Menu Close

Finnlinesin uusi alus Ahvenanmaalle ja Naantaliin - moderni Finnsirius

Advertisement

Finnlinen uusi laiva Ahvenanmaalle ja Naantaliin on nimeltään Finnsirius, ja se on huippumoderni risteilyalus, jossa on tyylikäs sisustus, ylellinen kylpylä ja laaja valikoima ravintoloita ja ruokapaikkoja. Liityimme neitsytmatkalle ja koimme päivän tähtitaivaan katselussa.

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

Finnsirius - Finnlinen uusi alus Ahvenanmaalle ja Naantaliin

Olemme matkustaneet Finnlinesin kanssa useita kertoja aiemmin, sekä Malmö-Travemünde-reitillä että Kapellskär-Ahvenanmaa-reitillä. Olemme aina olleet tyytyväisiä, mutta kyse on ollut ennen kaikkea käytännöllisestä ja sujuvasta kuljetuksesta. Finnlinesin uudet alukset Ahvenanmaalle ja Naantaliin... Finnsirius - on täysin eri asia. Matkustaminen tällä aluksella ei suinkaan ole pelkkää kuljetusta vaan pikemminkin tähtitaivaan täyttämää nautintoa.

Finnlines nya fartyg till Åland och Nådendal - Finnsirius

Uusi Finnsirius liikennöi reittiä Kapellskär (Tukholman pohjoispuolella) - Långnäs (Ahvenanmaa) - Naantali (Suomi), joka lähtee illalla, kulkee yöllä Ahvenanmaan kautta ja saapuu Naantaliin seuraavana aamuna. Voit halutessasi risteillä edestakaisin tai kävellä tai ajaa pois Ahvenanmaalla tai Naantalissa ja palata myöhemmin.

Naantaliin saapuu myös aamulla/aamulla liikennöivä lautta, joka saapuu Naantaliin illalla. Tätä reittiä liikennöi toistaiseksi vanhempi laiva, mutta jonkin ajan kuluttua tämäkin vaihtuu uuteen risteilyalukseen. Silloin saapuu Finnsiriuksen sisaralus Finncanopus. Kyllä, molemmat laivat on nimetty tähtien mukaan - Sirius ja Canopus.

Finnlines nya fartyg till Åland och Nådendal - Finnsirius

Ensiesittelykiertue Finnsiriuksen kanssa

Meidät kutsuttiin Finnsiriuksen neitsytmatkalle kokemaan laiva ja puhumaan siitä. Tavallaan voisi sanoa, että tulimme jo laivaan. ennen virallinen neitsytmatka.

Neitsytmatkalle lähdettiin Naantalista Suomessa, ja mukana oli sekä suomalaisia toimittajia että "tavallisia" matkustajia, mutta ruotsalaisten kutsuvieraiden (toimittajien ja linja-autoyrittäjien) oli matkustettava laivalla ensin Ruotsista päästäkseen neitsytlähtöön. Puolet matkasta matkustimme lähes tyhjällä laivalla, ja paluumatkalla Ruotsiin se oli täynnä elämää!

Tyylikäs alus, jossa on harkittu muotoilu

Ensimmäinen asia, joka pisti silmään Finnsiriukseen astuessamme, oli se, että kyseessä on uskomattoman tyylikäs alus, jonka suunnittelu on hyvin harkittua. Ei ole väliä, oletko kannella, ravintoloissa vai hytissä - kaikkialla vastaan tulee tasapainoisia värejä, kauniita yksityiskohtia ja fiksuja ratkaisuja.

Ombord på Finnlines nya fartyg till Åland och Nådendal - Finnsirius

Yksi asia, josta pidimme, on ikkunoiden korostaminen. Minne tahansa katsotkin, voit nähdä meren suurten ja avokätisten ikkunoiden läpi.

Siellä on myös "konservatorio", joka on kuin ulkotila, mutta katettu, jossa voit nauttia ulkoilmasta silloinkin, kun on vähän liian kylmä olla ulkona "oikeasti".

Tyylikkäät yksityiskohdat näkyvät tietenkin myös sisätiloissa. Pidimme valaisimista, harmonisista väreistä ja runsaista pistorasioista.

