravelissa voit odottaa viikon aikana sekalaista sisältöä. Luvassa on Ahvenanmaan raportti tai kaksi, mutta myös vierasraportteja Ruotsista, Euroopasta ja jostain jännittävästä kaupunkimaasta. Toisin sanoen, hyvää ja sekalaista!

Jäitkö paitsi edellisestä Happy Fridaysta? Lue Ahvenanmaalle Finnlinesin kanssa - uusiin matkailuautoseikkailuihin

Tilaa uutiskirjeemme