Menu Close

Tekemistä Eckerössä, Ahvenanmaa - 10 vinkkiä

Mitä tehdä Eckerössä, Ahvenanmaalla? Tämä Ahvenanmaan länsiosa on lähimpänä Ruotsia, ja se on suosittu vierailukohde etenkin kesällä. Olemme keränneet parhaat vinkkimme Eckerön elämyksiin ja nähtävyyksiin.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Eckerö Ahvenanmaalla

Ruotsin armeijan viimeinen taistelu käytiin Eckerön edustalla vuonna 1809, minkä jälkeen Ahvenanmaa liitettiin Venäjän keisarikuntaan muun Suomen mukana. Nykyään alue tarjoaa rauhaa ja hiljaisuutta, kaunista luontoa ja monia kesäloma-aktiviteetteja.

Att göra i Eckerö på Åland

Eckeröön pääsee suoraan Ruotsin Grisslehamnista Eckerö-linjalla. Me matkustimme sen sijaan Finnlines kohteeseen Långnäs ja matkustimme sitten matkailuautolla. Eckerö oli toinen pysähdyspaikkamme Maarianhaminan jälkeen.

Eckerölinjen

Eckerö sijaitsee Ahvenanmaan läntisimmässä osassa.

Mitä voit tehdä Eckerössä?

Mitä voit nähdä ja tehdä Eckerössä? Löytämistä riittää! Tässä ovat parhaat vinkkimme siitä, mitä nähdä ja tehdä Eckerössä.

1. Strosa Käringsundin kalastajakylässä

Suosittelemme ennen kaikkea kävelyä Käringsundin kalastajakylässä Eckerössä. Tämä viehättävä pieni satama tarjoaa todella ainutlaatuisen ympäristön, jossa on viitisenkymmentä hienoa venevajaa ja venevajaa. Siellä kuvattiin aikoinaan myös useita kohtauksia tv-sarjassa "Vi på Saltkråkan". Mukavalla paikalla veden äärellä sijaitsee myös Gastropub Bodegan, jossa voit nauttia muun muassa ahventa ja nieriää.

2. Vieraile Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseossa.

Aivan Käringsundin kalastajakylän vieressä sijaitsee Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseo, joka sijaitsee hieman tyylikkäässä, ympäristöönsä sopivassa rakennuksessa. Museon sisällä voit tutustua saariston elämään, alueen eläimiin ja luontoon sekä menneisyydessä käytettyihin metsästys- ja kalastusvälineisiin. Mukava pieni museo, joka on vierailun arvoinen!

3. Lähde safarimatkalle Eckerö Wildlife Safarin kanssa.

Eckerön villieläinsafari sijaitsee myös Käringsundin kalastajakylässä. Kesällä voit varata safarivaunuajelun ja osallistua opastetulle kierrokselle suuressa riista-aitassa. Kierroksen aikana näet metsäpeuroja, metsäkauriita, villisikoja, strutseja ja laamoja. Monet eläimet voi nähdä läheltä, ja joitakin niistä voi jopa ruokkia.

Käringsunds viltsafari

4. Kävely Eckerössä

Eckerössä on useita kävely- ja vaellusreittejä. Voit lukea niistä lisää osoitteessa Käy Ahvenanmaan verkkosivustolla. Kävelimme osan "Promenade 1" -reitistä, joka kulki osittain luonnon läpi ja vei meidät muun muassa Eckerölinjenin lauttaterminaaliin.

 • Promenadi 1 on 4 kilometriä pitkä, alkaa Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseon läheltä ja kulkee monien Eckerön nähtävyyksien ohi.
 • Promenadi 2 on 5 kilometriä pitkä ja alkaa Käringsund Resortista.
 • Soinen vaellusreitti on 3,8 kilometriä pitkä ja kulkee Träsketin luonnonsuojelualueen läpi.
Att göra i Eckerö på Åland

5. Katso näyttelyt Eckerön posti- ja tullitalossa.

Yksi asia, jota et halua jättää tekemättä Eckerössä, on vierailu Eckerön posti- ja tullitalossa, joka on mielenkiintoinen itsessään ja jossa on museo ja näyttelysali.