Ei tietenkään ole sattumaa, että muotoilu on niin hyvin harkittua. Pääsimme tapaamaan Marco Palmua ja Kristiina Uppalaa, joilla molemmilla on tärkeä rooli Finnlinen uuden laivan Finnsiriuksen palveluksessa ja matkustajina. Kristiina on työskennellyt laivan parissa Kiinassa ja ollut mukana laivalla aina Suomeen asti, eikä sisustukseen paneutumista voi epäillä. Jokaisen yksityiskohdan takana on ajatus.

Jopa vessat ovat mukavia! Tietenkin sinun pitäisi voida katsella Itämerta, kun odotat vuoroasi, eikö niin?

Toaletter ombord på Finnlines nya fartyg till Åland och Nådendal - Finnsirius

Tyylikkäät ja modernit hytit

Finnsiriuksen hytit, kuten kaikki muukin laivalla, ovat tyylikkäitä ja moderneja. Yksinkertaisimmissa hytteissä on perusasetelma, jossa on kaksi tai neljä vuodetta ja kylpyhuone, ikkunalla tai ilman. Nämäkin hytit ovat tyylikkäitä ja niissä on käteviä ripustus- ja säilytysratkaisuja.

Hytt ombord på Finnlines nya fartyg till Åland och Nådendal - Finnsirius

Asuimme Comfort-hytissä, jossa oli ikkunat, mikä oli mielestämme fantastista. Täällä oli kaikki tarvitsemamme, myös kaksi ikkunaa merelle päin. Arvostimme erityisesti tyylikästä muotoilua ja kaikkia älykkäitä ratkaisuja henkareita, koukkuja, säilytystiloja ja pistorasioita varten.

Meillä oli myös mahdollisuus tutustua joihinkin muihin mökkiluokkiin, joissa emme itse asuneet. Alla on Family & Friends, jossa voi asua kuusi ihmistä, ja joka voi näyttää tältä ja kerrossängyillä.

Pääsimme myös tutustumaan luksusmökkeihin. Nämä maksavat tietysti enemmän, mutta voivat olla täydellinen vaihtoehto, jos sinulla on esimerkiksi jotain erityistä juhlittavaa. Todella ylellistä!

Laaja valikoima ravintoloita ja ruokapaikkoja

Finnlinesin uudella Finnsirius-laivalla on laaja valikoima ravintoloita ja ruokapaikkoja kahviloista ja baareista buffetteihin ja fine dining -ravintoloihin. Voit esimerkiksi tilata tapaksia Barrel Bay -baarista tai grillailla Fisherman's Bistrossa. Söimme illallisen Micke's Wine & Dine -ravintolassa, joka sopii täydellisesti ylellisempään ateriaan pöytäasetelmineen.

Micke's Wine & Dine ombord på Finnlines nya fartyg till Åland och Nådendal - Finnsirius

Täällä söimme kolmen ruokalajin menun, joka alkoi kylmällä savulohella, jonka päällä oli retiisiä ja rapeaa ahvenanmaalaista mustaa leipää. Tämän jälkeen seurasi naudanfilee, joka oli täydellisesti kypsennetty, sekä perunoita ja lämpimiä vihanneksia. Kaikki päättyi todella maukkaaseen jälkiruokaan!

Söimme aamiaisen ja lounaan Cargo Buffetissa, joka on suuri buffetravintola. Siellä on paljon pöytiä, joista on ihanat näkymät, ja aamiainen oli todella hyvä, sillä tarjolla oli muun muassa kasvispiirakoita, vohveleita ja karjalanpiirakoita kaiken sen lisäksi, mitä aamiaisbuffetissa yleensä on tarjolla.

Lounas buffetravintolassa oli myös hyvä. Kuten tavallista tällaisessa buffetissa, keskityimme katkaravuihin, lohiin ja juustoihin. Lämpimiä ruokia ja jälkiruokia on toki myös, mutta emme ehtineet ...

Yö on nuori ...

Kun olet lopettanut syömisen, haluat ehkä siirtyä baariin, ja silloin voit tutustua esimerkiksi Barrel Bayyn, jossa on "pianobaari" suurella näytöllä ja jossa voit maistella muun muassa viinejä. Saimme myös elävää viihdettä, kun olimme täällä neitsytmatkalla, ja sitä saattaa joskus tapahtua. Aika näyttää!

