Menu Close

Joitakin pohdintoja Suomesta

Vaikka matkustamme paljon, emme ehkä matkusta tarpeeksi naapurimaihin. Vietimme hiljattain muutaman päivän Suomessa, emmekä voineet olla miettimättä lähintä itänaapuria. Oletko samaa vai eri mieltä? Kerro meille rohkeasti!

Twiittaa
Jaa
Jaa
Pin
Jaa
Jaa

1. se on kylmä

Helsingissä on aina kylmä, tai ainakin tuntuu siltä. Kokemuksemme voi tietysti liittyä siihen, että käymme Suomen pääkaupungissa yleensä lomien aikaan. Matka matkamessut, joka osuu tammikuuhun, mutta siitä huolimatta se on usein viileämpi kuin Tukholmassa. Helsingissä tammikuun keskilämpötila on -5,5 astetta, kun taas Tukholmassa se on keskimäärin vain -2,3 astetta. Kaunis pääkaupunki lumessa, mielestämme!

Finland

2. Ruotsi toimii yllättävän hyvin

On varmasti paljon suomalaisia, jotka eivät puhu ruotsia, ja me aloitamme aina kaikki keskustelut englanniksi. Samalla on kuitenkin todettava, että suhteellisen usein tapaamamme henkilöt siirtyvät vapaaehtoisesti ruotsin kielelle. Hieman yli viidellä prosentilla väestöstä ruotsi on äidinkieli, ja vielä useammalla on ruotsin kielen taito. Maa on selvästi kaksikielinen, ja Helsingissä lähes kaikki opasteet, tiedotus ja kuulutukset ovat myös ruotsiksi.

Finland

3. mutta kun sitä vähiten odottaa, se on silti suomalaista ...

Joissakin (odottamattomissa) tapauksissa käytetään kuitenkin vain suomea. Kun ilmoittauduimme verkossa Matka-messuilla eri kohteiden tapaamisiin, ilmoittautumislomake oli suomeksi. Vain. Hieman yllättävää ottaen huomioon, että paikalla oli bloggaajia useista eri maista.

Sama tapahtui, kun meidän piti ilmoittautua seminaariin kiinalaisille lentoyhtiöille. Siellä ei ollut englantia! Jouduimme googlaamaan sanasta sanaan, jotta voisimme ilmoittautua, ja nyt olemme oppineet esimerkiksi, että "sähköposti" tarkoittaa sähköpostia.

Reflektioner från Finland

4. Muistuttaa Itä-Euroopasta

Suomi on pohjoismainen maa, ja se tuntuu monella tavalla pohjoismaiselta, mutta joskus tuntuu silti siltä, että olemme Baltiassa tai ehkä Ukrainassa. Erityisesti päärautatieaseman sisätilat antavat meille tämän tunnelman, sillä niiden matalat ruskeat sisäpihat näyttävät aivan samanlaisilta kuin kaupungin keskustan sisäpihat. Kiova tai Varsova. Jopa raitiovaunut muistuttavat meitä esimerkiksi Baltian maissa matkustamisesta.

helsingfors station

5. Suomi markkinoi itseään hyvin Kiinassa

Suomi on todella onnistunut markkinoimaan itseään Kiinassa. Kiinalaisia turisteja näkee kaikkialla, eikä se ole ihme. Matka-messuilla Suomen edustaja kuvaili Suomen extreme potentiaalia Kiinassa, ja jatkoi kertomalla, kuinka he tarjoavat suomalaista saunaa, talviurheilua, yöpymisiä igluissa tai jäähotelleissa, koira- ja porosafareita sekä tietenkin joulupukin Rovaniemellä.

Hän puhui myös JingFen-kampanjasta, jossa on kyse suomalaisuudesta sydämessä. Ilmiö perustuu Karolina Korhosen "Painajaisten" Matti-hahmoon, ja siitä on tullut viraalimenestys Kiinassa...!

Reflektioner från Finland

Vinkkejä Suomesta

Etsitkö vinkkejä Suomeen? Lue oppaamme siitä, mitä voit mitä nähdä ja tehdä Helsingissä ja oppaamme siitä, mitä voit nähtävää ja koettavaa Turussa. Alta löydät vielä lisää vinkkejä Suomeen ja Ahvenanmaalle.

Kaikki parhaat vinkkimme Suomesta. Klikkaa kuvaa!

Tilaa uutiskirjeemme