Kun Ruotsi hävisi sodan Venäjää vastaan vuosina 1808-1809, Ahvenanmaa ja muu Suomi tulivat osaksi Venäjän keisarikuntaa. Yhtäkkiä Storbyn vaatimaton pieni postitoimisto oli Venäjän viimeinen etuvartio länteen. Suuren julkisivun näyttämisen halusta toimipiste ei riittänyt, vaan rakennettiin upea empiretyylinen rakennus, joka valmistui vuonna 1828.

WIFI.se
Att göra i Eckerö på Åland
Eckerössä sijaitseva Storbyn postitoimisto oli Venäjän etuvartio länteen.

Nykyään Eckerön posti- ja tullitalo toimii kausittaisena vierailijakeskuksena. Siellä on pieni näyttely postipalvelusta ja suuremmat salit, joissa on vuosittain esillä ahvenanmaalaisten käsitöiden näyttelyitä. Tänä vuonna, vuonna 2023, nähdään näyttely "GLASS" ja näyttely "Elämää Kobbenilla", jossa on ahvenanmaalaisten käsityöläisten tulkintoja elämästä pienessä saaristoyhteisössä. Fantastisia näyttelyitä!

6. Loma Käringsund Resortissa

Käringsund Resort & Conference on suuri lomakeskus, joka sijaitsee kauniilla paikalla veden äärellä Eckerössä. Täällä voit lomailla mökissä, matkailuautolla/ -vaunulla tai vaikkapa tyylikkäässä rantasviitissä, jossa on suuret lasiseinät Ahvenanmerelle päin.

Tarjolla on myös paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten sauna, uima-allas, minigolf, pöytätennis, polkuveneet ja kajakit. Omalta osaltamme oli lyhyt pysähdys ravintolassa, jossa päätimme maistaa klassista ahvenanmaalaista pannukakkua kermavaahdon kera.

7. Rentoutuminen Degersand Resortissa

Asuimme matkailuautomme kanssa Degersand Resortissa, ja pidimme tästä paikasta todella paljon. Leirintäalueella, jossa on myös mökkejä, on luonnonkaunis sijainti ja rento ilmapiiri. Ravintolan lisäksi siellä on ihana rantabaari, joka sai meidät melkein tuntemaan, että olisimme olleet eteläisemmillä leveysasteilla.

8. Ruokailu Degersand Resortin ravintola Q:ssa

Leirintäalueen ravintolat eivät aina tee vaikutusta, mutta Degersand Resortin Restaurant Q tekee juuri sen. Ruoka on paitsi hyvin valmistettua, luovaa ja maukasta, myös kaunista katseltavaa. Täällä söimme kumpikin upean alkuruoan (Degersandin munakokkelia mustalla leivällä ja Västerbottenin piirakkaa siianmädillä) ja jatkoimme sitten moules frites -annoksella. Voimme lämpimästi suositella aterian nauttimista täällä!

9. Koe postitoimisto

Vuoteen 1895 asti posti soudettiin Ahvenanmeren yli Grisslehamnin ja Eckerön välillä. Postin soutaminen oli maanviljelijöiden tehtävä erityisen soutujärjestelmän mukaisesti, ja soutamiseen liittyi sekä raskasta työtä että hengenvaaraa, varsinkin myrskyn tai jään murtautuessa.

Perinteen muistoksi järjestetään joka vuosi Postrodden-kilpailu, jossa joukkueet ylittävät Ahvenanmeren perinteisillä kansanomaisilla veneillä, kuten yli 250 vuoden ajan. Tänä vuonna (2023) soutu järjestetään 49. kerran nykyaikana lauantaina 17. kesäkuuta.

Att göra i Eckerö på Åland

10. Vie lapset Smart Parkiin

Yksi asia, jota kannattaa tehdä Eckerössä lasten kanssa, on pitää hauskaa Smart Parkissa. Tämä kesäisin avoinna oleva seikkailupuisto on täynnä opettavaisia aktiviteetteja ja leikkimielistä oppimista. Siellä on esimerkiksi illuusiorata, interaktiivisia sisäleikkejä, vesikaivureita ja Bomarsundin vesisotia.