Finnlines nya fartyg till Åland och Nådendal - Finnsirius

Baarissa on joukko Josephine Sandlon kehittämiä juomia, ja me kokeilimme hänen versiotaan Gimletistä. Erittäin hyvää!

Drinkar

Kylpylästä on näkymät Itämerelle

Finnlinen uudella laivalla on Höyry Spa - upean kaunis ja tyylikkäästi sisustettu spa-alue. Siellä on useita porealtaita ja erilaisia rentoutumispaikkoja, joista avautuu näkymä Itämerelle.

Ulkona terassilla on myös sauna ja poreallas, ja sieltä on ehkä vielä paremmat näkymät. Hotellissa on myös ympäri vuorokauden auki oleva kuntosali ja joogastudio.

Duty free ja ostokset

Laivalla on tietenkin myös verovapaa myymälä ja rajoitettu valikoima vaatteita ja koruja ostoksilla käyville.

Taxfree ombord på Finnlines nya fartyg till Åland och Nådendal - Finnsirius
Helena från FREEDOMtravel

Toimintaa lapsille uudella Finnlines-laivalla

Finnlinen uudella lautalla viihtyvät aikuisten lisäksi myös lapset. Laivalla on "Kids Corner", jossa on pallokenttä ja mahdollisuuksia aktiiviseen leikkiin.

Ulkona, kannella, on toinen leikkialue.

För barn ombord på Finnlines nya fartyg till Åland och Nådendal - Finnsirius

Koirat ovat tervetulleita alukselle

Aikuisten ja lasten lisäksi myös lemmikit ovat tervetulleita alukselle. Lemmikki on aina ilmoitettava etukäteen, ja hyttiä varatessa on varattava erityinen lemmikkihytti. Vaikka koirat eivät saa mennä ravintoloihin ja vastaaviin, laivalla on "Petzone", jossa eläimet saavat oleskella, ja kannella on todella mukavia lepopaikkoja.

Hundar är välkomna på Finnlines nya fartyg till Åland och Nådendal - Finnsirius

Elokuva Finnlinen uudelta lautalta Ahvenanmaalle ja Naantaliin - Finnsirius

Täältä voit katsoa filmin matkastamme Finnlinesin uudella lautalla Ahvenanmaalle ja Naantaliin - Finnsiriuksella. Älä missaa tätä!

Tähtipölyä Finnlinen uusilla laivoilla Ahvenanmaalle ja Naantaliin

Finnsiriuksella oli tähtipäivä! Haluaisitko matkustaa Finnlinesin uusilla laivoilla Ahvenanmaalle ja Naantaliin? Oletko matkustanut vanhoilla laivoilla? Tai oletko edes päässyt matkalle uusilla? Kerro meille!

Kaikki parhaat vinkkimme Suomesta. Klikkaa kuvaa!

Tietoa Finnsiriuksesta - Finnlinen uusi alus Ahvenanmaalle ja Naantaliin

  • Reitti: Kapellskär (Ruotsi) - Långnäs (Ahvenanmaa) - Naantali (Suomi)
  • Lähtöaika Kapellskäristä: Iltaisin (katso nykyiset ajat yrityksen verkkosivuilta). Reittiä liikennöidään myös aamuisin toisella aluksella. Toistaiseksi vanhempi alus, joka korvataan upouudella Finncanopuksella.
  • Matka-aika: 3,5 tuntia Långnäsiin ja 8-9 tuntia Naantaliin.
  • Mökit: Economy, Standard, Comfort, Friends & Family, LUX, Junior Suite ja Owner Suite. Useimmat hyttiluokat ovat saatavana joko sisähytteinä tai merinäköalalla, mikä vaikuttaa hintaan. Lisäksi saatavilla on esteettömiä hyttejä ja lemmikkihyttejä.
  • Ravintolat ja ruokapaikat: Cargo Buffet, Fisherman's Bistro, Micke's Wine & Dine, Barrel Bay - Bar & Tapas, Under the Stars, Stellar Lounge, Höyry - Spa Bar.
  • Hyvinvointi: Kylpylä, sauna, liikunta, jooga
  • Kokoukset ja konferenssit: Kokoustilat, kokouspaketit ja After Work.
  • Lue lisää: Lisätietoja on osoitteessa varustamon verkkosivusto.

Tilaa uutiskirjeemme