Att göra i Eckerö på Åland - Smart Park

Lisää tekemistä Eckerössä niille, jotka pitävät kulttuurista ja historiasta

Eckerössä on tietysti vielä enemmän nähtävää ja koettavaa kuin ehdotuksemme osoittavat. Tässä on vielä muutamia vinkkejä kulttuurista ja historiasta pitäville.

 • Eckerön seurakunnan kirkko Kyrkobyn kirkko on omistettu Pyhälle Larsille, ja se rakennettiin 1200-luvun loppupuolella.
 • Geostars kävelee metsästys- ja kalastusmuseon ulkopuolella ja kertoo alueen geologisesta historiasta.
Att göra i Eckerö på Åland - Käringsund

Lisää tekemistä Eckerössä luonnon ystäville

Pidätkö enemmän metsästä ja maaseudusta vai rannikosta ja rannoista? Täältä löydät vielä enemmän vinkkejä Eckerön nähtävyyksistä.

 • Eckerö Golf on 18-reikäinen kenttä luonnonkauniissa metsäympäristössä.
 • Kalastusmatkat ja veneretkiä voi varata JaRo Guidingin kautta.
 • Melonta voit tehdä vuokraamalla Nimixin kautta.
Att göra i Eckerö på Åland

Lisää tekemistä Eckerössä lasten ja nuorten kanssa

Matkustatko lasten tai teini-ikäisten kanssa? Tässä on lisää ideoita siitä, mitä voit tehdä Eckerössä ja sen ympäristössä perheen kanssa.

 • Uimapaikat sijaitsevat useissa paikoissa, kuten Degersandin merikylpylässä ja Käringsundissa.
 • Curling voit kokeilla Curling Ålandia.
 • Playland kesällä Eckeröhallen, jossa on pomppulinnoja, liukumäkiä, jalkapalloa ja muuta toimintaa.
Att göra i Eckerö på Åland

Missä voit yöpyä tai pysäköidä matkailuautosi?

Eckerössä on tietenkin paljon hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja. Voit majoittua esimerkiksi Käringsund Resortissa tai Eckerö Hotell och Restaurangissa. Jos matkustat matkailuauton tai -vaunun kanssa tai haluat yöpyä mökissä, voit majoittua myös Degersand Resortissa, jossa mekin yövyimme. Täällä voit seistä mukavasti veden äärellä, kun taas on ranta, rantabaari ja ravintola.

Lisää nähtävää ja tehtävää Eckerön lähistöllä

Eckerön lähistöllä on tietysti paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Pääset pääkaupunkiin Maarianhamina, tutustumalla kauniiseen Getaan tai vierailemalla mielenkiintoisissa nähtävyyksissä, kuten esim. Bomarsundin linnoitus ja Kastelholmin linna. Lue myös kaikki vinkkimme tekemistä varten Mitä nähdä ja tehdä Ahvenanmaalla. Alta löydät vielä lisää vinkkejä Ahvenanmaalle ja Suomeen.

Lisää ehdotuksia siitä, mitä nähdä ja tehdä Eckerössä?

Meillä oli todella mukavia päiviä Eckerössä ja voimme suositella vierailua täällä. Oletko sinä käynyt täällä? Millaisia kokemuksia teillä oli? Onko sinulla muita hyviä vinkkejä siitä, mitä nähdä ja tehdä Eckerössä?

Kaikki parhaat vinkkimme Ahvenanmaasta. Klikkaa kuvaa!

Tietoa Eckeröstä Ahvenanmaalla

 • Maa: Suomi
 • Maisema: Ahvenanmaa
 • Sijainti: Eckerö sijaitsee Ahvenanmaan läntisimmässä osassa.
 • Väestö: Eckerön kunnassa on hieman yli 900 asukasta (2023).
 • Lue lisää: Lisätietoja on osoitteessa matkailutoimiston verkkosivusto ja kunnan verkkosivusto.

Tilaa uutiskirjeemme